Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Όταν έχεις εθνική κυριαρχία......



Ο πρόεδρος της Αιγύπτου σε συνάντηση που είχε μ’ επικεφαλείς των φυλών Λιβύης που στηρίζουν το Χαφτάρ δήλωσε; 

Αν επέμβουμε στρατιωτικά στη Λιβύη θ’ αλλάξουμε την κατάσταση στο έδαφος γρήγορα και τελειωτικά. Η Αίγυπτος έχει τον ισχυρότερο στρατό στην περιοχή και την Αφρική. Δεν θα αφήσουμε ποτέ η Λιβύη να γίνει κέντρο τρομοκρατίας, ακόμη κι αν πρέπει [στρατιωτικά] να εισέλθουμε στη Λιβύη.

Image
O Sisi τόνισε ότι κάθε αιγιπτιακή επέμβαση στη Λιβύη θ’ αρχίσει και θα τελειώσει με την άδεια των φυλών. Η ασφάλεια και η σταθερότητα της Λιβύης είναι μέρος της εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου. Θέλουμε ένα ενοποιημένο κράτος στη Λιβύη, είπε.Επανέλαβε ότι Σύρτη και al Jufra είναι κόκκινη γραμμή. Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την Κόκκινη Γραμμή, είπε..O Λιβυκός λαός θ΄αποφασίσει μόνος για το πεπρωμένο της χώρας τους και η Αίγυπτος απορρίπτει τις ξένες επεμβάσεις στην λιβυκή υπόθεση τόνισε ο Al-Sisi.Το κοινοβούλιο της Λιβύης είναι το μόνο νόμιμο εκλεγμένο σώμα στη χώρα και ζήτησε την υποστήριξη της Αιγύπτου για την αντιμετώπιση ξένων παρεμβάσεων, δήλωσε….Οι κινήσεις των μαχητών από τη Συρία στη Λιβύη απειλούν την αραβική εθνική και διεθνή ασφάλεια, πρόσθεσε….Ο Αλ-Σίσι συνέχισε ότι η Λιβύη πρέπει να παραμείνει εκτός ελέγχου των πολιτοφυλακών και των τρομοκρατών……

Oι αρχηγοί των φυλών Λιβύης είπαν: Η Αίγυπτος είναι η πιο κοντινή μας και είμαστε ένα….Oι ηγέτες φυλών στα ανατολικά της Λιβύης απαίτησαν στρατιωτική επέμβαση από την Αίγυπτο στη Λιβύη κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με το Sisi.

Η συνάντηση με τίτλο «Αίγυπτος, Λιβύη – ένας λαός, ένα πεπρωμένο», εξέτασε τις προσπάθειες και τον ρόλο της Αιγύπτου για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Λιβύη και τη διάσωση της ενότητας και της κυριαρχίας της.

dimpenews.com