Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

FAKE NEWS απο τα μεγαλύτερα δίκτυα ενημέρωσης!

Ανατροπή: Ο στρατιώτης που αυτομόλησε από τη Βόρεια Κορέα ήταν δολοφόνος
Νέα δεδομένα προκύπτουν για το λιποτάκτη στρατιώτη από τη Βόρεια Κορέα, το βίντεο διαφυγής του οποίου είχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη το Νοέμβριο
Ο Βορειοκορεάτης στρατιώτης, που είχε λιποτακτήσει τον Νοέμβριο διασχίζοντας τα σύνορα με τη Νότια Κορέα, ενώ τον πυροβολούσαν Βορειοκορεάτες στρατιώτες, ομολόγησε ότι έχει διαπράξει φόνο στη Βόρεια Κορέα.
       
Αξιωματούχοι της Σεούλ αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πληροφορία αυτή, σημειώνοντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση του 24χρονου στρατιώτη.
Αυτός δήλωσε στις υπηρεσίες που τον ανακρίνουν ότι έχει διαπράξει ένα έγκλημα με φόνο στον Βορρά, γράφει η εφημερίδα Dong-A Ilbo, επικαλούμενη πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών, την οποία δεν κατονομάζει.
Η λιποταξία του 24χρονου στις 13 Νοεμβρίου διασχίζοντας υπό τα πυρά των Βορειοκορεατών στρατιωτών την "κοινή ζώνη ασφαλείας" μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας στο Πανμουντζόμ, τον μόνο τομέα της Αποστρατιωτικοποιημένης Ζώνης στον οποίο οι δύο αντίπαλοι στρατοί βρίσκονται απέναντι, είχε γίνει πρωτοσέλιδο στις νοτιοκορεάτικες εφημερίδες.
                                          
Στα τέλη Νοεμβρίου προβλήθηκαν εξάλλου δραματικές εικόνες που τον έδειχναν βαριά πληγωμένο να διασχίζει τα σύνορα ενώ δεχόταν τα πυρά των Βορειοκορεατών στρατιωτών, προτού του προσφέρουν βοήθεια οι Νοτιοκορεάτες στρατιώτες στην δική τους πλευρά των συνόρων.
Στις εικόνες αυτές από πολλές κάμερες παρακολούθησης φαίνεται το τζιπ του λιποτάκτη να κινείται με μεγάλη ταχύτητα σε έναν εντελώς ερημωμένο δρόμο από την πλευρά των βορειοκορεατικών συνόρων στο μεθοριακό χωριό Πανμουντζόμ, προτού σταματήσει πολύ κοντά στην γραμμή των συνόρων.
Εκεί ο στρατιώτης φαίνεται να βγαίνει από το όχημα και να τρέχει προς τη νοτιοκορεατική πλευρά των συνόρων ακολουθούμενος από πολλούς Βορειοκορεάτες στρατιώτες που τον πυροβολούν.
Ένας μάλιστα από αυτούς διασχίζει για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα σύνορα προτού επιστρέψει, σε μια όπως την χαρακτήρισε η Διοίκηση του ΟΗΕ στην Κορέα (UNC) παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας του 1953.
Μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, οι οποίες εξακολουθούν τυπικά να βρίσκονται σε πόλεμο, δεν υπάρχει κάποια συμφωνία για την έκδοση κρατουμένων.
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/anatroph-o-stratiwths-poy-aytomolhse-apo-th-voreia-korea-htan-dolofonos.5044434.html