Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Ο Π.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ



Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ?

Αναστάτωση προκλήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία έφεραν το Οικουμενικό Πατριαρχείο
να έχει κάποια ανάμιξη, εμμέσως, με την υπόθεση του Μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα.
Με αφορμή τα ορισμένα αυτά δημοσιεύματα του Τύπου, το γραφείο εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται:
"Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του εβδομαδιαίου Τύπου, το Γραφείο Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα δηλώνει ότι τηρεί πάντοτε απαρεγκλίτως την αρχή της μη αναμίξεώς του στα εσωτερικά θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ως εκ τούτου, ουδεμία απολύτως ανάμιξη υπήρξεν από οιοδήποτε μέλος του προσωπικού του και στα πρόσφατα εκκλησιαστικά γεγονότα".
Σας παρακολουθούμε στενά κ. Πατριάρχη. Εσείς προφανώς ασχολείστε μονό με ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και την μόλυνση του πλανήτη κάτι από Greenpeace. Ενώ τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα οργιάζουν, εσείς νίπτεται τας χείρας σας, δεν γνωρίζεται τίποτα και κάνετε τις πλάτες σε οποιονδήποτε καλύπτει τα συμφέροντα σας .
Δίνεται άφεση αμαρτιών σε αυτούς που εμπλέκονται σε βασικά σκάνδαλα με την πολιτεία αλλά παράλληλα δέχονται τον παπισμό και τον εκσυγχρονισμό της Ορθοδοξίας. Σε αντίθετη περίπτωση κινείται μακροπρόθεσμους αποκλεισμούς όπως είναι η Ιερά Μονή Εσφιγμένου με παρεμβάσεις σε υπουργεία, αστυνομικές και λιμενικές αρχές και σε βρώμικα παραδικαστικά κυκλώματα.
Υποβιβάζεται με συνοπτικές διαδικασίες εν ενεργεία τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο σε μοναχό, χωρίς απόφαση εκδίκασης της υπόθεσης.
Και τέλος στον ελληνικό χώρο δεν έχετε καμία ανάμιξη, αν εξαιρέσουμε ότι τα καλύτερα πόστα της Αρχιεπισκοπής προέρχονται από εσάς ! Καποια ΜΜΕ σας ξέφυγαν γιαυ’τό αναστατωθήκατε.