Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Οι αγαπημένοι της Μέρκελ και του Ομπάμα είναι οι καλύτεροι ναρκέμποροι σε όλη την Ευρώπη κι όχι μόνο!

 'λειτουργούν σε διεθνές επίπεδο χωρίς εθνικότητα'.Στην πλέον εμπεριστατωμένη μελέτη που έγινε ποτέ για το οργανωμένο έγκλημα στην Ευρώπη, η Europol εντόπισε περίπου 3.600 ομάδες οργανωμένου εγκλήματος που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το εμπόριο ναρκωτικών να αποτελεί τη σημαντικότερη απειλή.
Οι αλβανικές και τουρκικές ομάδες οργανωμένου εγκλήματος πρωταγωνιστούν στην εμπορία ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Μεταξύ των ομάδων αυτών κυριαρχούν οι αλβανικές ομάδες, οι οποίες αποτελούν ηγετική δύναμη στην διακίνηση και το εμπόριο ναρκωτικών στην Ευρώπη. Η έκθεση επισημαίνει πως η συντριπτική πλειοψηφία της ηρωίνης στην ΕΕ εξακολουθεί να διέρχεται από την Τουρκία και διακινείται από τις τουρκικές ομάδες οργανωμένου εγκλήματος.
 Η κάνναβη ήταν το πιο δημοφιλές ναρκωτικό στην Ευρώπη, με 23 εκατομμύρια χρήστες και κατ ‘εκτίμηση διακίνηση 1.300 τόνων ρητίνης κάνναβης και 1.200 τόνων φυτικής κάνναβης ετησίως. Η εκθέση προβλέπει πως η Ολλανδία θα παραμείνει ο κύριος παραγωγός σπόρων και τεχνογνωσίας ανάπτυξης του ναρκωτικού. Η κοκαΐνη παρέμεινε δεύτερο πιο δημοφιλές, με κατ ‘εκτίμηση 4 εκατομμύρια χρήστες και διακίνηση 124 τόνων ετησίως.
Η κοκαΐνη εισάγεται κυρίως από την Κολομβία, μέσω της Ιβηρικής Χερσονήσου.
Η Ολλανδία μαζί με το Βέλγιο πρωταγωνιστούν στην παραγωγή και διακίνηση συνθετικών ναρκωτικών με εβδομήντα νέα «σκευάσματα» να έχουν βγει στην αγορά μόνο τον τελευταίο χρόνο. «Αυτές οι ομάδες δεν χαρακτηρίζονται πλέον από την εθνικότητα ή την εξειδίκευσή τους σε συγκεκριμένα εγκλήματα, αλλά από την ικανότητα να λειτουργούν σε διεθνές επίπεδο, εστιάζοντας στη μεγιστοποίηση του κέρδους και στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου», δήλωσε ο διευθυνής της Europol, Rob Wainwright, κατά την παρουσίαση της έκθεσης. «Πρόκειται για την επιτομή της νέας παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας μας».
Ολόκληρη η έκθεση Αξιολόγησης Απειλής Σοβαρού και Οργανωμένου Εγκλήματος (SOCTA) της Europol.
επικεφαλίδα, φωτογραφία ελλήνων νέα.