Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Το ύπουλο σχέδιο της Τουρκίας να αφανίσει κάθε Ελληνικό ίχνος.

Γκρεμίζουν μέχρι και τη Μεγάλη του Γένους Σχολή στο Φανάρι. Ιστορικά Ελληνικά κτίρια μετατρέπονται σε πολυτελή ξενοδοχεία. Τα παραδοσιακά σπίτια που είχαν γίνει αρχαιολογικοί χώροι τα γκρεμίζουν ανενόχλητοι.
Το ελληνικό στοιχείο είναι ακόμα αισθητό στη γειτονική χώρα γεγονός που ενοχλεί τους Τούρκους και θέ­λουν να το εξαφανίσουν.
Τα ελληνικά παραδοσιακά κτίρια στα ιστορικά χωριά Καλφάς και Μπογαζκιοί περιλαμβάνονται ήδη στο σχέδιο ισοπέ­δωσης ώστε τίποτα να μην έχει ελληνικό άρωμα όπως επίσης και τα χωριά της Μητρόπολης Δερκών.
Ακόμη και τα παραδοσιακά κτίρια Ελληνικών ιστορι­κών οικογενειών και δασκάλων της Μεγάλης του Γένους Σχολής στο Φανάρι θα αντικατασταθούν με μεγάλα οικοδομικά συγκρο­τήματα και ξενοδοχεία. Το σχέδιο είναι σε πλήρη εφαρμογή.
 Ο δήμος με τον Στρατό ήδη έχουν ξε­κινήσει με τις μπουλντόζες να κα­ταστρέφουν σπάνιους αρχαιολογικούς χώρους και παραδοσιακούς οικισμούς.
 Όλοι οι παραπάνω οικισμοί έχουν τις ρίζες τους στο Βυζάντιο και θυμίζουν την ύπαρξη της Ελλάδας και του Βυζαντίου στην Κωνσιαντινούπολη.
Μάλιστα αν πάρουμε υπόψη ότι η Κωνσταντινούπολη ήταν η πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2010, οι τούρκοι περίμεναν να περάσει αυτή η χρονιά για να επιτεθούν φέτος σε ότι Ελληνικό στοιχείο έχει απόμείνει στη Πόλη.

ΠΗΓΗ