Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Η Εκκλησία της Κύπρου θα καταφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την καταστροφή 522 εκκλησιών στις τουρκοκρατούμενες
περιοχές της Κύπρου.
Συγκεκριμένα η Εκκλησία της Κύπρου, με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή εναντίον της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ για τη συνεχιζόμενη καταστροφή 522 εκκλησιών στα κατεχόμενα και προπάντων να επισημάνει την ανάγκη για διαφύλαξη της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η αναγκαία αυτή προσφυγή στο ΕΔΑΔ προκύπτει από τη συνεχιζόμενη και συνειδητή, από μέρους της Τουρκίας, καταστροφή των εκκλησιών της νήσου και την άρνησή της να συνεργαστεί για την ανοικοδόμηση και επιδιόρθωση όσων μνημείων έχουν υποστεί βάρβαρες αλλοιώσεις.
Τέλος είναι γνωστό πως πάρα πολλές εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε στάβλους, αποθήκες, ορνιθώνες, νυχτερινά κέντρα, βιβλιοθήκες, πολιτιστικά κέντρα, νεκροτομεία, τζαμιά και στρατόπεδα.
Ας δουν οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες την κατάντια της ορθοδοξίας, εν έτος 2009 και να αναλογιστούν με τι ελληνική ψυχή (αν έχουν) εγκρίνουν ανοικοδόμησεις τζαμιών στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο!