Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Η “συνδιοίκηση” στη Θράκη σε όλο της το ... μεγαλείο!!!

Με... τουρκικό ασθενοφόρο μεταφέρθηκε από την Κομοτηνή στην Κωνσταντινούπολη, ο υπέρβαρος μουσουλμάνος - βεβαίως ήταν παρόντα κατά την μεταφορά,
 τα τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία - Τι αναφέρει απολογούμενο το Νοσοκομείο ΚομοτηνήςΤο κλίμα είχε προετοιμασθεί.
Είχαν προηγηθεί οι ειδησούλες και τα ρεπορτάζ για τον υπέρβαρο μουσουλμάνο στην Κομοτηνή που δεν μπορεί να βρει την υγειά του και υποφέρει.
Και μετά παρενέβη η Μητέρα Τουρκία στην Θράκη, (μετά την επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Τουρκικής Κυβέρνησης) για να τον λυτρώσει από το πάχος του.
Διαβάστε το ρεπορτάζ:
Με δάκρυα στα μάτια και με ευχές ο άνθρωπός τους να επιστρέψει υγιής και απαλλαγμένος από την παχυσαρκία που τον έχει καθηλώσει τα τελευταία χρόνια, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Σιαχίν Σερήφ από τον οικισμό Ηφαίστου Κομοτηνής, ο οποίος διακομίστηκε για θεραπεία στην Τουρκία με ασθενοφόρο της γείτονος, παρουσία του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και του πρώην βουλευτή ΠαΣοΚ Τσετίν Μάντατζι.
«Ήρθαμε από την Κωνσταντινούπολη. Ο ασθενής θα πάει σε νοσοκομείο έρευνας και αποκατάστασης.
Θα υποβληθεί σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις και σε πρόγραμμα αυστηρής δίαιτα. Μετά, αφού χάσει ορισμένα κιλά, θα γίνει επέμβαση ανάλογα με τις αποφάσεις των γιατρών και των χειρουργών», εξήγησε ο επικεφαλής της ομάδας των Τούρκων γιατρών, και συμπλήρωσε πως «τέτοιες περιπτώσεις έχουμε πάρα πολλές στην Τουρκία, όμως είναι η πρώτη μας από το εξωτερικό».
Το ότι ο ίδιος ο Σιαχίν Σερήφ ζήτησε την μεταφορά του στην Τουρκία, υποστήριξε ο Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ:
«Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε τον ασθενή ο οποίος του δήλωσε ότι θέλει να θεραπευτεί στην Τουρκία.
Το δέχτηκε ο αξιότιμος αντιπρόεδρος και έδωσε εντολή και ήρθε το ασθενοφόρο.
Οι ελληνικές αρχές έδειξαν αγαστή συνεργασία», ισχυρίστηκε, ενώ κάνοντας λόγο για «ανθρώπινη περίπτωση», επισήμανε ότι «σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν σύνορα ή κράτη».
Παράλληλα, ο Τούρκος Πρόξενος εξήρε το επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών της Τουρκίας, το οποίο εμμέσως πλην σαφώς το συνέκρινε με αυτό της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας: «Ξέρουμε ότι είχε νοσηλευτεί και εδώ ο ασθενής. Ελπίζουμε να θεραπευτεί στην Τουρκία.
Η Τουρκία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, ακόμη και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε θέματα υγείας.
Αυτή τη στιγμή η Τουρκία είναι ίση σχεδόν με τις ΗΠΑ σε θέματα παχυσαρκίας.
Δεν πρέπει βέβαια να περιμένουμε θαύματα, είναι 380 κιλών ο άνθρωπος, σίγουρα δεν θα μπορέσει να έρθει μετά από τρεις μήνες περπατώντας, είναι μια μεγάλη περίοδος νοσηλείας και πιστεύω ότι θα κάνει καλό σ’ αυτόν».
Ακόμη, ο κ. Σενέρ, επιχειρηματολόγησε υπέρ της νοσηλείας του υπέρβαρου άντρα στην γείτονα, λόγω…ψυχολογίας.
«Επίσης, η οικογένεια θέλει να ευχαριστήσει και τους Έλληνες γιατρούς που μέχρι σήμερα βοήθησαν, όμως όπως ξέρετε, κάθε ασθένεια έχει και την ψυχολογική της υπόσταση, και γι’ αυτόν τον λόγο ίσως του κάνει καλό να πάει στην Τουρκία. Και πάλι θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Έλληνες φίλους μας για τη συνεργασία», είπε με νόημα.
Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Σιαχήν Σερήφ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα χαράς του, ενώ με τα λόγια του άφησε επιμελώς να φανεί και η πικρία του που δεν μπόρεσε να θεραπευτεί στην Ελλάδα.
