Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ?


Τα αποτελέσματα τέτοιων διαλόγων απομακρύνουν περισσότερο το πλήρωμα της εκκλησίας.
Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος με την συνεργασία.
α) της Αντιπροσωπείας της Ε. Ε. στην Αθήνα και β) του Γραφείου της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, διοργανώνει Ημερίδα, η οποία θα γίνει για την ενημέρωση των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων - Στελεχών των Ιερών Μητροπόλεων της Πελοποννήσου και των Νησιών του Ιουνίου και του Αιγαίου Πελάγους πάνω σε θέματα θεσμικά της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως σήμερα. Θέμα της Ημερίδας είναι: "Ο Διαπολιτισμικός Διάλογος",και θα πραγματοποιηθεί στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης την Τρίτη 31 Μαρτίου .

Η εκκλησία απομακρύνεται συνεχώς από τα καθήκοντα της ξεφεύγοντας από τις βάσεις που έθεσαν οι πατέρες της εκκλησίας. Η τάση εκσυγχρονισμού της ορθοδοξίας που επιβάλουν τα ξένα κέντρα συνεχώς, θέτουν νέες βάσεις για συνασπισμό θρησκειών με συνεργασίες λατρευτικές και αλλοιώσεις των μυστηρίων. Ακόμα και σήμερα στο ζήτημα των θρησκευτικών στα σχολεία, αυτό που πολεμάει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να διορθώσει είναι μια από τις εντολές τις ευρωπαϊκής ένωσης. Με αναπτυξιακό ρυθμό καταρρίπτεται κάθε παράδοση αιώνων, με καύσεις νεκρών, ‘νομιμοποιήσεις’ εκτρώσεων , δημιουργία τζαμιών, κατάργηση θρησκευτικών στα σχολεία, προσβολή της ελληνικής γλώσσας, διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας. Όλα αυτά μετά από γραμμές που περνούν στον ελλαδικό χώρο με αποφάσεις-διαταγές της ευρωπαϊκής υπερμασονίας στις στοές της Ελλάδος, και τελικούς αποδέκτες ισχυρά ονόματα επιχειρηματικού τομέα, πολιτικού, θρησκευτικού κλάδου όπως είναι και ο κύριος ομιλητής του Διαπολιτισμικού Διαλόγου ο κ. Γιώργος Κασιμάτης, Διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.
Δεν έχετε οφέλη σεβασμιότατοι από αυτό τον διάλογο, εσείς έπρεπε να είστε οι δάσκαλοι της ευρωπαϊκής ένωσης με την τεράστια κληρονομιά που άφησαν Άγιοι και πατέρες της ορθοδοξίας !

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ


εβραίοι εμπλεκόμενοι παντού δουλεύοντας πάντα παρασκηνιακά.
Το Ισραήλ και η Τουρκία θα διεξαγάγουν από κοινού φέτος το καλοκαίρι μεγάλα ναυτικά γυμνάσια, μετέδωσε σήμερα ο κρατικός ισραηλινός ραδιοσταθμός. Σύμφωνα με το ραδιοσταθμό, οι δύο χώρες αποφάσισαν να διεξαγάγουν αυτή τη μεγάλης κλίμακας άσκηση παρά τις εντάσεις που προκλήθηκαν στις σχέσεις τους από την πρόσφατη και αιματηρή στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Η πληροφορία αυτή δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί άμεσα από το ισραηλινό υπουργείο 'Αμυνας.
Αναρτήθηκε από omiros Ετικέτες

Για άλλη μια φορά ο σιωνιστικός άξονας επιβεβαιώνεται, Αμερική, Τουρκία, Ισραήλ. Είναι οι μόνες χώρες που μπορούν να διεξάγουν ανενόχλητες εσωτερικούς η εξωτερικούς πoλέμους με την διεθνή κοινή γνώμη, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να είναι σιωπηλές και ανήμπορες να κάνουν κάτι. Κάποια ξεσπάσματα του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ είναι για την παρηγοριά του κόσμου, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα. Η συγκεκριμένη συμμαχία είναι απειλή για τον ελλαδικό χώρο , όχι επειδή το λέμε εμείς αλλά από τις ενέργειες της συμμαχικής σβάστικας.
Όλοι γνωρίζουμε από δημοσιεύματα πόσο επιρροή έχει το εβραϊκό λόμπι στην Αμερική και πόσο επηρεάζουν τις εξελίξεις παγκοσμίως. Έχουμε μια Αμερική να διαλύει ένα ορθόδοξο κράτος στα βαλκάνια, τους Ρώσους να ανακάμπτουν από τον κουμμουνισμό που κατέστρεψε την Ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία ,όλα εφεύρεση των εβραίων, και το όργανο του σιωνισμού την Τουρκία έτοιμη να χτυπήσει την Ελλάδα δημιουργώντας ένα νέο Κόσσοβο, τεμαχίζοντας τον ελλαδικό χώρο σε φανταστικές και ανύπαρκτες διεκδικήσεις των γειτόνων μας. Υποσημείωση, για άλλη μια φορά ένας εχθρός της Ελλάδος έχει σύμβουλο έναν εβραίο. Sam Vaknin το όνομα του συμβούλου του
Γκρούεφσκι στα Σκόπια. (βλέπε σχετικό άρθρο http://greeknation.blogspot.com)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΒΑΛΛΕΣΤΕ


Τα προγραμματισμένα σκάνδαλα της εκκλησίας από κάποιους σας έχουν αφοπλίσει, ανασυγκροτηθείτε.
Την πολιτική Χριστόδουλου στο μάθημα των Θρησκευτικών ακολουθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζητώντας επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλο να αποστείλει εγκύκλιο στα σχολεία περί της υποχρεωτικής διδασκαλίας του μαθήματος.
Στην ίδια επιστολή ο Αρχιεπίσκοπος ζητά επιπλέον να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος και να διοριστούν επιπλέον θεολόγοι για τη διδασκαλία του.
Επίσης, προτείνει να αξιοποιούνται θεολόγοι για το θρησκευτικό τουρισμό και να αξιοποιηθούν για την ξενάγηση στα μουσεία και τις εκθέσεις βυζαντινών ή μεταβυζαντινών κειμηλίων. Επιπλέον, ζητά να συμμετέχουν οι πτυχιούχοι θεολογίας σε διαγωνισμούς στους οποίους μετέχουν και οι πτυχιούχοι των λοιπών Θεωρητικών Σχολών αλλά και το διορισμό 100 θεολόγων στο ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας (τα Νέα 30/3/2009)
Λίγο αργά κινήστε Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε. Οι ενέργειες σας δεν κρίνονται αποτελεσματικές διότι το θέμα έχει ξεφουσκώσει από κάθε πλευρά .Ο λόγος σας θα πρέπει να είναι άμεσος, αποτελεσματικός και να αιφνιδιάζεται τις αποφάσεις που λαμβάνονται στις στοές της Ελλάδος, με τελικούς αποδέκτες πολιτικά στελέχη.
Η διαμαρτυρία σας έπρεπε να είχε επιτευχτεί πριν πάρει τις τελικές αποφάσεις το Υπουργείο Παιδείας. Εσείς εκείνη την περίοδο ήσασταν άφαντος και με την σιωπή σας συνένοχος. Αυτός είναι ο σκοπός της νεοεποχίτικης ακμής με όργανα μασόνους , στελέχη Μπίλντερμπεργκ και άλλους , να βγάζουν τα λιθαράκια σιγά ,σιγά αυτά που έκτισαν οι πρόγονοι πατέρες μας, όπως ο Κοσμάς ο Αιτωλός και οι εθνικοί Κολωκοτροναίοι ευεργέτες.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΑΛΚΗΣ ΜΕ ΠΑΓΙΔΕΣ


Απο αριστερά λέσχη Μπίλντερμπεργκ της Ευρώπης και δεξιά όργανο του μυστικού κατεστημένου της Αμερικής.
Σε συνάντηση που είχε με ομογενείς δήλωσε ότι η Χάλκη θα επαναλειτουργήσει αν δοθούν... ανταλλάγματα στη μουσουλμανική μειονότητα Μείζον θέμα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και σοβαρότατα ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής έναντι της Ελλάδας, προκαλεί η νέα δυσάρεστη έκπληξη που επιφύλαξε η Χ. Κλίντον αναλαμβάνοντας ρόλο συνηγόρου της Τουρκίας στη Θράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που είχε την περασμένη Δευτέρα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η κ. Κλίντον με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο και τρεις επιφανείς Ελληνοαμερικανούς, έσπευσε να συνδέσει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με την τουρκική απαίτηση για αντίστοιχα ανταλλάγματα υπό μορφή αμοιβαιότητας στη Θράκη.
Ετσι, ενώ η Αθήνα σύμφωνα με δηλώσεις και της κ. Μπακογιάννη ανέμενε ότι η Αμερικανίδα υπουργός θα μετέφερε τις ελληνικές θέσεις για την ένταση στο Αιγαίο προς την τουρκική πλευρά, φαίνεται ότι συνέβη το αντίστροφο, με την κ. Κλίντον να προωθεί τις ανιστόρητες τουρκικές απαιτήσεις για τη Θράκη. Η εξέλιξη αυτή όμως θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία και σοβαρότητα με την οποία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προβάλλει τις ελληνικές θέσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πολύ περισσότερο όταν είναι πρόσφατη η συνάντηση της κ. Μπακογιάννη με την Αμερικανίδα ομόλoγo.
Προς έκπληξη όλων η κ. Κλίντον παρενέβη δύο φορές υποστηρίζοντας, ουσιαστικά, ότι για να γίνουν βήματα στη Χάλκη πρέπει να υπάρξουν αντίστοιχα βήματα στη Θράκη. Οταν μάλιστα ο κ.κ. Δημήτριος εξήγησε ότι αυτό δεν είναι ακριβές, η κ. Κλίντον επέμεινε και καλά «διαβασμένη» ανέφερε συγκεκριμένα εκπαιδευτικά και θρησκευτικά ζητήματα στα οποία θα μπορούσε να κάνει κινήσεις η Ελλάδα στη Θράκη!
Έτσι λειτουργεί η παγκόσμια συνομωσία εις βάρος της Ελλάδος και όλου του Ορθόδοξου πληθυσμού με ανταλλάγματα. Πρόσφατη επίσκεψη του κ. Χριστόφια στο βατικανό για την επίλυση των κατεχόμενων φέρνει στο προσκήνιο ανταλλάγματα από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, περί συλλογικών εκκλησιαστικών αποφάσεων και υποταγή εις τον μεγάλο θρησκευτικό ηγέτη τον Πάπα βενέδικτο.
Η πρέσβειρα καλής θελήσεως του Σιωνισμού κ. Κλίντον με την συνεργάτιδα και μέλος της μπίλντερμπεργκ κ. Μπακογιάννη, είναι έτοιμες να ενισχύσουν την παρουσία των Τούρκων στη Θράκη ενεργοποιώντας ένα όπλο για μελλοντική χρήση σε εθνικά και θρησκευτικά ζητήματα. Είναι εμφανές και από την σημερινή Σερβία με την αναγνώριση του Κοσσόβου ότι η Ορθοδοξία βρίσκεται σε σμίκρυνση ενώ ο άκακος μουσουλμανισμός ενισχύεται. Η σχολή της Χάλκης είναι αυτονόητο ότι πρέπει να λειτουργήσει, όπως και το μεγαθήριο της Ορθοδοξίας η Αγία Σοφιά. Μας χρωστούν και δεν χρωστάμε σε κανέναν.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Μ. ΑΝΘΙΜΕ.


ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΚΟΥΣΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο βράβευσε το μεσημέρι για το ποιμαντικό και κοινωνικό του έργο ο Σύνδεσμος Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης".
«Οι Έλληνες κρατάμε στα χέρια μας δύο πυρσούς, δάδες αναμμένες, λαμπάδες. Στο ένα ο πυρσός της Ορθοδοξίας, και στο άλλο η Ελλάδα μας. Στην Ορθοδοξία προπορεύεται ο Χριστός και η εκκλησία. Στην Ελλάδα προπορεύονται οι πρόγονοι μας, οι θυσίες τους και η ιστορία. Αυτοί είναι οι κορυφαίοι θεσμοί του έθνους μας. Αυτούς υπερασπιζόμαστε, αυτούς υπηρετούμε» τόνισε κατά τη βράβευσή του, ο μητροπολίτης και κατέληξε:
«Ζήτω, η Ορθοδοξία, η Ελλάδα, η Μακεδονία, η Θεσσαλονίκη».
Στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας, απευθυνόμενος προς τον μητροπολίτη, τόνισε ότι ο λόγος του αγγίζει τις καρδιές των Μακεδόνων και των Βορειοελλαδιτών γιατί «συνδυάζει το θρησκευτικό με το εθνικό» και πρόσθεσε :
«Θέλουμε μια εκκλησία που να μιλάει. Δε θέλουμε μια εκκλησία που να μη θίγει τα κακώς κείμενα, που απασχολούν τον κόσμο» πρόσθεσε ο κ. Γκιουλέκας.
Το έργο του προς την πατρίδα από θρησκευτικής και εθνικής σημασίας είναι άξιο προς μίμηση για όλους. Έργο το οποίο προσβάλει και βάζει τα γυαλιά σε πολλούς ανάξιους πολιτικούς, οι όποιοι συνθηκολογούν με ξένα κέντρα και προδίδουν αγώνες των προγόνων μας. Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στο μεγαλεπήβολο έργο σας.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ


Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΙΩΝΩΝ
Σε πλήρη αμφισβήτηση τίθεται η αρχή της αμοιβαιότητας της Συνθήκης της Λωζάννης, με βάση την οποία αντιμετωπίζονται θέματα θρησκευτικών μειονοτήτων σε Ελλάδα και Τουρκία από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν και Ελληνες βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης του ΣτΕ, υιοθετώντας την έκθεση «Θρησκευτική ελευθερία και άλλα ανθρώπινα δικαιώματα για τους μη μουσουλμάνους της Τουρκίας και για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη», αναφέρει ευθαρσώς ότι:«Τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίζουν τις θρησκευτικές μειονότητες σύμφωνα με τα στάνταρντ της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και όχι να επικαλούνται την αρχή της "αμοιβαιότητας", που προβλέπεται στη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, ως δικαιολογία για να αρνούνται να εφαρμόζουν ορισμένα δικαιώματα».
Βάζοντας, μάλιστα, στο ίδιο «τσουβάλι» τις συμπεριφορές Ελλάδος και Τουρκίας στο θέμα του σεβασμού των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων στις δύο αυτές χώρες, η Επιτροπή, στη σχετική της έκθεση, που σύντομα θα έλθει για έγκριση στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του ΣτΕ, τονίζει ότι:* «Οι δύο χώρες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν όλους τους πολίτες τους χωρίς διακρίσεις και χωρίς να κοιτάζουν το πώς το γειτονικό κράτος μεταχειρίζεται τους δικούς του πολίτες».
Η Επιτροπή καταλήγει με το ότι «η επαναλαμβανόμενη, από την Ελλάδα και την Τουρκία, επίκληση της αρχής της αμοιβαιότητας, με βάση τη συνθήκη του 1923, ως βάση για να αρνούνται να εφαρμόσουν τα δικαιώματα των μειονοτήτων που αναφέρονται μέσα σε αυτήν, είναι "αναχρονιστική" και μπορεί να απειλήσει την εθνική συνοχή της κάθε χώρας».Καλεί, μάλιστα, τις δύο κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν την «ελευθερία του εθνικού αυτο-προσανατολισμού και να προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές στην πολιτική των μειονοτήτων, της εκπαίδευσης και της θρησκείας».sisour@orange.frΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/03/2009
Στην αναμονή έχουν τοποθετήσει κρίσιμα γεγονότα οι νεοεποχίτες έτοιμοι να τα πυροδοτήσουν, με στόχο Ορθοδοξία και σύνορα. Αναμοχλεύουν σοβαρά θέματα, απειλώντας σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούμε, εχθρικές προστριβές με τους αιώνιους εχθρούς της Ελλάδας, τους Τούρκους. Για να μην πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εχθροπραξία από την μια μέρα στην άλλη, να φαίνονται όλα φυσιολογικά, έχουν εν αναμονή εθνικά θέματα που μυρίζουν μπαρούτι, από Κυπριακό, Σκοπιανό, Θρακικό, ζητήματα Αιγαίου, όλα υπό αμφισβήτηση. Απειλές για κάθε στιγμή και ώρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ


Η ΔΙΕΣΤΡΑΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ (ιερά κρύπτη του Μοναστηριού της Αγίας Παρασκευής Μάνδρας Θέρμου)

“Δεν τους κάναμε το χατίρι να αναφερθούμε σε αυτούς την ημέρα της Εθνικής Επετείου. Τώρα όμως που πέρασε η μέρα της εθνικής μας περηφάνειας θα γράψουμε ένα σχόλιο για την μανία των δημοσιογράφων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη (ΔΟΛ) εναντίον της Εκκλησίας και της προσφοράς των κληρικών στον αγώνα του Έθνους το 21.Παραμονή της 25ης Μαρτίου, αντί άλλου επετειακού αφιερώματος η εφημερίδα τα Νέα δημοσίευσε άρθρο του κ. Χρήστου Κάτσικα με τίτλο Η «κατασκευή»… της Ιστορίας. Σε αυτό ο αρθρογράφος μας μαθαίνει πως ήταν ψέμα το κρυφό σχολειό, πως ο Γρηγόριος Ε΄ ήταν ένας φιλότουρκος αντίπαλος της Επανάστασης, πως ποτέ δεν έγινε τίποτε στην Αγία Λαύρα. Η ωραιότερη επί της ουσίας απάντηση στον κ. Κάτσικα είναι το άρθρο του π. Γεωργίου Μεταλληνού με τον τίτλο «Το Ράσο στην Επανάσταση του 21» και το άρθρο του κ. Κωνσταντίνου Χολέβα «Το κρυφό σχολειό και οι εμπαθείς».
Εδώ τονίζουμε μόνο πως όσο κι αν μοχθούν οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ και οι ομοϊδεάτες τους ο λαός γνωρίζει πόσο μεγάλη υπήρξε η προσφορά του κλήρου στον ένδοξο Αγώνα του 21. Με τις θεωρίες τους αυτές αποδεικνύουν πόσο μικροί είναι οι ίδιοι, ανάξιοι της Πατρίδας που τους χαρίστηκε, αχάριστοι απέναντι στους αγωνιστές που έχυσαν το αίμα τους για να μπορούν αυτοί τώρα να χύνουν δηλητήριο με τη γραφίδα τους στις ψυχές των Ελλήνων.
Ξέρει όμως ο Έλληνας να τιμάει το ράσο, το στρατιώτη, τον αγωνιστή που έδωσε τη ζωή του για χάρη μας. Και δεν δέχεται τις αλλοιώσεις της Ιστορίας του από κανέναν. Το απέδειξε με την αντίδραση απέναντι στα καμώματα της Ρεπούση. Εγκαταλείψτε λοιπόν κύριοι μεγαλοδημοσιογράφοι τις ΔΟΛιες επιθέσεις τη μία εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών και την άλλη εναντίον του ορθόδοξου κλήρου. Κανείς δεν σας παίρνει στα σοβαρά. Αποκαλύφθηκε πια η ψευτοεπιστημοσύνη σας.Y.Γ.: Παρόμοια απαράδεκτα δημοσιεύματα μπορούσε κανείς να διαβάσει τις μέρες αυτές στις κυρίος κοκκινες , Αυγή και Ριζοσπάστης.”http://thriskeftika.blogspot.com/2009/03/21_26.html

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

<<ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ>> ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ


ΟΛΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
Μήνυμα Π. Βαρθολομαίου.
Καλοῦμεν τοὺς πάντας, ἀνεξαρτήτως θρησκείας καὶ ἐθνικότητος, νὰ συμμετάσχουν εἰς τὴν «Ὥραν τῆς Γῆς», πρωτοβουλίαν τῆς διεθνοῦς περιβαλλοντικῆς ὀργανώσεως WWF, ἡ ὁποία ἔχει ἐξελιχθῆ πλέον εἰς παγκόσμιον συλλογικὴν δρᾶσιν διὰ τὴν προστασίαν τοῦ ἑνὸς καὶ μόνου πλανήτου μας. Εἰς τὰς 28 Μαρτίου λοιπὸν ἄς σβύσωμεν ὅλοι τὰ φῶτα τῶν οἰκιῶν, γραφείων, ἐργοστασίων, ὑπηρεσιῶν καὶ ἄλλων κτηρίων διὰ μίαν ὥραν, ἀπὸ 8.30 ἕως 9.30 ἑσπερινήν, δηλοῦντες τοιουτοτρόπως τὴν προσωπικὴν μας δέσμευσιν εἰς τὸν καλὸν ἀγῶνα διὰ τὴν προστασίαν τοῦ περιβάλλοντος καὶ τὴν ἀποτροπὴν τῆς κλιματικῆς ἀλλαγῆς.

Με το πρόσχημα της σωτηρίας του πλανήτη για άλλη μια φορά συγκροτείται το Π.Σ.Ε, ισοπεδώνοντας κάθε θρησκευτική ελευθερία. Διότι η Ορθοδοξία αν και η μοναδική αληθινή θρησκεία αποδεδειγμένα, ουδέποτε προσηλύτισε πιστούς, αυτοί που πιέζουν τα θρησκευτικά συναισθήματα του κόσμου ειναι τα όργανα της νέας τάξης πραγμάτων με την προσπάθεια ίδρυσης μίας θρησκείας, όπως ένα νόμισμα για όλους ,ένας ηγέτης κ.ο.κ.
Επανερχόμαστε στο θέμα και δικαιολογούμε το τέχνασμα του Π.Βαρθολομαίου και των προϊσταμένων του. Επειδή και εμείς είμαστε ευαισθητοποιημένοι για τον πλανήτη, σας ερωτούμαι ότι εμείς είμαστε η αρχή που πρέπει να σώσουμε τον πλανήτη ή το τέλος; Όταν μεγάλα γκέτα βιομηχανιών εκμεταλλεύονται και καταστρέφουν ανεπανόρθωτα την λειτουργία του πλανήτη σε μέγιστους και τρομακτικούς αριθμούς, μου θέτετε το ερώτημα ότι με κοροϊδεύουν και με μαζικοποιούν. Μας δημιουργούν ενοχές, και μας περνούν στο υποσυνείδητο ιδέες μέσω του περιβάλλοντος, ότι είμαστε ίδιοι και όλοι ένα, ξεχνώντας κάθε Ορθόδοξη παράδοση και κάθε πατριωτική αξία !
Επικεφαλίδα μας η πρόβα τζενεράλε. Είναι μια καλή ευκαιρία τα όργανα της παγκοσμιοποίησης να διαπιστώσουν πόσο υπακούει η υφήλιος στις διαταγές ενός παγκόσμιου ηγέτη, πόσοι παίρνουν το μήνυμα από το χαζοκούτι και πόσοι το εκτελούν. Ίσως αργότερα τα μηνύματα δεν αφορούν το περιβάλλον αλλά προσβάλλουν τις προσωπικές ελευθερίες του καθενός.
Αντισταθείτε και φιλτράρεται εξονυχιστικά κάθε πληροφορία, ίσως παραγκωνίζει σιγά ,αργά, την Ορθοδοξια μας και την ταυτότητα του Έλληνα.
(βλέπε θέμα). Ο πράσινος Πατριάρχης.

O.H.E ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ


Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ

Νέο κτύπημα εναντίον της Ελλάδας, αποτελεί η αλλαγή προηγούμενης απόφασης του Λευκού Οίκου, για την πραγματοποίηση συνάντησης του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα με όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες, και όχι μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν (εβραίος) ενημέρωσαν προχθές για την αρνητική αυτή εξέλιξη τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ο οποίος αντέδρασε και τόνισε πως η επίσκεψη στο Φανάρι πρέπει να πραγματοποιηθεί. Η αλλαγή της απόφασης οφείλεται σε ισχυρές παραστάσεις της Αγκυρας προς τον Λευκό Οίκο, που υποστηρίχθηκαν από τους γραφειοκράτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Διπλωματική πηγή δήλωσε ότι οι απεσταλμένοι της Τουρκίας, που έφτασαν στην Ουάσιγκτον για να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες της προεδρικής επίσκεψης, έθεσαν βέτο για την επίσκεψη του κ. Ομπάμα στο Φανάρι, όπως και για την πρόθεσή του να καλέσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Ουάσιγκτον.
Μετά από σχετικές συνεννοήσεις, ο κ. Βαρθολομαίος είχε διευθετήσει να βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου.Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος τόνισε για ακόμη μια φορά ότι η ακύρωση της επίσκεψης -εφόσον δεν αλλάξει η απόφαση- θα στείλει ακόμα ένα λάθος μήνυμα στους Ελληνες και στους Ελληνοαμερικανούς. Επίσης, μεγάλη ομάδα βουλευτών και γερουσιαστών θα αποστείλουν το επόμενο 48ωρο επιστολές προς τον Λευκό Οίκο ζητώντας την επίσκεψη στο Φανάρι ως «πολύ σημαντικό μήνυμα για τις θρησκευτικές ελευθερίες.
Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενα θέματα οι στενές σχέσεις με το εβραϊκό λόμπι και τον Μπάρακ Ομπάμα γίνονται και πράξη .Το διεθνές σιωνιστικό σχέδιο περι μίας θρησκείας υπό την αρχηγία του μεγάλου αδελφού κάνει τις πρώτες κινήσεις, καθώς αρχίζει να υλοποιείται με το όνειρο του μεγαλοαρχιραβίνου Γιάνα Μέτσγκερ, όπως ο ίδιος ανέφερε την 30ης Δεκεμβρίου 2008 για την δημιουργία <<ΟΗΕ των ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ>>.
Ο ίδιος ο Π.Βαρθολομαίος είναι σύμφωνος σε τέτοιες προδοτικές και νεοεποχίτικες συζητήσεις και ανα πάσα στιγμή αποφασισμένος να προδώσει, τις επτά Οικουμενικές Συνόδους και την προσβολή του Άγιου πνεύματος όπως επιβάλει ο Παπισμός. Διότι με τις συμπροσεύχες αναγνωρίζεται και ασπάζεστε άλλα πιστεύω.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΠΟΓΚΡΌΜ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ


ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΗΧΗΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ...

