Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Προβλέπει βίαιες κοινωνικές αναταραχές στη νότια Ευρώπη

 Βίαιες αναταραχές και εξεγέρσεις. Για κοινωνική αναταραχή οι οποία μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη βία στην Ευρώπη ιδιαίτερα στις χώρες του Νότου προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού Yves Daccord σε συνέντευξη που παραχώρησε.Ο Daccord μίλησε για την ανάγκη υιοθέτησης μιας νέας πολιτικής του οργανισμού στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που πλήττονται από την οικονομική κρί9ση όπως η Ισπανία και η Ελλάδα.

Ο ίδιος τόνισε πως ο Ερυθρός Σταυρός πρόκειται να «εξοπλιστεί ανάλογα» ειδικά για την αποστολή βοήθειας στις χώρες της νότιας Ευρώπης.
«Αυτό που βλέπουμε είναι πως για πρώτη φορά τα παραρτήματα του Ερυθρού Σταυρού σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να στρέψουν την προσοχή του στους φτωχούς εκείνων των χωρών πολύ περισσότερο από αποστολές εκτός των χωρών αυτών» είπε πιο συγκεκριμένα ο Daccord.

Μάλιστα ο διευθυντής του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού έφερε ως παράδειγμα την Ισπανία όπου περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν βοήθεια από τον οργανισμό συμπεριλαμβανομένων και 300.000 οι οποίοι είναι εντελώς ανήμποροι να υποστηρίξουν τους εαυτούς τους;.

Ο Daccord προειδοποίησε με έμφαση ότι οι εξελίξεις στην Ευρώπη όπου το κενό μεταξύ των αυτών που βρίσκονται σε ανάγκη για βοήθεια και της ικανότητας του κράτους να βοηθήσει μεγαλώνει συνέχεια κάτι που όπως είπε θα οδηγήσει σε βίαιες αναταραχές και εξεγέρσεις.

Η ευρωπαϊκή επιτροπή πρόσφατα ενέκρινε ένα κονδύλι της τάξης των 18,6 δισ. € προκειμένου τα χρήματα αυτά να διοχετευθούν στους οικονομικά ασθενέστερους και στους δοκιμαζόμενους ευρωπαίους πολίτες.

Επ’ αυτού ο Jonathan Todd ο εκπρόσωπος του επιτρόπου της ΕΕ για θέματα κοινωνικών αναγκών δήλωσε σχετικά: «Χρειαζόμαστε ένα νέο μηχανισμό εάν πρόκειται να βοηθήσουμε τους μη προνομιούχους και τους φτωχούς ανθρώπους οι οποίοι αυτή την περίοδο ζουν σε συνθήκες κοινωνικών έκτακτων αναγκών».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
triklopodia.gr