Οι προρρήσεις και η θρησκευτικοί θρύλοι γύρω από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα κυριαρχούν την επαύριο των γεγονότων αυτών, ενώ γενικά έντονη είναι η ανάμιξη "θεϊκών" στοιχείων στα εγκόσμια όταν συμβαίνουν καταστάσεις όπως αυτές που βιώνουμε στην Κριμαία.
Ήδη είδαμε ότι πολλές Άγιες εικόνες στην Ουκρανία και την Ρωσία έχουν δακρύσει, ενώ μια πρόρρηση για την τύχη της Κριμαίας του Αγίου Αγαθάγγελου δείχνει ότι επιβεβαιώνεται στις μέρες μας, μετά από 8 αιώνες!
«Ήκουσα φωνή υπό της Άρκτου (ρωσική αρκούδα, άρκτος στα αρχαία σημαίνει αρκιύδα) ερχομένης, λεγούσης ούτω: Ρωσία, ξύπνησεν γε ουν εκ του ύπνου (πράγματι έχει ξυπνήσει από τον βαθύ λήθαργο της περιόδου Γέλτσιν και διεκδικεί τα πρωτεία γι ακόμα μια φορά). Προς εσέ ο λόγος του Αγγέλου και εν τη πρωία του ηλίου αμπλησθήσεται ελαίου η λάμπα σου και πρίν ο ήλιος φανή εν τω ανατολικό ζωδίω, συ μεν εκμανής έση.
Ω φίλη, ιδού τα αριστοπολεμικά σου όργανα (σ.σ.: εννοεί όπλα προηγμένης τεχνολογίας), πληρούσι τους αιθέρας μελωδίας (σ.σ.: μιλάει για πολεμικά αεροσκάφη).
Οι πολεμισταί και οι ήρωες σου ψάλλουσι τα νικητήρια, προσκαλούντες σε αναμορφώσαι τον πλανήτην (ως προστάτιδα της Ορθοδοξίας θα αναμορφώση τιν πλανήτη. Όπως έχει προφητευθεί από τους Αγίους και τους Γέροντες της Ορθοδοξίας θα υπάρξει η Αναλαμπή της Ορθοδοξίας που θα αλλάξει όλον τον πλανήτη, πριν τα τελικά καταραμένα χρόνια του Αντιχρίστου).
Επί τε την χερσόνησον (σ.σ.: χερσόνησος της Κριμαίας) έξεις νίκην και διαβείσα την Ματαιώτιδα λίμνη καταθραύσεις την Ταυρικήν (σ.σ.: πάλι η Κριμαία) και τα πέριξ μέρη των Σκυθών».
Σημειώνουμε ότι η αρχαία Σκυθία είναι η τωρινή Ουκρανία και οι δυτικοί Ουκρανοί είναι απόγονοι των Σκυθών ως μείξη Χαζάρων και Γερμανών.
O "Αγαθάγγελος" είναι ένα χριστιανικό κείμενο που φέρεται ότι γράφτηκε από τον ιερομόναχο Αγαθάγγελο και μετάπειτα Άγιο, το 1279 στη Μεσσήνη της Σικελίας.
Να και τι λέει Ο ΙΔΙΟΣ αυτός ο μυστήριος Αγαθάγγελος για τον εαυτό του: «Εγώ ο Ιερώνυμος Αγαθάγγελος, ομολογητής, Ιερομόναχος της του Μεγάλου Βασιλείου τάξεως, γεννημένος εν Ρόδω της Ροδοννήσου, τω ΟΘ΄ [79ο] έτει της ηλικίας μου, εν ημέρα Κυριακή του Μαρτίου, επονομαζομένη της Ορθοδοξίας, ήτις εστίν η πρώτη της αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τω ΑΣΟΘ [1279] έτει εν Μεσσήνη της Σικελίας ευρισκόμενος και παρηνωχλημένος πολλάκις υπό πολλών και διαφόρων νυκτερινών οπτασιών, τέλος εις αυτήν την αγίαν Κυριακήν, προς την αυγήν, ήκουσα τινός τρομερωτάτης φωνής εξερχομένης εκ μέρους της Ανατολής, ως από λυπηράς και φρικτής σάλπιγγος θαλασσινής»...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr