Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Αλλοδαποί ρημάζουν σκοτώνουν και κλέβουν τάματα από τις εκκλησίες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δράστες είναι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 26, 24 και 38 ετών.Μετά από έρευνες της αστυνομίας, εξιχνιάστηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος του 57χρονου νεωκόρου.

Σε βάρος των τριών αλλοδαπών σχηματίζεται δικογραφία για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση», παράβαση του Νόμου «Περί όπλων» και «Απόπειρα Ληστείας» και αναζητούνται.
Το περιστατικό έγινε το πρωί της 9ης Νοεμβρίου 2011.
Οι δράστες μπήκαν σε Ιερό Ναό στο Ωραιόκαστρο με σκοπό να κλέψουν τάματα.
Ένας από αυτούς, χτύπησε τον 57χρονο νεωκόρο στο κεφάλι με σιδερένιο αντικείμενο τραυματίζοντάς τον,
ενώ στη συνέχεια οι δράστες προσπάθησαν να κλέψουν τα τάματα χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Ο 57χρονος μετά το περιστατικό είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης όπου κατέληξε αργότερα τον ίδιο μήνα.
Επιπλέον, για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών για το αδίκημα της «Υπόθαλψης Εγκληματία», οι οποίοι είχαν συλληφθεί την 31-08-2012 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, για συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση που έκανε κλοπές από Ιερούς Ναούς.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Θεσσαλονίκη, 05 Σεπτεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία σε βάρος 57χρονου ομογενούς
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις αλλοδαποί ηλικίας 26, 24 και 38 ετών
Εξιχνιάστηκε έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 57χρονου ομογενούς.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δράστες είναι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 38, 26 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση», παράβαση του Νόμου «Περί όπλων» και «Απόπειρα Ληστείας» και αναζητούνται.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 09-11-2011 οι προαναφερόμενοι εισήλθαν σε Ιερό Ναό στο Ωραιόκαστρο με σκοπό να αφαιρέσουν τάματα. Κατά την παραμονή τους στον Ιερό Ναό, ένας από τους αλλοδαπούς κατάφερε στον 57χρονο νεωκόρο, χτύπημα στο κεφάλι με σιδερένιο αντικείμενο τραυματίζοντάς τον, ενώ στη συνέχεια οι δράστες προσπάθησαν να αφαιρέσουν τάματα χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ο 57χρονος μετά το περιστατικό είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης όπου κατέληξε αργότερα τον ίδιο μήνα.

Επιπλέον, για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών για το αδίκημα της «Υπόθαλψης Εγκληματία», οι οποίοι είχαν συλληφθεί την 31-08-2012 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, για συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές από Ιερούς Ναούς.

Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
 eglimatikotita.gr