«Ευχαριστώ πολύ την Ελλάδα για τη μέχρι τώρα βοήθεια. Τώρα πάω στην Τουρκία για εγχείρηση, να χάσω αυτά τα κιλά, να γίνω ξανά άνθρωπος, να ζήσω ξανά σαν άνθρωπος. Φτάνει πια, έχω μπουχτίσει, ήμουνα φυλακισμένος μέσα στο σπίτι. Ευχαριστώ πολύ και την Ελλάδα και την Τουρκία, ευχαριστώ πολύ όλους».
Στο ίδιο νοσοκομείο θα εισαχθεί και ο 25χρονος γιος του Σιαχίν, Σερήφ, ο οποίος επίσης ταλαιπωρείται από παχυσαρκία, όντας 180 κιλά.
Για το θέμα, υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το νοσοκομείο Κομοτηνής στις 20 Αυγούστου, την επομένη δηλαδή της επίσκεψης του αντιπροέδρου της Τουρκίας στον Σιαχίν Σερήφ και της γνωστοποίησης της πρόθεσης της γείτονος να τον περιθάλψει:
«Ο εν λόγω δημότης, παχύσαρκος βάρους 370 Kg, προσήλθε στο ΤΕΠ του Γ.Ν. Κομοτηνής, περιπατητικός, με ιδιόκτητο ΙΧ ,στις 8-6-2011, παρουσιάζοντας δύσπνοια.
Μάλιστα, λόγω της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει εξαιτίας της παχυσαρκίας, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, μετά από συνεννόηση με τους συγγενείς του, οι οποίοι προσήλθαν στο γραφείο του Διοικητή, μερίμνησε ώστε η μετακίνηση του εν λόγω ασθενούς, από τον χώρο στάθμευσης του οχήματος έως το ΤΕΠ και την αίθουσα βραχείας νοσηλείας, να είναι ασφαλής, ενισχύοντας το φορείο μεταφοράς του.
Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε και η ΕΜΑΚ ώστε να παράσχει τη βοήθειά της σε περίπτωση ανάγκης.
Άμεσα διενεργήθηκαν οι απαραίτητες εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις, διαγνώστηκε 19910, και το περιστατικό εισήχθη στην παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, σε διαμορφωθέντα μονόκλινο θάλαμο (303) όπου και παρέμεινε προς θεραπεία επί 2ημέρο.
Η πάθησή του αντιμετωπίστηκε φαρμακευτικά και έλαβε εξιτήριο στις 10-6-2011, με βελτίωση της υγείας του. Προς τούτο, και ο ίδιος και οι συγγενείς του ευχαρίστησαν το προσωπικό και την Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Ένα έτος μετά, ήτοι προ 2μήνου περίπου, βραδινή ώρα, οι συγγενείς του εν λόγω ασθενούς ειδοποίησαν το ΤΕΠ του Νοσοκομείου ότι παρουσίασε εξανθήματα σε μέρη του σώματός του.
Ο συντονιστής εφημερίας του Νοσοκομείου ζήτησε και έλαβε άδεια από τον Διοικητή ώστε να μεταβεί ιατρός του Νοσοκομείου στην οικία του ασθενούς προκειμένου αρχικά να εξεταστεί εκεί λόγω και της δυσκολίας που παρουσίαζε η μετακίνησή του, εκτιμώντας από το ιστορικό που έλαβε πριν, από τους συγγενείς του, ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.
Μεταβαίνοντας εκεί με ασθενοφόρο και ειδικό φορείο, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για απλή αλλεργική αντίδραση, και αντιμετώπισε επί τόπου την κατάσταση χορηγώντας ενέσιμο σκεύασμα. Εξάλλου, και ο ίδιος ο ασθενής αρνήθηκε να μετακινηθεί προκειμένου να διακομιστεί για παν ενδεχόμενο στο νοσοκομείο.
Έκτοτε, ουδέποτε υπήρξε, ούτε από τον ίδιο ούτε από τους συγγενείς του, οποιαδήποτε κλήση προς το Νοσοκομείο για παροχή υπηρεσιών υγείας.
Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε, ότι το προσωπικό του Γ.Ν. Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», σεβόμενο τον όρκο που έχει δώσει, τις επιταγές του Συντάγματος και των νόμων περί ισονομίας και ισοπολιτείας, καθώς και το ευρωπαϊκό κεκτημένο για την προστασία του υπέρτατου έννομου αγαθού, παρέχει τις υπηρεσίες υγείας που του ζητούνται χωρίς να θέτει ουδεμία προϋπόθεση, όπως αρμόζει στους δημόσιους πάροχους υπηρεσιών υγείας μιας Ευρωπαϊκής χώρας».

komotinipress.blogspot.gr