Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Τι άλλο περιμένουν και δεν τους βάζουν φυλακή…Kαταπέλτης ο Σφακιανάκης: «Η αντιγραφή του CD οδηγεί σε τέλεση εγκληματικής πράξης»

Στην κατάθεσή του, ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υποστήριξε ότι, με βάση την εμπειρία του σε θέματα τεχνολογίας, «η αντιγραφή του CD της λίστας Λαγκάρντ οδηγεί σε τέλεση εγκληματικής πράξης». Στην ίδια κατάθεση υποστήριξε ότι «το CD αντιγράφηκε σε USB προκειμένου να χαθούν τα ίχνη…», «καρφώνοντας» τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Πρόσθεσε δε ότι ο συνδυασμός «αντιγραφής» και «εξαφάνισης» του αρχικού υλικού είναι εξαιρετικά «ύποπτος».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός υποστήριζε ότι αντέγραψε το CD σε στικ «για λόγους ασφαλείας». Σύμφωνα όμως με τον κ. Σφακιανάκη, οι αλλεπάλληλες αντιγραφές, σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα αποθηκευτικά μέσα έγιναν καθαρά για λόγους αποπροσανατολισμού.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σφακινάκης φέρεται να είπε ότι «η αρχική αντιγραφή του CD σε USB και εν συνεχεία σε άλλα USB είναι αυτονόητο ότι δείχνει διάθεση αλλοίωσης» και συμπλήρωσε «είναι ύποπτο όταν αντιγράφεις το CD σε USB και μετά δηλώνεις ότι το χάνεις, ενώ παράλληλα δημιουργείς και άλλα USB».  
Πέραν αυτών ο προϊστάμενος της Δίωξης εξήγησε ότι ακόμα και ένας «αρχάριος» θα μπορούσε να «πειράξει τις ημερομηνίες σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο» και πρόσθεσε ότι «από την στιγμή που δεν έχουμε το αρχικό CD ούτε το αρχικό USB δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα». Τέλος, φέρεται να υποστήριξε πως «αν είχα το αρχικό USB και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του κ. Παπακωνσταντίνου και κ. Διώτη, θα σας έδινα αποτέλεσμα εντός 2 ημερών».
Χαρακτηριστικός είναι ένας διάλογος του κ. Σφακιανάκη με τα μέλη της Επιτροπής, κ.κ. Βαρβιτσιώτη και Καπερνάρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η στιχομυθία μεταξύ των τριών ανδρών ήταν η εξής:
- Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Θωρείτε ότι όλες αυτές οι αλλεπάλληλες αντιγραφές είχαν στόχο την αλλοίωση του αρχείου;».
- Μανώλης Σφακιανάκης: «Είναι αυτονόητο».
- Βασίλης Καπερνάρος: «Τι είπατε;».
protothema.gr