Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018

Τραγική ειρωνία! Οι σκοπιανοί να διαμαρτύρονται για παύση των συνομιλιών ενώ στην Ελλάδα κάποιοι να προωθούν τον αλυτρωτικό αυτό διάλογο

Σκόπια – Διαμαρτυρία: «Η Φιλία ξεχνιέται, ο Αλέξανδρος είναι αιώνιος»
Με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων για τη μετονομασία της εθνικής οδού που συνδέει τα Σκόπια με την Ελλάδα από «Μέγας Αλέξανδρος» σε «Φιλίας»,
ομάδα Σλάβων των Σκοπίων προέβη σε διαμαρτυρία μπροστά από το Κοινοβούλιο φωνάζοντας το σύνθημα που σημειώνουμε στον τίτλο του άρθρου.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν να σταματήσουν όλες οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες, επειδή «δεν βρίσκονται στο δρόμο του «μακεδονικού» λαού και του «μακεδονικού» κράτους.
«Η σημερινή διαμαρτυρία έγινε σε ειρηνική ατμόσφαιρα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, όταν έκαψαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημειώνει το δημοσίευμα.
Με το σύνθημα «Εμείς είμαστε Μακεδονία» - (Νίε σμε Μακεντόνια) οι Σλάβοι διαμαρτυρήθηκαν για την προστασία της «μακεδονικής» ταυτότητας, της «μακεδονικής» γλώσσας και του ονόματος σε αρκετές χώρες με πρωτοβουλία του λεγόμενου ‘Παγκόσμιου μακεδονικού Κογκρέσου’.
 
 
(Στοιχεία από 24vesti.mk)
--