Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Βραβευθείς χωρίς λόγο (!) πακιστανός απο την πολιτεία, την στιγμή που η 'συγκεκριμένη εθνικότητα' δολοφονεί δεκάδες Έλληνες.

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο μέγιστο για την ελληνική κοινωνία πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.
 Και στις ενέργειες που οφείλει να κάνει διαρκώς η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα αυτό που κατατρώει τις σάρκες της χώρας. Όσο κι αν κάποιοι δεν το πιστεύουν ή το κουκουλώνουν, η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση δεν αποκλείεται να τινάξει στον αέρα την Ελλάδα, ταχύτερα από την οικονομική κρίση.

Τα επαναφέρουμε όλα αυτά με αφορμή τον προβληματισμό που έχει δημιουργήσει η βράβευση από την ελληνική πολιτεία ενός Πακιστανού ο οποίος μαζί με δύο ομοεθνείς του επιχείρησαν να απεγκλωβίσουν ζευγάρι Ελλήνων που βρισκόταν πάνω στις ράγες του τρένου στο Κρυονέρι. Τελικά το ζευγάρι δεν σώθηκε ενώ σκοτώθηκαν από το τρένο και οι δύο Πακιστανοί ενώ ο βραβευθείς σώθηκε.
Σε ειδική τελετή ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης, βράβευσε τον Πακιστανό Masood Ahmed και του έδωσε άδεια διαμονής στην Ελλάδα για ένα χρόνο ως επιβράβευση της γενναίας πράξης αυτοθυσίας του. Σε δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης τόνισε: «Η αυτοθυσία δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε εθνικότητα. Ο Masood Ahmed , αλλά και οι δύο ομοεθνείς του που έχασαν τη ζωή τους για να σώσουν 2 συμπολίτες μας, έδωσαν με τη γενναία τους πράξη μία απάντηση σε όλους εκείνους που βάζουν σύνορα και ταμπέλες στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να χορηγήσει άδεια παραμονής για εξαιρετικούς λόγους, επιβραβεύοντας με αυτόν τον τρόπο την πράξη αυτοθυσίας  του Masood Ahmed.»
Συμφωνούμε απόλυτα με το γεγονός ότι η αυτοθυσία δεν έχει χρώμα ή εθνικότητα. Άλλωστε, ανάλογες βραβεύσεις έχουν γίνει και σε Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό για παρόμοια γεγονότα. Μόνο που υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στην προκειμένη περίπτωση.
Ο Πακιστανός, όπως και οι άτυχοι ομοεθνείς του που πράγματι ηρωϊκά έχασαν τη ζωή τους, ήταν παράνομοι στην Ελλάδα. Ούτε άδεια είχαν, ούτε χαρτιά, ούτε τίποτε. Κι αν η βράβευση είναι αυτονόητη για μια τέτοια πράξη, μήπως θα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι για το μήνυμα που στέλνει στους υποψήφιους για είσοδο στην Ελλάδα μετανάστες από όλο τον πλανήτη; Μήπως θα πρέπει να προβληματιστούμε ότι την ίδια ώρα που γίνονται φιέστες για τον Πακιστανό «ήρωα», μπαίνουν στην Ελλάδα άλλοι πέντε παράνομοι μετανάστες;
Και το ερώτημα είναι ο σκοπός της βράβευσης. Γίνεται έτσι απλά για επικοινωνιακούς λόγους ή μήπως υποκρύπτεται έναν άνοιγμα στον κεντρώο χώρο και προς τα αριστερά όπου κυριαρχούν οι απόψεις περί… ήπιας αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης;
Άραγε, θα δούμε ποτέ τον νέο, αυστηρότερο νόμο για τη λαθρομετανάστευση ή απλά θα περιμένουμε πότε θα αποδώσουν οι επιχειρήσεις – σκούπα μήπως και αποφασίσουν να φύγουν μόνοι τους οι παράνομοι αλλοδαποί;
Ίσως θα έπρεπε να καταλάβουν όλοι ότι από μόνο του το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα, δεν θα μειώνεται, αντίθετα θα επιδεινώνει το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Καλές οι βραβεύσεις και οι φιέστες, όμως, απαιτείται σκληρή δουλειά και στοχευμένες κινήσεις προκειμένου να βρεθούν λύσεις. Εκτός κι αν κάποιοι έχουν παραδοθεί στη… θολή προσέγγιση του μεταναστευτικού που προωθούν διάφοροι κεντρώοι και αριστεροί, μια προσέγγιση που τελικά θα οδηγήσει σε αθρόα προσέλευση μεταναστών που θα δουν την Ελλάδα ως τη χώρα όπου είναι ξέφραγο αμπέλι.
antinews.gr