Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Σχισματικοί άρπαξαν τον ιερό καθεδρικό ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην περιφέρεια Χμελνίτσκι

 
Ο ιερός καθεδρικός ναός Αρχαγγέλου Μιχαήλ της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην πόλη Σεπετόφκα στην περιφέρεια Χμελνίτσκι αρπάχθηκε στις 8 Απριλίου 2023 από τους οπαδούς της σχισματικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, αναφέρει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.


Στις 9 Απριλίου, την Κυριακή των Βαΐων, τα τέκνα της κανονικής Εκκλησίας, οι οποίοι στερήθηκαν την πρόσβαση στον ναό τους, αναγκάσθηκαν να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία υπαιθρίως.


Της Θείας Μυσταγωγίας προέστη ο μητροπολίτης Σεπετόφκα και Σλαβούτα Ευσέβιος. «Οι μη πιστεύοντες παρακολουθούν και μου επισημαίνουν: ‘Μελετήσαμε το Ευαγγέλιο και γνωρίζουμε ότι οι ακόλουθοι του Χριστού θα διώκονται, όμως διώκουν μόνον εσάς. Τούτο σημαίνει ότι βρίσκεστε σε σωστό δρόμο’. Ας μετανιώσουμε για τις αμαρτίες μας και να ζητήσουμε συγγνώμη. Είμαστε σε σωστό δρόμο», είπε ο ιεράρχης στην διωκόμενη κοινότητα.


«Ας αγαπήσουμε και να προσευχηθούμε υπέρ των διωκτών ως ο Χριστός προσευχόταν από του σταυρού την ώς της Σταυρώσεως: ‘Πάτερ, ἄφες αὐτοῖς· οὐ γὰρ οἴδασι τί ποιοῦσι’ (Λουκ. 23.34). Αλλά κάλυμμα κείται, το οποίο αδυνατούν να αφαιρέσουν. Σε ορισμένους δεν τους δόθηκε, αλλά σε μας δόθηκε να γνωρίζουμε την Αλήθεια: να την διαφυλάξουμε και να ακολουθήσουμε τον Χριστό και θα απολαύσομε την αιώνια χαρά στον ουρανό», κάλεσε ο μητροπολίτης Ευσέβιος.


DECR Communication Service

https://gr.pravoslavie.ru/153046.html