Οικουμενικό Πατριαρχείο και ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι από τα σημεία αναφοράς στο δεύτερο κατηγορητήριο σχετικά με την υπόθεση «Εργκενεκόν» στην Τουρκία, το οποίο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι από το υλικό που βρέθηκε κατά τις έρευνες σχετικά με τον στρατηγό ε.α. Σενέρ Ερουιγκουρ προκύπτουν στοιχεία σχετικά με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι στο κείμενο σχετικά με μια συνάντηση «αναφέρεται ότι με τα χρήματα ύψους 4-5 δισ. δολαρίων που διαθέτει το Πατριαρχείο Φαναρίου θα αποκτήσει η Κωνσταντινούπολη καθεστώς αυτονομίας, ενώ γίνεται λόγος για την υποστήριξη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης προς τις εργασίες του Πατριαρχείου να αποκτήσει δομή παρόμοια με αυτήν του Βατικανού. Αναφέρεται ότι το ταμείο που δημιούργησε ο Βαρθολομαίος μέσω του ελληνικού λόμπι στις ΗΠΑ το χρησιμοποιεί ο Χουσεΐν Τσελίκ, ότι ο πρώην Αμερικανός πρεσβευτής Εντελμάν είχε ξεκινήσει σοβαρή εργασία για το θέμα αυτό στην αμερικανική πρεσβεία και ότι ήταν ενήμερος σχετικά με το ταμείο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα εξασφάλιζε έτσι χρήματα».Σε άλλο σημείο του κατηγορητηρίου γίνεται αναφορά σε επιστολές που είχαν σταλεί στον πρώην αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Χιλμί Οζκιόκ, με υπογραφή «νέοι αξιωματικοί».
Συγκεκριμένα, περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο παράδειγμα τέτοιας επιστολής, η οποία απευθυνόμενη στον Οζκιόκ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι επί της αρχηγίας του «...ξεπουλήθηκε η Κύπρος» και «...έγινε σύσταση στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης να εργάζονται για την Ελλάδα».Τέλος, στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι μεταξύ των υλικών που περιλαμβάνονται στα cd τα οποία βρέθηκαν σε έρευνες σχετικά με την παρακρατική οργάνωση, βρέθηκαν έγγραφα και υλικά του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων σχετικά με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. *
Αποκαλύφθηκε άλλη μια οργάνωση του διεθνούς σιωνισμού με μεγάλα ονόματα ακόμα και ραβίνων του Ισραήλ. Τα αίτια αποκάλυψης άγνωστα, όμως αυτή η οργάνωση επι χρόνια εξυπηρετούσε σκοπούς της διεθνής σκοτεινής σκακιέρας, με εμπλεκομένους ακόμα και αντίθετες παρατάξεις εντός της Τουρκιάς (αξιοπερίεργο).Παιχνίδι των Εβραίων να εμπλέκουν τους πάντες νομίζοντας ότι η μια οργάνωση πολεμά την άλλη ενώ βρίσκονται όλες υπό την αιγίδα του Διεθνής Σιωνισμού.

ΚΥΠΡΙΑΚΕ ΛΑΕ ΠΡΟΣΕΧΕ !


ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΒΡΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ, ΠΟΛΕΜΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ.

Με τον Πάπα Βενέδικτο θα συναντηθεί αύριο Χριστόφιας. Τη βοήθεια του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου θα ζητήσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας θα επισκεφθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) τον Ποντίφηκα στο Βατικανό , τον οποίο θα ενημερώσει επίσης για την πορεία των διαπραγματεύσεων με στόχο την εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο κυπριακό.
Ο Κύπριος πρόεδρος κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Αγία Έδρα θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Βατικανό (Γραμματέα Επικρατείας) Καρδινάλιο T. Mερτόνε.Ο κ. Χριστόφιας σημείωσε ότι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι Μαρωνίτες και Λατίνοι, οι οποίοι υπάγονται εκκλησιαστικά στο Βατικανό.Ο Δήμαρχος Ρώμης Τ.Aλεμάνο θα απονείμει στον πρόεδρο Χριστόφια την ανώτερη τιμητική διάκριση της Πόλης της Ρώμης.
Επίσης, ο πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον καθηγητή A.Ρικάρντο πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αιγιδίου.
Τα περισσότερα δεινά του κόσμου προέρχονται από τις χορηγίες του Πάπα και του Βατικανού ,όπως ακριβώς συνέβη και με τον πόλεμο στην Σερβία. Υποστηριχτής και χρηματοδότης του αλβανικού στρατού UCK, καθώς και οποιοδήποτε λαού και θρησκείας πολεμούσε την Ορθοδοξία το 1999 στα Βαλκάνια. Ηγέτης πολλών δεινών και πολέμιος της Ορθόδοξης πίστης, ο καλεσμένος σας. Αρχηγός στον ΟΗΕ των θρησκειών μαζί με τον αρχιραβίνο των Εβραίων Γιάνα Μέτσγκερ με απώτερο σκοπό την μία παγκόσμια θρησκεία με οποιοδήποτε κόστος έστω και ανθρώπινο.
Το παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών έχει ανοίξει παντού τα πλοκάμια του εκμεταλλεύοντας εν ενεργεία μασόνους σε καίρια πόστα για τον ένα και μοναδικό σκοπό.
Αξιότιμε κ.Χριστόφια το αίτημα σας να είστε σίγουρος ότι θα εκπληρωθεί αλλά με ανταλλάγματα ……….

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΣΕΡΒΙΑ (ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ)


ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΡΩΩΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ.

Οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας ξεκίνησαν στις 24 Μαρτίου του 1999 και κράτησαν 78 ημέρες.Αφορμή για την έναρξη των βομβαρδισμών ήταν η άρνηση του Μιλόσεβιτς να αποδεχθεί την ξένη στρατιωτική παρουσία στο Κόσοβο, υπό τους όρους που έθεσε η διεθνής κοινότητα, στη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ραμπουγιέ της Γαλλίας.Στην ουσία, όπως παραδέχτηκαν αργότερα και πολλοί Αμερικανοί διπλωμάτες, η απόφαση είχε ληφθεί πολύ πιο νωρίς και γι' αυτό οι ΗΠΑ επέβαλαν τέτοιους όρους στο Ραμπουγιέ, που ήταν αδύνατο να τους αποδεχθεί ο Μιλόσεβιτς.
Εκτοξεύτηκαν εναντίον διαφόρων στόχων 420.000 βλήματα συνολικού βάρους 22.000 τόνων, 20.000 πύραυλοι, εκ των οποίων οι 1.300 ήταν τύπου Κρουζ και 37.000 βόμβες διασποράς, ενώ σε 14 περιοχές στο Κόσοβο και τη νότια Σερβία χρησιμοποιήθηκαν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου.Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Γιουγκοσλαβίας, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών σκοτώθηκαν 1.002 στρατιώτες και 2000 άμαχοι πολίτες, ενώ τραυματίστηκαν 6000 άτομα.Οι δε υλικές ζημιές που υπέστη η χώρα εκτιμώνται μεταξύ 30 και 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συγκεκριμένα, καταστράφηκαν ολοσχερώς 561 στρατόπεδα, ενώ 686 υπέστησαν ζημιές 45 γέφυρες στο οδικό δίκτυο και 28 στο σιδηροδρομικό.Επίσης, καταστράφηκαν 148 κτίρια, δεκάδες εργοστασιακές εγκαταστάσεις, ενώ μικρότερες ζημιές υπέστησαν 300 σχολεία και 28 ναοί και μοναστήρια.Σήμερα, στη Σερβία, ακόμη δεν έχουν επουλωθεί οι πληγές που άνοιξαν οι αεροπορικές επιδρομές του 1999. Τα τελευταία χρόνια γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν.
Στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο έχουν πλήρως αποκατασταθεί, όπως και στις μισές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ενώ οι υπόλοιπες θα πωληθούν ως οικόπεδα και το ενδιαφέρον είναι πως οι περισσότεροι αγοραστές που εκδηλώνουν ενδιαφέρον προέρχονται από χώρες που συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στη βιομηχανία.Στο Βελιγράδι μέχρι και σήμερα, σαν φαντάσματα του παρελθόντος, παραμένουν μισογκρεμισμένα το κτίριο, όπου στεγάζονταν το υπουργείο Άμυνας και το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών. Μισογκρεμισμένο παραμένει και το κτίριο της τηλεόρασης, όπου 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους κι απέναντι, στο πάρκο, μια μαρμάρινη πλάκα καρφωμένη στο χώμα όπου αναγράφονται τα ονόματα τους και λίγο πιο κάτω υπάρχει μόνο μια λέξη: «ΓΙΑΤΙ;"
Το μίσος της παγκοσμιοποίησης προς τα Ορθόδοξα κράτη ειναι εμφανής. Για άλλη μια φορά το Σιωνιστικό τόξο Αμερικανών, Βατικανού,Τούρκων έβαλε εναντίων Ορθόδοξου κράτους.

ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ


ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ. Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ.
Ανατριχιαστικές ομολογίες Ισραηλινών στρατιωτών για εκτελέσεις αμάχων εν ψυχρώ Γαλλικο, Ροϊτερς .Δύο μήνες μετά την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ αντιμετωπίζει σωρεία καταγγελιών ανεξάρτητων, διεθνών παρατηρητών για εγκλήματα πολέμου, οι οποίες ενισχύονται από τις ανατριχιαστικές ομολογίες στρατιωτών και αξιωματικών του, που συνεχίζουν να δημοσιεύονται από ισραηλινέςεφημερίδες. Με το κύριο άρθρο του, ο βρετανικός Guardian ζητούσε χθες να παραπεμφθεί το Ισραήλ είτε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης είτε σε ειδικό δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό είχε ζητήσει τη Δευτέρα και ο εισηγητής του ΟΗΕ για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καθηγητής του πανεπιστημίου του Πρίνστον, Ρίτσαρντ Φολκ, ο οποίος, στην έκθεσή του, σημείωνε ότι, βάσει των προκαταρκτικών ενδείξεων, τεκμηριώνονται υπόνοιες για «έγκλημα πολέμου μεγάλων διαστάσεων». Διερεύνηση των καταγγελιών από τον ΟΗΕ ζήτησαν και η Διεθνής Aμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Εξ άλλου, η ιστοσελίδα του Guardian φέρνει στο φως της δημοσιότητας τρία βίντεο, που αποκαλύπτουν ότι το Ισραήλ χρησιμοποιούσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να πλήξει αμάχους, σκοτώνοντας τουλάχιστον 48, ενώ αποκαλύπτεται ότι Ισραηλινοί στρατιώτες χρησιμοποίησαν τρεις νεαρούς Παλαιστίνιους ως ανθρώπινες ασπίδες.Στο μεταξύ, παγκόσμιο σάλο έχουν προκαλέσει οι νέες καταγγελίες της ισραηλινής εφημερίδας «Χάαρετς». Υστερα από ομολογίες Ισραηλινών στρατιωτών πως έλαβαν διαταγές να εκτελέσουν αμάχους εν ψυχρώ, ήρθε η ανατριχιαστική αποκάλυψη γύρω από τα T-shirts που φορούσαν στρατιώτες οι οποίοι έρχονταν από τη Γάζα ή από κέντρα εκπαίδευσης των ενόπλων δυνάμεων. Ενα από τα εν λόγω T-shirts εικονίζει Ισραηλινό στρατιώτη να ανατινάζει τζαμί και φέρει την επιγραφή: «Μόνο ο Θεός συγχωρεί». Σε ένα άλλο, εικονίζεται Παλαιστίνια έγκυος στο στόχαστρο ελεύθερου σκοπευτή. Η λεζάντα γράφει: «Με μία σφαίρα, δύο νεκροί». Ενα τρίτο απεικονίζει Παλαιστίνια μητέρα να κλαίει στον τάφο του παιδιού της.
Ποιό άλλο κράτος μπορεί να μείνει ατιμώρητο με τέτοιες πράξεις ; Μόνο το Ισραήλ, ο διοργανωτής της παγκόσμιας συνομωσίας με ενέργειες τρομοκρατίας, διάβρωση πολιτικών συστημάτων, κυρίαρχος του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος και πρόδρομος της έλευσης του Αντίχριστου !

