Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Αποκαλύφθηκε στην πόλη κομπάνι το θέατρο των συμμαχικών δυνάμεων, εναντίον των Τζιχαντιστών

  'Η τουρκική κυβέρνηση προτρέπει τους Κούρδους να πολεμήσουν εναντίον του Άσαντ'
Τούρκοι αξιωματούχοι προσκάλεσαν τους Κούρδους της Συρίας να στρατευτούν με τον αποκαλούμενο ‘Ελεύθερο Συριακό Στρατό’ για να πολεμήσουν από κοινού κατά του προέδρου της Συρίας Μπασάρ άλ Άσαντ.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η προτροπή έγινε κατά την διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του αρχηγού της Ένωσης του Δημοκρατικού Κόμματος- PYD, Σαλίχ Μουσλίμ και αξιωματούχων  της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ( ΜΙΤ), στην Άγκυρα το Σάββατο.
Ο Μουσλίμ, ηγέτης του κύριου συριακού κουρδικού πολιτικού κόμματος, επιστρέφοντας από την Ευρώπη, μετέβη στην Άγκυρα για να λάβει την υποστήριξη της Τουρκίας έναντι των εξτρεμιστών του ‘Ισλαμικού κράτους’,  για να σωθεί η πόλη Άιν αλ Αράμπ (Κομπανί) που πολιορκείται από τους ισλαμιστές. Η απάντηση που έλαβε ήταν να ωθήσει τους ένοπλους Κούρδους στον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό». 
Το λεγόμενο, εξάλλου, ‘Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», το οποίο αντιτίθεται στην κυβέρνηση της Συρίας, ανέφερε την Κυριακή ότι οι Ισλαμιστές κατέλαβαν έναν στρατηγικό λόφο, στη νότια είσοδο στην πολιορκημένη πόλη των συρο-τουρκικών συνόρων.
Σήμερα αναφέρθηκε ότι οι εξτρεμιστές έχουν εισβάλει στην πόλη Κομπανί από την ανατολική πλευρά.
Συγχρόνως, ένας Κούρδος, μέλος του τουρκικού κοινοβουλίου, έκανε έκκληση για βοήθεια για να σωθεί η πόλη Κομπανί από τις επιθέσεις του ΙΚ, αφού οι αμερικανικές επιθέσεις αποδεικνύονται αναποτελεσματικές.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής, συν-πρόεδρος του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) στην τουρκική βουλή  είπε: «Καλούμε τη διεθνή κοινότητα, τις δημοκρατικές οργανώσεις στην Τουρκία και την τουρκική κυβέρνηση να υποστηρίξει τον αγώνα για τη διάσωση της Κομπανί».
Εν τω μεταξύ, αν και έγινε έκκληση στους Κούρδους να πάρουν τα όπλα και να πάνε στην Κομπανί να βοηθήσουν τους ομοεθνείς τους, η τουρκική κυβέρνηση έδωσε εντολή να κλείσουν τα σύνορα προς τη Συρία, εμποδίζοντας τους Κούρδους μαχητές να μεταβούν στην διπλανή πόλη.
Η τουρκική εφημερίδα τονίζει ακόμη ως κατακλείδα « Η Τουρκία λέγεται ότι είναι μεταξύ των περιφερειακών χωρών που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος».

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr