Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Πόλεμος προπαγάνδας ενάντια στην Ρωσία, εμπόδιο στα σχέδια τους



Βρετανοί αξιωματούχοι και ΜΜΕ έχουν επανειλημμένα κατηγορήσει τη Ρωσία για εμπλοκή στις εκλογές τα τελευταία χρόνια, 
ενώ πρόσφατα την κατηγόρησαν ότι προσπάθησε να αποσπάσει πληροφορίες για το εμβόλιο του κορονοϊού και τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Ρωσία απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου ότι είχε ρόλο στις κυβερνοεπιθέσεις σε οργανισμούς που εμπλέκονται στην έρευνα για το εμβόλιο κορονοϊού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Βρίσκουμε απαράδεκτες τέτοιες κατηγορίες» δήλωσε.
Απέρριψε επίσης ως ανεδαφικούς τους νέους ισχυρισμούς της βρετανικής κυβέρνησης ότι χάκερ υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία είχαν προσπαθήσει να εμπλακούν στις εκλογές του 2019 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, νωρίτερα, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία ήταν πίσω από τη διαρροή εγγράφων στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ην. Βασιλείου για το εμπόριο.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες ότι προσπαθεί να εμπλακεί σε εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών. Ο Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι τέτοιοι ισχυρισμοί είναι «απολύτως ανεδαφικοί».

https://sputniknews.gr/rosia/202007167836739-kremlino-aparadektoi-ta-peri-prospatheias-klopis-pliroforion-gia-to-emvolio-koronoiou/