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 25 Μαρτίου 1821'


ΤΙΜΟΥΜΕ με το δέοντα τρόπο αυτούς που αγωνισθήκαν ενάντια στον κατακτητή, για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία. Πριν από 188 χρόνια εκεί στην ηρωική Πελοπόννησο, τη γενέτειρα πολλών άξιων αγωνιστών της Λευτεριάς, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της Επαναστάσεως , έχοντας τριγύρω του οπλαρχηγούς μπαρουτοκαπνισμένους, μα πάνω από όλα αποφασισμένους. Αποφασισμένους για ένα Αγώνα που η έκβαση του έμοιαζε μονόδρομος. Την ώρα που στην Αγία Λαύρα το τουφέκι έπαιρνε φωτιά ακουστήκαν οι ιαχές του πολέμου, οι καμπανοκρουσίες και τα μπαρουτόβολα απο τα καρυοφύλια δε στάθηκαν ικανά να τις σκεπάσουν. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ” φωνάξανε οι αντρειωμένοι. Συστρατευμένοι οι γενναίοι της ράτσας μας, οι απανταχού απόγονοι των θρυλικών ηρώων ένωσαν τις δυνάμεις τους για να βγουν στα βουνά με ένα Θούριο του Ρήγα ως σάλπισμα του ιερού καθήκοντος. Από την κλεφτουριά και τους καταπιεσμένους, μέχρι τον τελευταίο ικανό να συνδράμει στο Μεγάλο Ξεσηκωμό του Γένους, όλοι μαζί άρχισαν να σπάνε τα δεσμά και τις αλυσίδες του ραγιαδισμού....»»»»Οι νίκες των πιο ατίθασων ανθρώπων της γης, διαδέχονταν η μια την άλλη. Οι αγωνιστές του '21 θριαμβεύανε σε βουνά και κάμπους, γράφοντας τα νέα έπη του Ελληνισμού. Ενός ελληνισμού που μετά την απομάκρυνση των Μογγόλων απ' το ιερό χώμα της Ελλάδος, γνώρισε το διχασμό και τη διαίρεση από τους Αγγλογάλλους και δυστυχώς αυτοί που προσέφεραν το αίμα τους στον Αγώνα παραμερίστηκαν, διωχτήκαν, φυλακίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τα γεράκια της εξουσίας.
Οι κατάπτυστοι καλαμαράδες και οι Φαναριώτες που προ της Εθνεγερσίας χλεύαζαν τους ξυπόλητους επαναστάτες, τώρα φραγκοντυμένοι και φραγκοδασκαλεμένοι, ασελγούσαν εις βάρος αυτών που πάλεψαν με τη φωτιά, παίζοντας το παιχνίδι των κουτόφραγκων. Ευτυχώς που η ιστορία αποτελεί το σκληρότερο κριτή όλων και πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων αυτές τις ελεεινές μορφές.Σήμερα στον καιρό του ψευτορωμαίικου που είχε προφητεύσει ο Πατροκοσμάς, τα φαντάσματα τους έχουν επιστρέψει για να γεμίσουν τις ζωές μας με προτροπές ταπεινότητας κι "ορθής" πολιτικής σκέψης. Είναι αυτοί που απαγορεύουν τους εθνικούς αγώνες, λέγοντας σου συναγωνιστή να μην παλεύεις για Ελλάδα και ορθοδοξία.
Σου τρυπάνε το μυαλό για να κοιτάς το συμφέρον σου και όχι την Πατρίδα, αφού σύμφωνα με αυτούς τίποτα δε γίνεται να αλλάξει. Σου λένε να μην είσαι κοροΐδο, "άσε τους άλλους να βγάλουνε το φίδι από την τρύπα". Σου λένεγια ελληνοτουρκικές φιλίες και λοιπές αηδίες νοσηρών εγκεφάλων. Σου λένε για συνωστισμούς και για ειρηνική συνύπαρξη στα χρόνια που όλα τα σκίαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Σου λένε συναγωνιστή να ξεχάσεις αυτά που ο δάσκαλος σου, σου δίδαξε για το κρυφό σχολειό και τη Σημαία.Ως εδώ. Ο Γέρος του Μωριά σου έδειξε το δρόμο πριν από διακόσια σχεδόν χρόνια. Τσεκούρι και φωτιά στους προσκυνημένους. Ήρθε η ώρα να ξαναμετρηθεί η κλεφτουριά με το ασκέρι. Ήρθε η ώρα οι λύκοι που μοιάζουν πρόβατα να λογοδοτήσουν απέναντι στο έθνος και την ιστορία. Συναγωνιστή και συναγωνίστρια την Τετάρτη, τη μέρα της θεμελιώδους για τους Έλληνες εορτής, πράξε το ελάχιστο.
Ύψωσε τη Γαλανόλευκη Σημαία, αυτό το γλυκό χαμόγελο της Λευτεριάς, στο μπαλκόνι σου, στην αυλόπορτά σου, στο κατάστημά σου και στον ημιυπαίθριο χώρο σου, για τον οποίο τόσο πολύ κόπτονται οι κρατούντες. Πάρε όλα τα μέλη της οικογένειας σου, ακόμη και τους υπερήλικους και κατέβα στο δρόμο για τη μεγάλη παρέλαση. Τη στιγμή που ο Στρατός θα παρελαύνει δώσε το πιο θερμό χειροκρότημα. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως μια μέρα να τον χειροκροτήσεις στην πρωτεύουσά μας. Στην Κωνσταντινούπολη

Ο ΚΛΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821'



ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ .(ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΣΕ ΜΑΧΗ)
Σε μια αναμέτρηση λοιπόν και αντιπαράταξη θυσιαστικά δύο θρησκειών και δυό κόσμων οι Ορθόδοξοι Έλληνες κληρικοί και μάλιστα οι αρχιερείς όχι μόνο δεν αντέδρασαν ούτε χλεύασαν τον αγώνα, αλλ’ όπως είναι φυσικό και αυτονόητο, υπήρξαν οι φυσικοί ταγοί και ηγέτες, του αγωνιζομένου λαού. Πραγματικοί μπροστάρηδες, που, σαν άλλοι Μωυσείς ανέλαβαν να οδηγήσουν το λαό από τη σκλαβιά στην ελευθερία με κάθε προσωπική τους θυσία.Το ράσο όλων των κληρικών, από του ασημότερου καλόγερου μέχρι του πολιουσεβάσμιου και άγιου Πατριάρχη, μεταβλήθηκε σε φλάμπουρο, που ηλέκτριζε και πύρωνε τα πνεύματα των αγωνιζομένων Ελλήνων. Η συμμετοχή των κληρικών, και μάλιστα των αρχιερέων, ήταν τόσο φυσική και τόσο αυτονόητη και απαραίτητη, ώστε όχι μόνο να συμπαρίστανται σε κάθε αγωνιστική προσπάθεια αλλά να θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ, μια και οι Έλληνες δεν επιχειρούσαν τίποτε, εάν προηγουμένως δεν έβλεπαν τους ρασοφόρους να τους ευλογούν, με τους σταυρούς και τα ιερά τους άμφια, και να τους οδηγούν στο καθήκον.
Ενδεικτικό του πόσο πολύ υπολόγιζαν όλοι οι Έλληνες (διοικούντες και λαός) τότε την παρουσία των αρχιερέων στις πολεμικές συρράξεις είναι και ένα έγγραφο της προσωρινής Ελληνικής κυβερνήσεως κατά το Μάιο του 1825, με το οποίο, μπροστά στον κίνδυνο της προελάσεως του Ιμπραήμ, έδωσε εντολή στους αρχιερείς, που βρισκόταν στο Μωριά: Κομάνων Αγαθάγγελο, Παροναξίας Ιερόθεο, Φαρσάλων Γεράσιμο, Τριπόλεως Δανιήλ και Ρέοντος και Πραστού Διονύσιο, να κινηθώσι όσον τάχος για να περιέρχονται τις επαρχίες Άργους, Τριπολιτζάς, Βοστίτζης (Αιγίου), Πατρών, Λεονταρίου και Μεσσήνης και να κηρύσσουν το της εθνεγερσίας σάλπισμα, προτρέποντας τους χριστιανούς σε γενική εξέγερση κατά του τυράννου κατακτητού δια να συντρέξουν εις την ταχείαν ξεκίνησιν των στρατευμάτων.Κατά συνέπεια δεν πρέπει να θεωρείται υπερβολική η κρίση ότι άνευ της συμμετοχής, της συμπαραστάσεως και της συμπράξεως του ιερού κλήρου δεν θα ευωδούντο τα του ιερού αγώνος.

ΑΠΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ


ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΕΝΕΙ ΑΠΑΘΗΣ
Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης
Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο.
Να αναφερθεί πως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, εξέθεσε στον Πρωθυπουργό διάφορά θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος και κυρίως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Επίσης στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας, ιδιαίτερα στον τομέα των κοινωνικών δράσεων προς την κατεύθυνση της υποστήριξης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, στο πλαίσιο πάντα των διακριτών ρόλων.
Τέλος μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπισκόπο, δεν έγινε καμία δήλωση.

ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ' ΚΥΠΡΟΥ

Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.

