Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Μ. ΑΝΘΙΜΕ.


ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΚΟΥΣΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο βράβευσε το μεσημέρι για το ποιμαντικό και κοινωνικό του έργο ο Σύνδεσμος Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης".
«Οι Έλληνες κρατάμε στα χέρια μας δύο πυρσούς, δάδες αναμμένες, λαμπάδες. Στο ένα ο πυρσός της Ορθοδοξίας, και στο άλλο η Ελλάδα μας. Στην Ορθοδοξία προπορεύεται ο Χριστός και η εκκλησία. Στην Ελλάδα προπορεύονται οι πρόγονοι μας, οι θυσίες τους και η ιστορία. Αυτοί είναι οι κορυφαίοι θεσμοί του έθνους μας. Αυτούς υπερασπιζόμαστε, αυτούς υπηρετούμε» τόνισε κατά τη βράβευσή του, ο μητροπολίτης και κατέληξε:
«Ζήτω, η Ορθοδοξία, η Ελλάδα, η Μακεδονία, η Θεσσαλονίκη».
Στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας, απευθυνόμενος προς τον μητροπολίτη, τόνισε ότι ο λόγος του αγγίζει τις καρδιές των Μακεδόνων και των Βορειοελλαδιτών γιατί «συνδυάζει το θρησκευτικό με το εθνικό» και πρόσθεσε :
«Θέλουμε μια εκκλησία που να μιλάει. Δε θέλουμε μια εκκλησία που να μη θίγει τα κακώς κείμενα, που απασχολούν τον κόσμο» πρόσθεσε ο κ. Γκιουλέκας.
Το έργο του προς την πατρίδα από θρησκευτικής και εθνικής σημασίας είναι άξιο προς μίμηση για όλους. Έργο το οποίο προσβάλει και βάζει τα γυαλιά σε πολλούς ανάξιους πολιτικούς, οι όποιοι συνθηκολογούν με ξένα κέντρα και προδίδουν αγώνες των προγόνων μας. Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στο μεγαλεπήβολο έργο σας.