Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Είδες αμα κάνεις πλάτες στους Εβραίους σε βάρος των θυμάτων της Γάζας; Παίρνεις και τα δωράκια σου.

Μία ενδιαφέρουσα και σημαντική εξέλιξη που αντανακλά άμεσα στην επιχειρησιακή ικανότητα και ετοιμότητα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έλαβε χώρα πρόσφατα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής μηνιαίας επιθεώρησης «Proceedings» που εκδίδει το Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USNI: United States Naval Institute), το Ισραήλ πρόσφατα δώρισε ανταλλακτικά και ηλεκτρονικά συστήματα στο Λιμενικό Σώμα –
Ελληνική Ακτοφυλακή για τη συντήρηση και υποστήριξη των ισραηλινής σχεδίασης περιπολικών ανοικτής θαλάσσης τύπου Saar IV.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ισραηλινή δωρεά έγινε «σε ανταπόδοση της βοήθειας που παρείχε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στην απαγόρευση της διακίνησης όπλων στη Γάζα».
Υπενθυμίζεται ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή διαθέτει σήμερα και επιχειρεί τρία περιπολικά τύπου Saar IV με αριθμούς ΛΣ-60, ΛΣ-70 και ΛΣ-80. Εκτιμάται ότι η δωρεά των προαναφερθέντων υλικών θα συνεισφέρει στην επιχειρησιακή διαθεσιμότητα των συγκεκριμένων μέσων που δυστυχώς, προς το παρόν, είναι τα μόνα που διατίθενται για αποστολές ανοικτής θαλάσσης.
defence-point.gr