Tα πράγματα στην αμερικανική πρωτεύουσα για την Eλλάδα και την Kύπρο, δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλά, ούτε ευχάριστα...Oι κυβερνήσεις των δύο χωρών βάλλονται απόπαντού: Aπό αξιωματούχους του Στέιτ Nτιπάρτμεντ, από διπλωμάτες των αμερικανικών πρεσβειών στην Aθήνα, την Aγκυρα και τη Λευκωσία, από αναλυτές ινστιτούτων και υπηρεσιών. Oπου βρεθούμε, ακούμε δημόσια ύμνους για τις δύο χώρες.
Kαι μόλις «κλείσουν τα φώτα», οι ύμνοι αντικαθίστανται από άδικα παράπονα και επιθέσεις, που σε άλλες χώρες θα ήταν αιτία οξείας αντίδρασης. Kαι μην νομίζετε ότι θα αλλάξει οτιδήποτε αν αναλάβουν την εξουσία στις δύο χώρες άλλοι πρόεδροι, άλλοι πρωθυπουργοί και άλλες κυβερνήσεις.Eίναι τέτοιο το μίσος μερικών διπλωματών, που ό,τι και να πράξουν οι κυβερνώντες στην Eλλάδα και την Kύπρο, θα τους βρουν ψεγάδι, θα επιτεθούν στις πολιτικές τους, θα τους κατηγορήσουν για τα δεινά όλου του κόσμου. Aς πάρουμε το παράδειγμα του σημερινού προέδρου της Kύπρου.
Kαλώς ή κακώς -διαλέγετε και παίρνετε- είναι ένας ηγέτης που παραμένει αφοσιωμένος στη λύση σε σημείο που κάποιοι άνθρωποι να βγαίνουν από τα ρούχα τους. Eχει αποδείξει αυτή την αφοσίωση, με κίνδυνο να κατηγορηθεί για απαράδεκτες υποχωρήσεις.Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς ότι οι διπλωμάτες της αμερικανικής πρεσβείας θα τον αντιμετώπιζαν τουλάχιστον με σεβασμό, εάν όπως λένε στόχος τους είναι η λύση του προβλήματος. Kαι όμως, όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση ο εκλεκτός τους Mεχμέτ Aλί Tαλάτ, επιτίθενται στον κ. Δημήτρη Xριστόφια με σκαιότατο τρόπο, χρησιμοποιώντας τα πολιτικά του πιστεύω, τα οποία δεν έκρυψε ποτέ.
Σε μία συγκέντρωση επαγγελματικών στελεχών του αμερικανικού Kογκρέσου, ο διπλωμάτης που είχε αναλάβει την ενημέρωση χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Kύπρου «Tσάβες της Mεσογείου»...Aς πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα: Tον πρόεδρο του ΠAΣOK, Γιώργο Παπανδρέου, ένα πολιτικό χαμηλών τόνων, ο οποίος δεν είχε ποτέ κακές σχέσεις με τις Hνωμένες Πολιτείες, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της Eλλάδας. Σεβαστή η άποψη του, και οι απόψεις, ως γνωστόν, δεν ποινικοποιούνται. Mε βάση τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται στο κατώφλι της εξουσίας. Iσως σε ένα μήνα, σε ένα χρόνο, να είναι ο νέος συνομιλητής των Aμερικανών. Kαι όμως... Oταν γνωρίζουν πως μιλούν εκ του ασφαλούς, τον περνούν γενεές δεκατέσσερις.Tις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι στην Oυάσιγκτον έγγραφα και τηλεγραφήματα της περιόδου πριν και μετά το δημοψήφισμα του 2004. Oλα αυτά τα αμερικανικά «χαρτιά» αναφέρονται με απαξιωτικό τρόπο σε μερικούς πολιτικούς στην Kύπρο και την Eλλάδα.Γιατί άραγε διέρρευσαν αυτά τα έγγραφα τώρα; Kαι για ποιο λόγο απουσιάζουν τα ονόματα κάποιων πολιτικών που τους εξυπηρέτησαν τότε, και αναμένεται να τους εξυπηρετήσουν και τώρα; Tο πολιτικό και διπλωματικό παιγνίδι για την Eλλάδα και την Kύπρο, δεν παίζεται δίκαια στην Oυάσιγκτον. Tο Kυπριακό το έχουν ξεγράψει -το νέο κείμενο δεν θα ξεφεύγει από τα όρια του κατάπτυστου Σχεδίου Aνάν. Tο Σκοπιανό είναι προς το παρόν «νεκρό» για τους νέους κυβερνώντες.Oι απαράδεκτες τουρκικές διεκδικήσεις στο Aιγαίο αντιμετωπίζονται με «ανεξάρτητο» τρόπο, που από μόνος του εναντιώνεται στα ελληνικά συμφέροντα. Στα παράπονα για τα ύπουλα κτυπήματα της Aλβανίας απαντούν με απαξίωση. Kαι στο θέμα του Oικουμενικού Πατριαρχείου, για το οποίο υποστηρίζουν πως παλεύουν σε κάθε ευκαιρία, δεν έχουν προσφέρει καμία λύση στα μύρια προβλήματα που δημιουργεί η Tουρκία.
Πρόκειται για καταθλιπτική κατάσταση που προκαλεί φόβο.Aρκετοί ελπίζαμε και προσβλέπαμε στην αλλαγή που σάρωσε την Aμερική και έστειλε στη σύνταξη τους Pεπουμπλικανούς. H κατάσταση χειροτέρεψε. Kαι δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι δεν έχουν αλλάξει ακόμα αυτοί (Φριντ, Mακρής και λοιποί) οι οποίοι ασχολούνται με τα θέματα που ενδιαφέρουν την Eλλάδα και την Kύπρο...

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

<<ΗΓΕΜΩΝ>> ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ


ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΝΟΗΜΑ. ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΕ ΑΥΤΟ.

Στο πιο κρίσιμο στάδιο της εισέρχεται, τις επόμενες μέρες, η πολυεθνική αεροναυτική άσκηση «Ηγεμών», που διοργανώνεται από την Τουρκία και μέσω της οποίας η Αγκυρα επιχειρεί de facto νομιμοποίηση των αξιώσεών της στο Αιγαίο σχετικά με-την έρευνα και διάσωση,-την αμφισβήτηση του εθνικού εναέριου χώρου των 10 ν. μ. και-τον έλεγχο του FIR.Βρετανικές εγγυήσεις.
Η ελληνική κυβέρνηση βεβαιώνει πως έχει λάβει εγγυήσεις από τη Βρετανία -υπό την ομπρέλα της οποίας συμμετέχουν δυνάμεις από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και το Βέλγιο- ότι δεν θασυμμετάσχουν σε σενάρια που «ενοχλούν» τη χώρα μας. Και ότι το Λονδίνο θα σεβαστεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Μένει, όμως, να αποδειχθεί στην πράξη.*Η Αγκυρα, πράγματι, έχει κάνει κάποιες αλλαγές στους αρχικούς σχεδιασμούς της άσκησης, πιθανώς ύστερα από ΝΑΤΟϊκές «συμβουλές».* Η Τουρκία εμφάνιζε το FIR Κωνσταντινούπολης να εκτείνεται μέχρι τον 25ο μεσημβρινό, αξιώνοντας να έχει πλήρη δικαιώματα έρευνας και διάσωσης εντός του FIR Αθηνών.Περιλάμβανε έτσι, τμήματα της ελληνικής επικράτειας, ολόκληρη τη Σάμο και μέρος της Χίου και της Ικαρίας.*
Στη συνέχεια, οι Τούρκοι «έσπασαν» την επίμαχη περιοχή σε τρεις: μία εντός του FIR Κωνσταντινούπολης και δύο εντός του FIR Αθηνών.* Επιπλέον, απέσυραν το χάρτη όπου ελληνικά νησιά εμφανίζονταν με διαφορετικό χρώμα από αυτό της ελληνικής επικράτειας και σημειώνονταν ως αποστρατικοποιημένα.*Τα προπαρασκευαστικά γυμνάσια διεξάγονται από την αρχή της περασμένης εβδομάδας και από αύριο ξεκινά η τρίτη φάση, που αφορά στην τακτική άσκηση, που θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. Επιτελείς στο ελληνικό ΓΕΕΘΑ θεωρούν ότι είναι η πλέον κρίσιμη εβδομάδα των τουρκικών γυμνασίων για την εκδήλωση κάποιας προκλητικής ενέργειας με στόχο τη «νομιμοποίηση» αξιώσεων.* Στο διάστημα αυτό τα σενάρια προβλέπουν αποβατικές ενέργειες στην περιοχή του «Doganbey» με συμμετοχή της ΝΑΤΟϊκής πολυεθνικής δύναμης, που εντάσσονται στην πρώτη φάση της βρετανικής άσκησης «Taurus».* Οι δυνάμεις απόβασης θα περάσουν μεταξύ Χίου και Σάμου για να καταλήξουν στις ακτές της Μικράς Ασίας.* Οι αμφίβιες επιχειρήσεις συνδυάζονται με αεροπορικές και ναυτικές, που θα γίνουν σε δεσμευμένες περιοχές νοτιοανατολικά της Σκύρου, νότια της Ικαρίας και νοτιοδυτικά της Χίου.

H ιστορία επαναλαμβάνεται, ενώ κάποιοι διαβάζουν καλά το παρελθόν και χρησιμοποιούν λέξεις με ιστορία στις στρατηγικές τους κινήσεις. Η Ιερή Συμμαχία την περίοδο ξεσηκωμού του γένους το 1821’ με τις ίδιες δυνάμεις όπως και σήμερα Αγγλία, Γαλλία υπεράσπιζαν και συνεχίζουν επι σειρά αιώνων με ένα συνωμοτικό σχέδιο παράδοσης της Ηγεμονίας του Αιγαίου στους Τούρκους. Η καυτή πρόταση <<κυρίαρχος ηγεμών του Αιγαίου>> και κατά συνέπεια της Ελλάδος επαναλαμβάνεται αυτούσια μετά από 188 έτη.

ΙΔΡΥΣΗ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ



ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΣΗΜΑΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ 'Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ'
Στα μέσα Σεπτεμβρίου 1814 στην Oδησσό, τρεις έλληνες έμποροι, δυο Ηπειρώτες και ένας Πάτμιος, αποφάσισαν να προετοιμάσουν το έδαφος για την "εν καιρώ" εκδήλωση επανάστασης των ελληνικών πληθυσμών της Οθωμανικής Aυτοκρατορίας. H απόφαση αυτή οδήγησε πολύ σύντομα στην ίδρυση της Eταιρείας των Φιλικών ή Φιλικής Eταιρείας. H τελευταία εντάσσεται σε μια ευρύτερη διαδικασία εθνογένεσης και επαναστατικών ζυμώσεων που λαμβάνουν χώρα από τα τέλη του 18ου αιώνα ιδίως μεταξύ των λογίων και των εμπόρων στις ελληνικές παροικίες. Iδρυτές της ήταν ο Nικόλαος Σκουφάς, ο Aθανάσιος Tσακάλωφ και ο Eμμανουήλ Ξάνθος, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν μετάσχει σε άλλες μυστικές επαναστατικές εταιρείες.
H εμπειρία τους αυτή στάθηκε χρήσιμη όσον αφορά την οργάνωση και το συνωμοτικό τρόπο δράσης της Eταιρείας. Έως το 1818, χρονιά κατά την οποία οι τρεις ιδρυτές εγκαθίστανται στην Kωνσταντινούπολη, η Φιλική Eταιρεία υπήρξε ένας ολιγάριθμος οργανισμός με περίπλοκες διαδικασίες μύησης, συνωμοτικούς κανόνες και πλειάδα μυστικών συμβόλων. Θεωρείται ότι έως την εποχή εκείνη ο αριθμός των μελών που μυήθηκαν δεν ξεπερνούσε τους τριάντα, ενώ ως μέλη επιλέγονταν κατά κύριο λόγο επιφανείς Έλληνες από τη Pωσία και τις παραδουνάβιες ηγεμονίες. Kατά την περίοδο αυτή (1814-18) στον ηγετικό πυρήνα της Eταιρείας, την Aρχή όπως την ονόμαζαν, συμπεριλήφθηκε μεταξύ άλλων και ο Άνθιμος Γαζής, ιερωμένος και λόγιος με αναγνωρισμένο κύρος.
H μετεγκατάσταση της οργάνωσης στην Kωνσταντινούπολη συνέπεσε με το θάνατο του N. Σκουφά και τη διεύρυνση της ηγετικής ομάδας, στην οποία συμπεριλήφθηκαν μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Iγνάτιος Oυγγροβλαχίας, ο Φαναριώτης Aλέξανδρος Mαυροκορδάτος και ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Δικαίος (Παπαφλέσσας). Aκόμη περισσότερο, την περίοδο αυτή (1818-20) η Eταιρεία προχωρεί σε οργανωτικές αλλαγές, σε διεύρυνση του κύκλου των μελών της και σε συγκεκριμενοποίηση ενός σχεδίου για την εκδήλωση της επανάστασης. Σε ό,τι αφορά τις οργανωτικές αλλαγές υιοθετείται το λεγόμενο σύστημα των δώδεκα αποστόλων. Σύμφωνα με αυτό, δώδεκα ευυπόληπτα μέλη της Eταιρείας στάλθηκαν σε ισάριθμες περιοχές, όπου διαβιούσαν ελληνικοί πληθυσμοί. Στόχος τους ήταν να προσεγγίσουν κοινωνικοπολιτικά και οικονομικά ισχυρούς τοπικούς παράγοντες.
Tην εποχή αυτή γίνονται μέλη της Eταιρείας οι σημαντικότεροι προύχοντες και ιεράρχες της Πελοποννήσου, καθώς και αρκετοί ρουμελιώτες κλεφταρματολοί. Παράλληλα, οι τέσσερις βαθμίδες μελών που λειτουργούσαν κάτω από την Aρχή μετατρέπονται σε έξι, ενώ απλοποιείται κατά πολύ το τελετουργικό της μύησης. Tαυτόχρονα, προσεγγίστηκε ο Iωάννης Kαποδίστριας με σκοπό να αναλάβει την αρχηγία. Μετά την άρνησή του οι Φιλικοί πλησίασαν τον Aλέξανδρο Υψηλάντη, ο οποίος δέχτηκε τον Aπρίλιο του 1820.

ΕΒΡΑΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ


ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ?

Ο ισραηλινός στρατός παρέβη κάθε ηθικό κώδικα κατά τη διάρκεια της επιχείρησής του στη Γάζα, τονίζει έκθεση ισραηλινής ανθρωπιστικής οργάνωσης. Ισραηλινή οργάνωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου ανακοίνωσε σήμερα πως ο στρατός του εβραϊκού κράτους παραβίασε κάθε ηθικό κώδικα κατά τη διάρκεια της πολυαίμακτης επιχείρησής του στη Λωρίδα της Γάζας τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.Οι γιατροί της οργάνωσης Human Rights-Israel (ΡΗR) περιγράφουν ορισμένα συμβάντα, ταοποία «όχι μόνον αποκαλύπτουν πως οι στρατιώτες δεν βοήθησαν να απομακρυνθούν πολιορκημένες, ή έχουσες τραυματίες οικογένειες, αλλά επίσης παρεμπόδιζαν Παλαιστίνιους γιατρούς να έχουν πρόσβαση στους τραυματίες», όπως επίσης κι ότι «άφησαν αμάχους χωρίς νερό και τροφή για μεγάλες χρονικές περιόδους».
Η έκθεση της οργάνωσης ακολουθεί στα χνάρια άλλων παρόμοιων οργανώσεων, οι οποίες κατήγγειλαν τη δράση του ισραηλινού στρατού κατά την εκστρατεία των 22 ημερών κατά της ελεγχόμενης από την οργάνωση Χαμάς Γάζας, ζητώντας να γίνουν έρευνες για ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου.Ο ισραηλινός στρατός απάντησε τονίζοντας πως το Ανώτατο Δικαστήριο έχει απορρίψει το αίτημα που κατέθεσε στις 19 Ιανουαρίου η PHR, μία ημέρα μετά τη λήξη της επιχείρησης και δήλωσε πως οι κατηγορίες εξακολουθούν να ερευνώνται.
Η PHR παραθέτει στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με τα οποία 16 Παλαιστίνιοι γιατροί κι ιατρικό προσωπικό βρήκαν τον θάνατο κατά τις συγκρούσεις εκείνης της περιόδου, και πως άλλοι 25 τραυματίσθηκαν κατά την άσκηση του καθήκοντός τους.Επίσης τονίζει πως οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον 34 ιατρικών μονάδων, περιλαμβανομένων κι οκτώ νοσοκομείων.

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Ο Π.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ



Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ?

Αναστάτωση προκλήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία έφεραν το Οικουμενικό Πατριαρχείο
να έχει κάποια ανάμιξη, εμμέσως, με την υπόθεση του Μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα.
Με αφορμή τα ορισμένα αυτά δημοσιεύματα του Τύπου, το γραφείο εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται:
"Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του εβδομαδιαίου Τύπου, το Γραφείο Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα δηλώνει ότι τηρεί πάντοτε απαρεγκλίτως την αρχή της μη αναμίξεώς του στα εσωτερικά θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ως εκ τούτου, ουδεμία απολύτως ανάμιξη υπήρξεν από οιοδήποτε μέλος του προσωπικού του και στα πρόσφατα εκκλησιαστικά γεγονότα".
Σας παρακολουθούμε στενά κ. Πατριάρχη. Εσείς προφανώς ασχολείστε μονό με ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και την μόλυνση του πλανήτη κάτι από Greenpeace. Ενώ τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα οργιάζουν, εσείς νίπτεται τας χείρας σας, δεν γνωρίζεται τίποτα και κάνετε τις πλάτες σε οποιονδήποτε καλύπτει τα συμφέροντα σας .
Δίνεται άφεση αμαρτιών σε αυτούς που εμπλέκονται σε βασικά σκάνδαλα με την πολιτεία αλλά παράλληλα δέχονται τον παπισμό και τον εκσυγχρονισμό της Ορθοδοξίας. Σε αντίθετη περίπτωση κινείται μακροπρόθεσμους αποκλεισμούς όπως είναι η Ιερά Μονή Εσφιγμένου με παρεμβάσεις σε υπουργεία, αστυνομικές και λιμενικές αρχές και σε βρώμικα παραδικαστικά κυκλώματα.
Υποβιβάζεται με συνοπτικές διαδικασίες εν ενεργεία τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο σε μοναχό, χωρίς απόφαση εκδίκασης της υπόθεσης.
Και τέλος στον ελληνικό χώρο δεν έχετε καμία ανάμιξη, αν εξαιρέσουμε ότι τα καλύτερα πόστα της Αρχιεπισκοπής προέρχονται από εσάς ! Καποια ΜΜΕ σας ξέφυγαν γιαυ’τό αναστατωθήκατε.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ



ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΛΟΜΠΙ ΠΙΕΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΔΟΣΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΧΕΙΑ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !

Σοβαρές επιφυλάξεις για την αναγκαιότητα αποστολής του συνόλου των ποινικών αρχείων της Ελλάδας (δηλαδή όχι μόνο του μητρώου των καταδικασθέντων αλλά και των συλληφθέντων συμπολιτών μας) στις αμερικανικές αρχές ασφαλείας, προκειμένου να καταργηθεί η έκδοση βίζας για τα ταξίδια προς τις ΗΠΑ, εκφράζει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.Το θέμα ετέθη προ καιρού, ως ερώτημα προς την Αρχή, από του πουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο των συζητήσεων με την αμερικανική κυβέρνηση για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα των χωρών χωρίς βίζα (Visa Waiver program).Οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα αρχεία, όχι μόνο των καταδικαστικών αποφάσεων, αλλά και των προσώπων που απλώς συνελήφθησαν, ανεξάρτητα από τα εάν τα πρόσωπα αυτά προτίθενται ή όχι να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ. Η Αρχή δεν φαίνεται μέχρι τώρα να έχει πειστεί για την αναγκαιότητα της αποστολής όλων αυτών των δεδομένων, θεωρώντας την απαίτηση των Αμερικανών μάλλον υπερβολική και δυσανάλογη.
Εάν η τελική απόφαση είναι αρνητική, εκτιμάται ότι θα προκύψει πλέον από ελληνικής πλευράς ένα νέο μεγάλο εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, οι οποίες όμως έτσι κι αλλιώς έχουν «παγώσει» το τελευταίο διάστημα με ευθύνη της αμερικανικής πλευράς.Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε η εκπρόσωπος της Αρχής, Ζωή Καρδιασιάδου, μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Λαμπρινίδης με θέμα τις πολιτικές ελευθερίες και την ασφάλεια στην ηλεκτρονική εποχή. Η κ. Καρδιασιάδου εξέφρασε επίσης την ανησυχία της Αρχής και για την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση κατάργηση της ανωνυμίας στα καρτοκινητά (εξαγγέλθηκε μετά τη δεύτερη απόδραση Παλαιοκώστα - Ριτζάι). Θεωρεί αναγκαίο να ψηφιστεί νόμος που να προβλέπει πότε θα συμβαίνει αυτό, πού θα ανακοινώνονται τα προσωπικά δεδομένα του κατόχου και για πόσο χρόνο θα κρατούνται.Ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Α. Λαμπρινόπουλος, τάχθηκε γενικά κατά της διεύρυνσης των αδικημάτων για τα οποία ήδη επιτρέπεται άρση του απορρήτου, εξαιρώντας μόνο την παιδοφιλία και τις υποθέσεις αυτοκτονιών νεαρών ατόμων. Η στάση του αυτή έρχεται σε αντίθεση με την πρόθεση της κυβέρνησης να άρει το απόρρητο γενικά για το σύνολο των κακουργημάτων του Ποινικού Κώδικα!
Ο κ. Λαμπρινόπουλος επανέλαβε ότι χρειάστηκε να απευθυνθεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να γνωστοποιήσουν στην ΑΔΑΕ οι αρχές ασφαλειίς τις διατάξεις άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου!Στην εκδήλωση μίλησε και ο υπεύθυνος ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., Εμμ. Σφακιανάκης, ο οποίος ζήτησε «περισσότερη ευελιξία» σε θέματα άρσης απορρήτου εάν αφορούν εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις. Πρόσθεσε ότι έχουν σχηματιστεί 150 δικογραφίες για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω του Διαδικτύου, αλλά ο εισαγγελέας τις έθεσε στο αρχείο λόγω αγνώστων δραστών.Ο Στ. Λαμπρινίδης, το σχέδιο του οποίου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας στο Διαδίκτυο έγινε δεκτό ομόφωνα από το Ευρωκοινοβούλιο, τόνισε με έμφαση πως στη Δημοκρατία πρέπει οι πολίτες να παρακολουθούν τις σκέψεις και τις πράξεις των πολιτικών τους και όχι το αντίθετο.
Μίλησε για τους κινδύνους καταπάτησης των δικαιωμάτων από τις υπερβολικές κάμερες στους δρόμους και την ανοχή μας στις παρεμβάσεις των διωκτικών μηχανισμών πάνω στις επικοινωνίες και τον τρόπο ζωής μας.Ο εκπρόσωπος της αγγλικής ΜΚΟ ανθρωπίνων δικαιωμάτων Statewatch, Τόνι Μπάνιαν, εξέφρασε την πλήρη δυσπιστία του προς τις αρχές ασφαλείας της χώρας του και αναφέρθηκε ειδικά στη δραστηριότητα της ΜΙ6 που απήγαγε και ανέκρινε 23 ύποπτους Πακιστανούς στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

UCK ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ


Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Απελευθερωτικός Στρατός Κοσόβου, όπως μεταφράζεται στα ελληνικά ο Ushtria Clirimtare e Kosoves, φέρεται να δημιουργήθηκε το 1982, στην Πρίστινα, ένα χρόνο μετά τις μαζικές σφαγές των Κοσοβάρων από τις σερβικές Aρχές κατά τη διάρκεια ταραχών.
Περιορισμένης εμβέλειας ερασιτεχνικά χτυπήματα στην αρχή. Μέχρι που πήρε το βάπτισμα του πυρός κατά τις συγκρούσεις στη Βοσνία το 1992. Περισσότεροι από 5.000 εθνικιστές Αλβανοί πολέμησαν τότε στο πλευρό των κροατικών και μουσουλμανικών στρατιωτικών δυνάμεων.
Το πρώτο σημαντικό χτύπημα φέρεται να είναι η δολοφονία δύο Σέρβων αστυνομικών στην Ντρένιτσα. Μετά τη συμφωνία του Ντέιτον, το 1995, το ζήτημα της αυτονομίας του Κοσσυφοπεδίου άρχισε να παραμερίζεται και ο μοναδικός τρόπος να επανέλθει σταδιακά ήταν τα χτυπήματα του UCK. Τον Ιούνιο του 1996 άρχισε να αναλαμβάνει την ευθύνη των επιθέσεων σε σερβικές αστυνομικές δυνάμεις, περιπολικά και άλλους στόχους.
Από το 1997 κι έπειτα οι επιθέσεις και τα χτυπήματα πολλαπλασιάστηκαν. Η κορύφωση ήρθε στα μέσα του 1998, μετά τη σφαγή Kοσοβάρων για ακόμα μία φορά στην Ντρένιτσα. Ο οπλισμός έγινε βαρύτερος, επιθετικά όπλα, πυραυλικές βομβίδες, αντιαρματικά, όλμοι, πυροβόλα και αντιαρματικά.
Φημολογείται, επίσης, ότι ο UCK έχει αρπάξει και τέσσερα τανκς τύπου Τ 55 από τον γιουγκοσλαβικό στρατό. Ακόμα και οι στόχοι άλλαξαν με πρώτιστους τους αστυνομικούς, στρατιωτικούς και τα συστήματα επικοινωνίας τους.Μιλούν για ηρωίνη, μιλούν για λαθρεμπόρια, μιλούν για πολλά πράγματα, αλλά εκεί που στέκονται με ιδιαίτερη σπουδή είναι η δυτική και κυρίως η αμερικανική οικονομική βοήθεια. «Όλοι καταγγέλλουν ότι ο UCK αγοράζει συνεχώς όπλα, αλλά κανείς δεν απαντά στο ερώτημα πού βρίσκει τα χρήματα», αναφέρουνΚάποτε ήταν μια ομάδα εξεγερμένων που χτύπαγε Σέρβους αστυνομικούς. Μέχρι τότε, κανείς δεν ήξερε πώς να την ονομάσει.
Μέχρι που άρχισαν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για δολοφονίες και άλλα χτυπήματα μέσω φαξ. Και από τότε την ονόμασαν «η οργάνωση φαξ». Τώρα όμως; Κανείς δεν μιλά για ομάδα, το φαξ καταργήθηκε, ο UCK έγινε στρατός που απειλεί θεούς και δαίμονες, και οι αρχικές αγκαλιές με τη Δύση αντικαταστάθηκαν με διπλωματικές κινήσεις, αγορές όπλων, στρατολογήσεις ομόθρησκων και ομοεθνών από όλον τον κόσμο, μισθοφόρων που βρήκαν μια νέα λεγεώνα στα Βαλκάνια και πολύ μυστήριο. Ένας κανονικός στρατός που δεν ήρθε από το πουθενά, όπως θέλουν πολύ να πιστεύουν, και ούτε εύκολη υπόθεση θα είναι.Και τα μεγάλα ερωτήματα: Ποιος τους στηρίζει; Ποιος τους εξοπλίζει αυτούς τους ανθρώπους και μέσα σε λίγες μέρες θέλει να πιστεύει ότι τους έχει κάνει πολεμιστές; Όλοι υποπτεύονται και ουδείς μπορεί να αποδείξει. Οι Δυτικοί σφυρίζουν αδιάφορα όταν τίθενται αυτά τα ερωτήματα, το ΝΑΤΟ, βέβαια, ούτε στον κόπο να σφυρίξει μπαίνει, αλλά οι καραβιές που φτάνουν στο Δυρράχιο της Αλβανίας, γεμάτες κομάντο της στιγμής, συντηρούν τον μύθο του UCK. Εκτός και αν αυτό είναι το ζητούμενο. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, ούτε Σαντινίστας είναι, ούτε Βιετκόγκ, ούτε Ζαπατίστας.
Κάτι άλλο είναι, κάτι πολύ περίεργο...Ένα έμπειρος αξιωματικός του ελληνικού στρατού παρατηρούσε πρίν χρόνια τις ακατάπαυστες στρατιές να αποβιβάζονται στο λιμάνι του Δυρραχίου, έχοντας κατά νου τις γερμανικές καταγγελίες για τους 300 τόνους καινούργια όπλα που αγόρασε ο UCK, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό άμυνας Ρούντολφ Σάρπινγκ. Και τις μόνιμες διαβεβαιώσεις των Αμερικανών ότι όχι μόνο δεν εξοπλίζουν τον UCK, αλλά και ότι στρατηγικά δεν τους συμφέρει κάτι τέτοιο, γιατί αυτομάτως δίνουν το δικαίωμα σε κάποιους άλλους να εξοπλίσουν τους Σέρβους. Ο αξιωματικός αυτός είδε τις στολές και τον εξοπλισμό τους και δεν άντεξε, όπως μας εξομολογήθηκε: «Μα, οι στολές παραλλαγής τους είναι αμερικανικές και γερμανικές, από μακριά κάνουν μπαμ, τα όπλα τους, βελγικά FN, αμερικανικά σειράς Μ, αλλά και Kαλάσνικοφ;;;».

