Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Σέρβος υπουργός στο Ισραήλ: Το Κοσσυφοπέδιο είναι η κοιτίδα του έθνους μας

Μετά τη δήλωση του Πατριάρχη της Σερβικής Εκκλησίας, ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι για τη Σερβία, ό, τι η Ιερουσαλήμ για τους Εβραίους, και ότι η Σερβία χωρίς το Κοσσυφοπέδιο είναι σαν ένα σώμα χωρίς κεφάλι και καρδιά, τώρα έρχεται και μια
άλλη δήλωση του είδους αυτούς- σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα- από τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου για το Κοσσυφοπέδιο, του Αλεξάνταρ Βούλιν.
Σε συνέντευξή του  σε ισραηλινή εφημερίδα, ο Βούλιν δήλωσε ότι «Το Κοσσυφοπέδιο είναι η Ιερουσαλήμ μας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε τη Σερβία χωρίς το Κοσσυφοπέδιο. Στο Κοσσυφοπέδιο δημιουργήθηκε το έθνος μας και εκεί ιδρύθηκε για πρώτη φορά. Μεγάλο μέρος των θρησκευτικών ιδρυμάτων μας είναι εκεί. Αυτός είναι ο λόγος που αγαπάμε αυτόν τον τόπο. Πέρα από το ότι είναι ένα σημαντικός οικονομικός και στρατηγικός παράγοντας, είναι πρώτα από όλα η ψυχή του λαού μας», δήλωσε ο Βούλιν.
Επιπλέον, μιλώντας για τα γεγονότα των τελευταίων ενεργειών των Αλβανών  ισλαμιστών εξτρεμιστών (που κατά κύματα πήγαν στη Συρία για τζιχάντ), ο Βούλιν δήλωσε ότι είναι περίεργο που η Δύση δεν ενεργεί κατά των πράξεων αυτών, αλλά είναι σιωπηλή».
«Για μένα είναι ακατανόητο ότι πολεμούν την Αλ Κάιντα σε όλον τον κόσμο, εκτός από τα Βαλκάνια. Προφανώς κάτι ‘αλέθουν’ στο κεφάλι τους και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ακόμη ποια είναι αυτή η πολιτική. Στη Συρία υπάρχουν εκατοντάδες τζιχαντιστές από τη Βοσνία, τη Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Δύση παραμένει τυφλή σε αυτές τις παρενέργειες», είπε ο Βούλιν.