Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Αφιερωμένο στην χθεσινοβραδινή εκπομπή που αθώωσε την αλλοδαπή εγκληματικότητα και ενοχοποίησε τους έλληνες…

  Σκηνικό πολέμου χθές στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρικάλων, με σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών και απόδραση κακοποιών. Η συνήθως..μετριοπαθής ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε σχετική ανακοίνωση χαρακτήρισε τα γεγονότα "πρωτοφανή ένοπλη επίθεση στρατιωτικού τύπου με καλάσνικοφ και ρίψη χειροβομβίδων".

Λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ, δύο ομάδες ενόπλων Αλβανών κακοποιών, οι οποίοι επέβαιναν σε ισάριθμα βαν, άνοιξαν πυρ με ΑΚ-47 εναντίον των εξωτερικών φρουρών ,οχήματος της περιπόλου των φυλακών και αστυνομικού οχήματος που βρισκόταν στο σημείο, ενώ έγινε και ρίψη έντεκα(!) χειροβομβίδων. Ταυτόχρονα, Αλβανοί κρατούμενοι πραγματοποίησαν εξέγερση, και xρησιμοποιώντας λίμες κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα από παράθυρα και απέκτησαν πρόσβαση στην ταράτσα της φυλακής.

Yαλοπίνακας φυλακίου του σωφρονιστικού καταστήματος, διάτρητος από βολίδες.
Η σφοδρή ανταλλαγή πυρών διήρκησε πάνω από μισή ώρα. Μετά το πέρας της έγινε γνωστό πώς τραυματίστηκαν στην κοιλιακή χώρα δυο εξωτερικοί φρουροί, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, 11 Αλβανοί κρατούμενοι για εγκλήματα ληστειών και κλοπών, κάνοντας χρήση αυτοσχέδιας ανεμόσκάλας από σεντόνια, κατάφεραν να αποδράσουν από τη Γ2 πτέρυγα των φυλακών εκμεταλλευόμενοι την ένοπλη συμπλοκή των συνεργών τους με τους φύλακες. Οι δυο τραυματισθέντες εξωτερικοί φρουροί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση και ο ένας εξ αυτών παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τρείς από τους δραπέτες συνελήφθησαν σήμερα στην Κρηνίτσα Τρικάλων, ενώ στις έρευνες για τους υπόλοιπους συμμετέχουν και δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τις φυλακές, ενώ άνδρες της ΕΚΑΜ μετέβησαν στον χώρο των φυλακών όπου και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό των όπλων. Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.
22/3/13: Αλβανός έμπορος ναρκωτικών συνελήφθη στην Κυψέλη με 67 αμυντικές χειροβομβίδες τύπου F 1..
Μόλις πριν από λίγες ημέρες Αλβανός βαρυποινίτης πήρε ομήρους 5 σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις φυλακές Μαλανδρίνου, στέλνοντας μάλιστα εικόνες της ομηρίας σε Αλβανικά ΜΜΕ. Μάλιστα η μητέρα του κακοποιού έκανε δηλώσεις σε αλβανικό σταθμό, καλώντας "την αλβανική κυβέρνηση να επέμβει για την παράνομη κράτηση του γιού της από το ελληνικό κράτος", προτρέποντας τον να "το πάει μέχρι τέλους".

Στο Εν Κρυπτώ είχαμε επισημάνει(*) εδώ και αρκετό καιρό την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργήσει η ανεξέλεγκτη δράση του Αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος στην χώρα μας, καθώς και η αθρόα εισαγωγή βαρέως οπλισμού Αλβανικής -κυρίως- προέλευσης. Τα τελευταία γεγονότα θα πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αλλά και τον καθένα μας ξεχωριστά. Είναι προφανές πως η δυσχερής θέση της χώρας και η απουσία δυναμικής αντίδρασης από τις αρχές, έχει αποθρασύνει μέχρι και κοινούς ποινικούς, με αποτέλεσμα εντυπωσιακές ενέργειες που απαιτούν λεπτομερή σχεδιασμό και ικανές δομές υποστήριξης.

Νομίζουμε πως ήρθε η ώρα να "βγούν τα γάντια"..
ενκρυπτω