Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



ΕΝΑ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΜΕ ΟΡΓΑΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΗΠΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΛΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ !

Μπορεί η Αμερική να άλλαξε πρόεδρο και πολιτικές στο σύνολο των εσωτερικών και εξωτερικών θεμάτων, μπορεί ο νέος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να υποσχέθηκε ότι το αμερικανικό κράτος θα τερματίσει την αδικία σε όλα τα μέρη του κόσμου, αλλά για μία χώρα, την Τουρκία, όλα είναι ίδια, όπως και πριν... Ανεξάρτητα από το εάν σκοτώνει κάθε μέρα υπηκόους της, ανεξάρτητα από το εάν τα στρατεύματά της κατέχουν το 40% του εδάφους χώρας-μέλους των Ηνωμένων Εθνών...Για τους Αμερικανούς, είτε κυβερνούν οι Δημοκρατικοί είτε οι Ρεπουμπλικάνοι, είναι ψιλά γράμματα, είναι προφανώς ασήμαντο θέμα μία εισβολή και κατοχή, δεν σημαίνει τίποτα γι αυτούς ότι στο όνομα ενός ερμαφρόδιτου «πολέμου» εναντίον...της τρομοκρατίας, αιματοκυλείται καθημερινά ο κουρδικός λαός.

Η επίσκεψη της κ. Χίλαρι Κλίντον στην τουρκική πρωτεύουσα και οι αποφάσεις που έλαβε με την τουρκική ηγεσία αποτελούν ένα ισχυρό χτύπημα για την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίες θα πληρώσουν πάλι το «μάρμαρο», όπως συνέβη τόσες φορές στο παρελθόν. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε αντιστάθμισμα για το «πάρτε τα όλα» προς τους Τούρκους, θα ρίξει ένα κόκαλο για την ανάγκη να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, θα διευθετήσει και μία επίσκεψη του Αμερικανού ηγέτη στο Φανάρι και θα έχει επιτελέσει το καθήκον του.Δυστυχώς, οι Αμερικανοί μας θεωρούν βλάκες, διότι βρίσκουν πρόθυμους πολλούς «δικούς» μας, στην Ελλάδα και την Κύπρο, για να δικαιολογήσουν τις αθλιότητές τους.Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης τι ακριβώς συνέβη, αρκεί να σας πληροφορήσω το εξής: Μετά τη νίκη Ομπάμα, οι αρμόδιοι για την εξωτερική πολιτική ζήτησαν, ως είθισται, να αποσταλεί σημείωμα απ όλες τις πρεσβείες με εισηγήσεις για την καλύτερη συνεργασία με τις χώρες στις οποίες αντιπροσωπεύουν τις ΗΠΑ.Οι μοναδικές πρεσβείες που εισηγήθηκαν να συνεχιστεί η πολιτική του Τζορτζ Μπους, του πλέον αποτυχημένου και κακού προέδρου της Αμερικής, ήταν της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Πρόκειται για απαράδεκτες πράξεις και ενέργειες, που προσβάλλουν την Ελλάδα και την Κύπρο. Αντίθετα, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αγκυρα, απαίτησε αλλαγή 180 μοιρών στην αμερικανική συμπεριφορά προς την Τουρκία. Και το πέτυχε 100%.Οι πολιτικές ηγεσίες στην Αθήνα και τη Λευκωσία έχουν υποχρέωση να αντιδράσουν. Διαφορετικά, οι αμερικανικές πρεσβείες θα συνεχίζουν να τις εξευτελίζουν και να γράφουν στα σημειώματα τους «για πολιτική αστάθεια» στην Ελλάδα και για τον κομμουνιστή πρόεδρο της Κύπρου, που θαυμάζει τον Τσάβες και μισεί την Αμερική.