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ


Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ
ΣΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΚΟΠΟ
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος υπογραμμίζει «Οφείλομεν δε πάντες να ενθυμούμεθα ότι ημείς φέρομεν την ευθύνην δια την πρόκλησιν της οικολογικής κρίσεως, τόσον συλλογικώς, ως ανθρώπινον γένος, όσον και προσωπικώς, ο καθείς από ημάς. Ήγγικε λοιπόν η ώρα να ξεφύγουμε από την πορείαν της αυτοκαταστροφής. Ήγγικεν η Ώρα της Γης!
Καλούμεν τους πάντας, ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικότητος, να συμμετάσχουν εις την «Ώραν της Γης», πρωτοβουλίαν της διεθνούς περιβαλλοντικής οργανώσεως WWF, η οποία έχει εξελιχθή πλέον εις παγκόσμιον συλλογικήν δράσιν δια την προστασίαν του ενός και μόνου πλανήτου μας.
Για άλλη μια φορά ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι εσκεμμένα εκτός θέματος περά από την πραγματικότητα για το σημερινό ποιόν της Ορθοδοξίας. Σύμμαχος των προβλημάτων και των επιθέσεων που δέχεται το ποίμνιο μας, μας δίνει την αίσθηση της συγκάλυψης, με το να ασχολείται με θέματα και γεγονότα πέραν της αρμοδιότητας του.
Με το πρόσχημα της καταστροφής του πλανήτη, πραγματοποιούνται συναντήσεις που καταλήγουν σε συμπροσευχές και θεωρίες περί πραγματοποίησης μίας οικουμενικής θρησκείας με αρχηγό τον Πάπα και υφιστάμενο το κύριο όργανο του πρώτου, τον Βαρθολομαίο.
Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα θέματα υπάρχουν άλλοι φορείς που ασχολούνται με την καταστροφή του πλανήτη. Έχουμε ανάγκη από έναν Οικουμενικό Πατριάρχη εδώ και χρόνια που θα υποστηρίζει τα λεγόμενα της παραδόσεως της Ορθοδοξίας και τις αποφάσεις των επτά συνόδων, χωρίς να διασπούν με τις κινήσεις τους πιστούς και τα Ορθόδοξα κράτη.

ΑΓΓΛΙΑ, ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ


ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ !

Για να μην ξαναθυμηθούμε τα παλιά και το ρόλο της Αγγλίας στο Μικρασιατικό, τον Εμφύλιο του 1945-1949 και το Κυπριακό, τη στιγμή που η Aγγλία συμμετέχει στην άσκηση "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ" (EGEMEN), που διεξάγεται στο Αιγαίο ως πρόβα τζενεράλε για την αποδοχή από πλευράς της διεθνούς κοινότητας των "νομίμων ζωτικών συμφερόντων" της Τουρκίας στο Αιγαίο, που αναγνώρισε η Ελλάδα με την υπογραφή του κ. Σημήτη στη Διακήρυξη της Μαδρίτης, το 1997, δηλαδή μόλις ένα χρόνο μετά τα Ίμια, τη στιγμή που αυτή η ίδια Αγγλία συνεχίζει να υποστηρίζει τους Τουρκοκύπριους, να κατέχει εθνικό έδαφος της Κύπρου και να υπονομεύει συστηματικά την Κυπριακή Δημοκρατία, η Ελλάδα καλεί τη SCOTLAND YARD να οργανώσει την αντιτρομοκρατική υπηρεσία του υπουργείου εσωτερικών της Ελλάδας, λες και δεν υπάρχουν ικανότατοι και ακομμάτιστοι Έλληνες αξιωματικοί της ΕΛΑΣ για να κάνουν αυτή τη δουλειά.
Μήπως έχουν ξεχάσει πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες το ρόλο του αξιωματούχου της SCOTLAND YARD στην υπόθεση των Πακιστανών και το κόστος που πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει η ελληνική κυβέρνηση για την υπόθεση εκείνη, εξ αιτίας της ανόητης, για να μην κάνουμε άλλο χαρακτηρισμό, εμπλοκής του στην υπόθεση;
Οι υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, πόσο μάλλον οι ευαίσθητες υπηρεσίες που χειρίζονται σοβαρά εθνικά θέματα, θα πρέπει κάποια στιγμή να κλείσουν ερμητικά σε ξένους και να ακολουθούνται πολύ συγκεκριμένες και αυστηρά ελεγχόμενες διαδικασίες για τις επαφές των στελεχών τους με στελέχη ξένων υπηρεσιών και να μην γίνεται το γνωστό, "μπάτε σκύλοι αλέστε"!
Αν μη τί άλλο, σε μια εποχή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα, είναι εξαιρετικά αφελές "να βάζεις το λύκο να φυλάει τα πρόβατα"!

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ



ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ !

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, χθες το πρωί προς το εκκλησίασμα του Μητροπολιτικού Ναού της Φανερωμένης Αιγίου, αναφέρθηκε
στην πρόσφατη Απόφαση του Πρωτοβαθμίου Συνοδικού δι’ Αρχιερείς Δικαστηρίου, διά της οποίας ο ανακρτικός φάκελλος του Μητροπολίτου πρ. Αττικής κ. Παντελεήμονος ετέθη στο Αρχείο, είπε τα εξής:
«Αισθάνομαι όχι μόνο ψυχική οδύνη αλλά και αγανάκτηση για την γνωστή Απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου, διά της οποίας άνοιξε μια ακόμη περίοδος περιπετειών για την Εκκλησία μας. Διαισθάνομαι ότι μετά την Απόφαση αυτή η Εκκλησία μας εισέρχεται σε νέες περιπέτειες.
Θλίβομαι και δακρύζω, διότι εξ αιτίας μας τό όνομα του Κυρίου βλασφημείται, η δε Αγία μας Εκκλησία για μια ακόμη φορά τραυματίζεται, αλλά τη φορά αυτή εξ αιτίας ημών των Ιεραρχών.
Αυτό σημαίνει, ότι η κρίση θεσμών και αξιών, η οποία χαρακτηρίζει την εποχή μας, έφθασε πια και στην Διοίκηση της Εκκλησίας μας, έφθασε στην κορυφή.
Αγγίζει τούς Ιεράρχες! Με κανένα τρόπο δεν μπορώ να δικαιολογήσω τήν άδικη και χαριστική αυτή Απόφαση των επτά Συνοδικών-Μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.
Θρηνώ καί οδύρομαι για το ολίσθημά τους. Ετραυμάτισαν τις ψυχές μας και εσκανδἀλισαν το σύνολο των πιστών!
Εδημιούργησαν κρίση μέσα στους κόλπους της Ιεραρχίας. Εισήλθαμε πιά σε περίοδο αναταράξεων. Η Απόφαση των επτά δεν εξυπηρετεί ούτε τον ίδιο τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα.
Διότι τώρα, αντί να γίνεται λόγος για οικονομικά σκάνδαλα, θα γίνεται συζήτηση για υποθετικά ή πραγματικά ηθικά σκάνδαλα!
Κάποιες μαγνητοταινίες κυκλοφορούν ήδη ευρέως στο διαδίκτυο. Πολύ φοβούμαι, ὀτι οι επτά Μητροπολιτες, που εκαυχήθησαν για την απαλλαγή, αντί να λυτρώσουν, τελικά έκαψαν τον υπόδικο Μητροπολίτη! Ο Κύριος ας μας ελεήση.
Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την άστοχη αυτή Συνοδική Απόφαση από αύριο το πρωί και μέχρι το Πάσχα η Βυζαντινή Σημαία στο Επισκοπείο μας θα κυματίζει μεσίστεια.
Θα φανερώνει τα δάκρυα που αναβλύζουν μυστικά στα βάθη της ψυχής μας όλες αυτές της ημέρες».
Τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα με αρκετούς ιερωμένους να προσκυνούν τον πακτωλό χρήματος από τα κονδύλια της νέας τάξης πραγμάτων, καθώς και το να είναι υπόδουλοι του πολιτικού παρασκηνίου που μαστίζει συνεχώς την χώρα με σκάνδαλα.
Τυφλοί από τις παγίδες των Σιωνιστών και απέχοντας ουσιαστικά, από τα θρησκευτικά τους καθήκοντα ,μητροπολίτες ,δεσποτάδες μέχρι αρχιεπίσκοποι πληρώνουν τις βρώμικες διασυνδέσεις τους, χάνοντας την αξιοπρέπεια αλλα κυρίως είναι αίτιοι για την σημερινή αποστασιοποίηση του ελληνικού λαού από τα μυστήρια της εκκλησιάς αλλα και βασικούς θεσμούς της Ορθοδοξίας !

ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821'



Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ !

Αντί των συνηθισμένων αφιερωμάτων στην Εθνική μας Επέτειο της 25ης Μαρτίου, εφέτος ο "Ελεύθερος Κόσμος" θα πρωτοτυπήσει, με κίνδυνο να σοκάρει αρκετά τους αναγνώστες του.Θα ασχοληθεί με την Επανάσταση του 1821 από την πλευρά των Εβραίων, πώς δηλαδή βλέπει η συμπαθέστατη αυτή φυλή την Μεγάλη επανάσταση των Ελλήνων που κατέληξε στην δημιουργία του Νεοελληνικού κράτους.Για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσουμε δύο βιβλία Εβραίων συγγραφέων, απολύτως εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό. Το πρώτο το έγραψε ο Γαλλοεββραίος Μπερνάρ Πιερόν, πρωτοεκδόθηκε στα Γαλλικά το 1996, μεταφράστηκε στα Ελληνικά το 2004 από τις εκδόσεις "Πόλις" και έχει τίτλο "Εβραίοι και Χριστιανοί στην Νεώτερη Ελλάδα" και πρόλογο της γνωστής Ελληνοεβραίας Πανεπιστημιακού Ρίκας Μπενβενίστε. Το δεύτερο βιβλίο είναι το πολυδιαφημισμένο "Θεσσαλονίκη, πόλη των φαντασμάτων" του διαπρεπούς Αγγλοεβραίου ιστορικού Μάρκ Μαζάουερ που μεταφράστηκε πέρυσι στα Ελληνικά από τις εκδόσεις "Αλεξάνδρεια".
Στην Τριπολιτσά ο Κολοκοτρώνης εξολόθρευσε 5.000 Εβραίους!Οι ίδιοι οι Εβραίοι ομολογούν ότι ήσαν πιστοί σύμμαχοι των Οθωμανών και δεν έιδαν με καθόλου καλό μάτι της εξέγερση των Ελλήνων, οι οποίοι φανερά τους μισούσαν. Όπως γράφει ο Πιερόν, από το 1821 μέχρι το 1831 που ιδρύθηκε το Ελληνικό Κράτος, ο Εβραϊκός Πληθυσμός της Ελλάδος συρρικνώθηκε δραματικά εξ αιτίας των σφαγών και της μετανάστευσεως. Οι Εβραίοι έφευγαν από την Ελλάδα για να μην τους σφάξουν οι Έλληνες!Οι Εβραϊκές Κοινότητες της Θήβας, της Ναυπάκτου και της Πάτρας εξαλείφθηκαν παντελώς από τους επαναστατημένους Έλληνες. Όταν τον Σεπτέμβριο του 1821 οι Έλληνες κατέλαβαν την Τριπολιτσά, ο Κολοκοτρώνης και τα παλληκάρια του έσφαξαν 5.000 Εβραίους! Ο Πιερόν καταφεύγει στον μεγάλο Γάλλο περιηγητή Πουκεβίλ για να μας δώσει μια εικόνα της σφαγής: Οι χριστιανοί σφάζανε μέχρι και τα ζώα των Εβραίων! Γράφει ο αυτόπτης μάρτυς Μαξίμ Ρεμπό: "Συχνά ένας Έλληνας που πάει να μαχαιρώσει έναν Μουσουλμάνο, τον παρατάει για να σκοτώσει έναν Εβραίο. Οι Ισραηλίτες της Τριπολιτσάς θανατώθηκαν όλοι, οι περισσότεροι από αυτούς στην πυρά, εξαιτίας του μεγάλου μίσους που έτρεφαν γι' αυτούς οι Έλληνες, μετά τις φρικαλεότητες που είχαν διαπράξει οι Εβραίοι της Κωνσταντινούπολης εναντίον των Χριστιανών της Πόλης και πάνω στο σώμα του Πατριάρχη Γρηγορίου"!

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ




ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Mε τη συμμετοχή επιφανών προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, συνεδριάζει τον Mάιο στην Aθήνα, ύστερα από 16 χρόνια η Λέσχη Mπίλντερμπεργκ, η οποία πέρυσι είχε συνέλθει στην Kωνσταντινούπολη.H αποκαλούμενη και «λέσχη των ισχυρών» είχε συνεδριάσει ξανά στην Aθήνα το 1993, μετη συμμετοχή του τότε πρωθυπουργού K. Mητσοτάκη.

Προσκλήσεις για τη φετινή συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 ως τις 16 Mαΐου στον «Aστέρα» Bουλιαγμένης, έχουν ήδη λάβει ο πρωθυπουργός K. Kαραμανλής και ο πρόεδρος του ΠAΣOK Γ. Παπανδρέου, ενώ το «παρών» αναμένεται να δώσουν τόσο ο Γ. Aλογοσκούφης, όσο και η Aννα Διαμαντοπούλου, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της Λέσχης. Θα παραβρεθούν επίσης η Eλληνίδα υπουργός Eξωτερικών Nτ. Mπακογιάννη, καθώς και ο Tούρκος ομόλογός της Aλί Mπαμπατζάν.Aπό ελληνικής πλευράς εξάλλου παρόντες θα είναι ο επικεφαλής του ομίλου της Coca-Cola στην Eλλάδα Γ. Δαυίδ, ο επικεφαλής του Eλληνικού Iδρύματος Aμυνας και Eξωτερικής Πολιτικής Λ. Tσούκαλης, ο διοικητής της Eθνικής Tράπεζας T. Aράπογλου και ο διοικητής του OTE Π. Bουρλούμης.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΠΕΙΛΗ


ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΘΡΗΣΚΗ ΡΩΣΙΑ. ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ.

Στην πλέον κρίσιμη εποχή που διανύουμε, τα Oρθόδοξα Πατριαρχεία ανά τον κόσμο, βλέπουν καθαρά τις προκλήσεις
του μέλλοντος.
Παρά το γεγονός ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο Kωνσταντινουπόλεως παραμένει πρώτο τη τάξει -τυπικά- οι σχέσεις με το Πατριαρχείο της Mόσχας και Πάσης Pωσίας, παραμένουν επί ξηρού ακμής.
Πολλά βήματα προσέγγισης επανειλημμένως και έχει επιδειχθεί η καλή θέληση εκατέρωθεν, τα ζητήματα στα οποία δεν έχει βρεθεί λύση, παραμένουν άλυτα.
Από την πλευρά τους, οι Pώσοι είναι αμετακίνητοι σε θέματα που αφορούν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα, στα οποία το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν διστάζει να υπεισέρχεται -όπως το να αναγνωρίζει και να επιχειρεί να προσαρτήσει στο δικό του πεδίο, τις εκκλησίες της Eσθονίας, της Γεωργίας και Oυκρανίας, γεγονότα που αποτέλεσαν σημεία τριβής στις μεταξύ τους σχέσεις.
Ο διάλογος, βέβαια, συνεχίζεται και απ' ό,τι φαίνεται θα συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια, αφού ήδη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Bαρθολομαίος μετά την κορυφαία σύναξη των Oρθοδόξων Προκαθημένων στο Φανάρι τον περασμένο Oκτώβριο, αποφάσισε να επιταχύνει τις διαδικασίες προετοιμασίας για την σύγκλιση της 'Aγίας και Οικουμενικής Συνόδου', της πρώτης μετά από… 101 χρόνια για τη νέα εποχή..
Εάν το καταφέρει, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι αυτό θα σημάνει ένα κορυφαίο θρησκευτικό και ιστορικό γεγονός για τον 21ο αιώνα και θα σηματοδοτήσει τον ρόλο του Oικουμενικού Πατριαρχείου στη σύγχρονη ιστορία.
Μάλιστα, πρόσφατες πληροφορίες που είδαν τη δημοσιότητα, ανέφεραν ότι επίκεινται δύο συναντήσεις τον Iούνιο και τον Δεκέμβριο στη Γενεύη (εκεί είναι το Oρθόδοξο Iνστιτούτο του Πατριαρχείου).
Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο Mητροπολίτη Pόδου κ. Kύριλλο, η σύγκληση της Oικουμενικής Συνόδου είναι μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία που ίσως διαρκέσει μερικά χρόνια.
Η θέση του Πατριαρχείου της Mόσχας
Τον περασμένο Δεκέμβριο, η «Ρ» είχε δημοσιεύσει αποκλειστική συνέντευξη του γραμματέα του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας σε θέματα διορθόδοξων σχέσεων π.Nικολάι Mπαλασώφ.
Σήμερα, και μετά την απώλεια του μακαριστού Πατριάρχη Aλέξιου B' η Pωσία αντικρίζει τη νέα εποχή με τον Πατριάρχη κ. Kύριλλο Α΄, μία χαρισματική προσωπικότητα που παρέμεινε πολλά χρόνια στο τιμόνι του Tμήματος Eξωτερικών Yποθέσεων του Pωσικού Πατριαρχείου (το οποίο, οπως λέγεται, λειτουργεί σαν ανεξάρτητο υπουργείο εξωτερικών).
Σήμερα, η «δ» φιλοξενεί ακόμη μια μεγάλη αποκλειστικότητα με την συνέντευξη του έτερου γραμματέα του Pωσικού Πατριαρχείου, στο Tμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, αρμόδιο για θέματα ενδο-χριστιανικών σχέσεων (που άπτονται δηλαδή των σχέσεων με τις μη-Oρθόδοξες εκκλησίες).
Ο π. Iγκόρ Bιζάνοφ, υπηρέτησε επί μακρόν δίπλα στον μακαριστό Πατριάρχη Aλέξιο B' αλλά και στο νυν Πατριάρχη κ. Kύριλλο και σήμερα, μιλάει για τις σχέσεις της Oρθοδοξίας, τις προκλήσεις στη νέα εποχή αλλά και τα κοινά χαρακτηριστικά που συνδέουν τους δύο λαούς, τον Pωσικό με τον Eλληνικό.

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



ΕΝΑ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΜΕ ΟΡΓΑΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΗΠΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΛΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ !

Μπορεί η Αμερική να άλλαξε πρόεδρο και πολιτικές στο σύνολο των εσωτερικών και εξωτερικών θεμάτων, μπορεί ο νέος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να υποσχέθηκε ότι το αμερικανικό κράτος θα τερματίσει την αδικία σε όλα τα μέρη του κόσμου, αλλά για μία χώρα, την Τουρκία, όλα είναι ίδια, όπως και πριν... Ανεξάρτητα από το εάν σκοτώνει κάθε μέρα υπηκόους της, ανεξάρτητα από το εάν τα στρατεύματά της κατέχουν το 40% του εδάφους χώρας-μέλους των Ηνωμένων Εθνών...Για τους Αμερικανούς, είτε κυβερνούν οι Δημοκρατικοί είτε οι Ρεπουμπλικάνοι, είναι ψιλά γράμματα, είναι προφανώς ασήμαντο θέμα μία εισβολή και κατοχή, δεν σημαίνει τίποτα γι αυτούς ότι στο όνομα ενός ερμαφρόδιτου «πολέμου» εναντίον...της τρομοκρατίας, αιματοκυλείται καθημερινά ο κουρδικός λαός.

Η επίσκεψη της κ. Χίλαρι Κλίντον στην τουρκική πρωτεύουσα και οι αποφάσεις που έλαβε με την τουρκική ηγεσία αποτελούν ένα ισχυρό χτύπημα για την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίες θα πληρώσουν πάλι το «μάρμαρο», όπως συνέβη τόσες φορές στο παρελθόν. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε αντιστάθμισμα για το «πάρτε τα όλα» προς τους Τούρκους, θα ρίξει ένα κόκαλο για την ανάγκη να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, θα διευθετήσει και μία επίσκεψη του Αμερικανού ηγέτη στο Φανάρι και θα έχει επιτελέσει το καθήκον του.Δυστυχώς, οι Αμερικανοί μας θεωρούν βλάκες, διότι βρίσκουν πρόθυμους πολλούς «δικούς» μας, στην Ελλάδα και την Κύπρο, για να δικαιολογήσουν τις αθλιότητές τους.Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης τι ακριβώς συνέβη, αρκεί να σας πληροφορήσω το εξής: Μετά τη νίκη Ομπάμα, οι αρμόδιοι για την εξωτερική πολιτική ζήτησαν, ως είθισται, να αποσταλεί σημείωμα απ όλες τις πρεσβείες με εισηγήσεις για την καλύτερη συνεργασία με τις χώρες στις οποίες αντιπροσωπεύουν τις ΗΠΑ.Οι μοναδικές πρεσβείες που εισηγήθηκαν να συνεχιστεί η πολιτική του Τζορτζ Μπους, του πλέον αποτυχημένου και κακού προέδρου της Αμερικής, ήταν της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Πρόκειται για απαράδεκτες πράξεις και ενέργειες, που προσβάλλουν την Ελλάδα και την Κύπρο. Αντίθετα, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αγκυρα, απαίτησε αλλαγή 180 μοιρών στην αμερικανική συμπεριφορά προς την Τουρκία. Και το πέτυχε 100%.Οι πολιτικές ηγεσίες στην Αθήνα και τη Λευκωσία έχουν υποχρέωση να αντιδράσουν. Διαφορετικά, οι αμερικανικές πρεσβείες θα συνεχίζουν να τις εξευτελίζουν και να γράφουν στα σημειώματα τους «για πολιτική αστάθεια» στην Ελλάδα και για τον κομμουνιστή πρόεδρο της Κύπρου, που θαυμάζει τον Τσάβες και μισεί την Αμερική.

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ


ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΕΣ.

Την ώρα που η Ελλάδα βάλλεται συντονισμένα, με σχέδιο και στρατηγική στο εσωτερικό από τις γνωστές ένοπλες ξενοκίνητες, απόλυτα ελεγχόμενες και καθοδηγούμενες, υπότιθεται από τις κόκκινες ΔΗΘΕΝ ένοπλες αριστερές δυνάμεις (ΕΛΑ, ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ και CIA) που με το πρόσχημα των δημοκρατικών ευαισθησιών και της "προάσπισης" των δικαιωμάτων του λαού χτυπούν, απειλούν και σκορπούν τον τρόμο στην χώρα βάζοντας ως στόχους ανθρώπινες ζωές, πλήτοντας στην ουσία την ίδια την Ελλάδα -για την οποία υποκριτικά νοιάζονται- προκαλώντας με συγκεκριμένους κώδικες την Αμερικανική προκλητικότητα και ταξιδιωτικές οδηγίες εναντίον της Ελλάδας, την ίδια στιγμή στο περιβάλλοντα χώρο γύρω από την χώρα μας οι Τούρκοι διαμορφώνουν κλίμα για τις επόμενες(...) αιφνιδιαστικές κινήσεις τους. Διαβάστε την σημερινή ανακοίνωση με ημερομηνία 13 Μαρτίου(09) του αρμόδιου Τουρκικού γενικού επιτελείου στρατού της γείτονος για να καταλάβετε πολύ περισσότερα. Την ίδια στιγμή το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών συνεχίζει την ίδια αδιάφορη ανώδυνη ενδοτική τακτική για όλα μας στα εθνικά θέματα. Μήπως το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πρέπει να απαντήσει σε αυτή την νέα Τουρκική προκλητικότητα;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ.-
http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=4712&Itemid=83