Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Μπλεγμένη η Τουρκία στην συμμορία που λυμαίνουν έθνη και κράτη

Η Τουρκία τρομαγμένη επιστρέφει στο… «μαντρί» των ΗΠΑ
Εδώ και αρκετούς μήνες, 5-6 ή και περισσότερους, η Τουρκία επιστρέφει στο αμερικανικό μαντρί, αφού τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, ένα χώρο που φιλόδοξα και αυθαίρετα αποπειράθηκε να ποδηγετήσει, την γρονθοκόπησαν, την ζάλισαν και αφού συνήλθε μερικώς, πήρε τον δρόμο της επιστροφής ασθμαίνοντας και καταϊδρωμένη.
Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ, http://www.philenews.com
Το γεγονός της επιστροφής στο «μαντρί» έχει τεράστια σημασία και συνέπειες για Αθήνα και άμεσα για Λευκωσία, εάν βέβαια ιδρώνει το αυτί κανενός αξιωματούχου στις δυο πρωτεύουσες. Ιδιαίτερα η τελευταία, εν μέσω μιας ατέρμονης οργασμικής ευφορίας από την νεοαποκτηθείσα στρατηγική της σχέση με την Ουάσιγκτον, θα πρέπει οσονούπω να αποφασίσει ποια ειρήνη θα πρέπει να αποδεχθεί – την τουρκική που της προσφέρεται μεγαλόψυχα καθημερινά, ή τη δημοκρατική που δεν της προσφέρεται αλλά πρέπει να διεκδικήσει.
Θα αρχίσω απαριθμώντας κάποια ενδεικτικά δείγματα γραφής που καταδεικνύουν ότι η νεοθωμανική στρατηγική των Τούρκων (που δεν περιορίζεται στους ισλαμιστές αλλά έχει βαθιές Κεμαλικές ρίζες) να αυτονομηθούν από τον κύριο πάτρωνά τους, την Ουάσιγκτον, έχει χρεοκοπήσει, με τους τελευταίους να τρέχουν πίσω στη ασφάλεια που τους προσφέρει το αμερικανικό «μαντρί» – τουλάχιστον μέχρι να περάσει η υπό εξέλιξη καταιγίδα στην ευρύτερη περιοχή – κάνοντας και τους απαιτούμενους τεμενάδες.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΧΟΛΙΟΥ – ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://mignatiou.com/2014/06/i-tourkia-xana-sto-mantri-ton-inomenon-polition/#more-31616