Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Βίντεο: Πώς το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V θα «καθαρίσει» τον πλανήτη από τον κορονοϊό



Η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα σε όλο τον κόσμο που παρήγαγε εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το «Sputnik V»,
ενώ και η κόρη του Βλαντίμιρ Πούτιν εμβολιάστηκε ήδη.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, δημιούργησε ένα promo βίντεο για το Sputnik V, το νέο εμβόλιο της χώρας κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάλιστα, το βίντεο διάρκειας 38 δευτερολέπτων ξεκινά δείχνοντας τον κορονοϊό να έχει «καταπιεί» ολόκληρη τη Γη.

Στη συνέχεια, εμφανίζεται το Sputnik σαν δορυφόρος -που θυμίζει το Sputnik 1, τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο στην ιστορία που μπήκε σε τροχιά, το 1957 από τη Σοβιετική Ένωση- να διασπά και να «εξαφανίζει» από τον πλανήτη μας την φονική νόσο της COVID-19.


Αρχίζουν οι μαζικοί εμβολιασμοί στη Ρωσία
Οι μαζικοί εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στη Ρωσία θα ξεκινήσουν σε περίπου έναν μήνα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V. 

Ο Αλεξάντερ Γκούνμπουργκ διευκρίνισε πως η διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως μόλις παραχθούν αρκετά δείγματα του εμβολίου.

Εμβολιασμός Ρώσου πολίτη
Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι δωρεάν στη Ρωσία
Έτοιμη η πρώτη παρτίδα
Χθες, Σάββατο, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της χώρας πως ξεκίνησε η διαδικασία παραγωγής του εμβολίου και μάλιστα αναφέρθηκε πως είναι ήδη έτοιμη η πρώτη παρτίδα.

«Η παραγωγή του εμβολίου, που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya, κατά του νέου κορονοϊού ξεκίνησε», αναφερόταν στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.
Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρουν πως η χώρα μπορεί να παράξει 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους επόμενους 12 μήνες, ενώ οι ειδικοί διαβεβαιώνον πως το εμβόλιο έχει περάσει όλα τα απαραίτητα τεστ και έχει αποδειχθεί πως «χτίζει» ανοσία κατά του κορονοϊού.


Το κράτος ανέλαβε τη διανομή
Σήμερα ανακοινώθηκε πως το κράτος θα αναλάβει τη διανομή του πρώτου, παγκοσμίως, εμβολίου κατά της πανδημίας για να διασφαλιστεί η επάρκεια αποθεμάτων.

«Σύμφωνα με διάταγμα του Ρώσου πρωθυπουργού, Μιχαήλ Μισούστιν, το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Ρωσία, συμπεριελήφθη στη λίστα των φαρμάκων, ο τρόπος διανομής των οποίων αποφασίζεται από την κυβέρνηση. Αυτό θα μας επιτρέψει να ελέγχουμε τα αποθέματα του φαρμάκου στις περιοχές (σ.σ. της χώρας) και θα βοηθήσει στην αποφυγή τυχόν έλλειψης», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης.