Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ?


Τα αποτελέσματα τέτοιων διαλόγων απομακρύνουν περισσότερο το πλήρωμα της εκκλησίας.
Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος με την συνεργασία.
α) της Αντιπροσωπείας της Ε. Ε. στην Αθήνα και β) του Γραφείου της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, διοργανώνει Ημερίδα, η οποία θα γίνει για την ενημέρωση των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων - Στελεχών των Ιερών Μητροπόλεων της Πελοποννήσου και των Νησιών του Ιουνίου και του Αιγαίου Πελάγους πάνω σε θέματα θεσμικά της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως σήμερα. Θέμα της Ημερίδας είναι: "Ο Διαπολιτισμικός Διάλογος",και θα πραγματοποιηθεί στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης την Τρίτη 31 Μαρτίου .

Η εκκλησία απομακρύνεται συνεχώς από τα καθήκοντα της ξεφεύγοντας από τις βάσεις που έθεσαν οι πατέρες της εκκλησίας. Η τάση εκσυγχρονισμού της ορθοδοξίας που επιβάλουν τα ξένα κέντρα συνεχώς, θέτουν νέες βάσεις για συνασπισμό θρησκειών με συνεργασίες λατρευτικές και αλλοιώσεις των μυστηρίων. Ακόμα και σήμερα στο ζήτημα των θρησκευτικών στα σχολεία, αυτό που πολεμάει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να διορθώσει είναι μια από τις εντολές τις ευρωπαϊκής ένωσης. Με αναπτυξιακό ρυθμό καταρρίπτεται κάθε παράδοση αιώνων, με καύσεις νεκρών, ‘νομιμοποιήσεις’ εκτρώσεων , δημιουργία τζαμιών, κατάργηση θρησκευτικών στα σχολεία, προσβολή της ελληνικής γλώσσας, διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας. Όλα αυτά μετά από γραμμές που περνούν στον ελλαδικό χώρο με αποφάσεις-διαταγές της ευρωπαϊκής υπερμασονίας στις στοές της Ελλάδος, και τελικούς αποδέκτες ισχυρά ονόματα επιχειρηματικού τομέα, πολιτικού, θρησκευτικού κλάδου όπως είναι και ο κύριος ομιλητής του Διαπολιτισμικού Διαλόγου ο κ. Γιώργος Κασιμάτης, Διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.
Δεν έχετε οφέλη σεβασμιότατοι από αυτό τον διάλογο, εσείς έπρεπε να είστε οι δάσκαλοι της ευρωπαϊκής ένωσης με την τεράστια κληρονομιά που άφησαν Άγιοι και πατέρες της ορθοδοξίας !