Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Νέα εποχή, σπάστε τα ταμπού...εκσυγχρονισμός και ανάπτυξη....Τα μηνύματα που οδηγούν στην καταστροφή

ΗΠΑ: Σεξ, ναρκωτικά και η επιστροφή της σύφιλης
To εκτενές δημοσίευμα των "New York Times" αναφέρει ότι η επιστροφή της εν λόγω ασθένειας αποτελεί άλλη μια συνέπεια των επιδημιών ηρωίνης και μεθαμφεταμίνης, καθώς οι χρήστες ανταλλάσσουν το σεξ με ναρκωτικά.
Στην επιστροφή στις ΗΠΑ της σύφιλης, της θανατηφόρα σεξουαλικά μεταδιδόμενης λοίμωξης που μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση, παράλυση και άνοια κάνει αναφορά η εφημερίδα «New York Times».
 To σχετικό εκτενές δημοσίευμα αναφέρει ότι η επιστροφή της εν λόγω ασθένειας αποτελεί άλλη μια συνέπεια των επιδημιών ηρωίνης και μεθαμφεταμίνης, καθώς οι χρήστες ανταλλάσσουν το σεξ με ναρκωτικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επί μήνες, υπάλληλοι της υγειονομικής περίθαλψης στην κοινωνικά συντηρητική πρωτεύουσα της πολιτείας της Οκλαχόμα έχουν αναστατωθεί από τη γρήγορη εξάπλωση της νόσου η οποία, για σχεδόν δύο δεκαετίες, θεωρούνταν από όλους εξαφανισμένη.

Για να εντοπίσουν πιθανούς ασθενείς και να πάρουν το αίμα τους για δοκιμή, οι ντετέκτιβ της σύφιλης στην Οκλαχόμα χτυπούν τις πόρτες σε ερειπωμένα συγκροτήματα διαμερισμάτων και βρώμικα μοτέλ, οδηγούν σε μοναχικούς επαρχιακούς δρόμους και ανακρίνουν φυλακισμένους. Η σύφιλη τους οδήγησε σε μέλη 17 συμμοριών. Σε εμπόρους ναρκωτικών. Σε πόρνες. Και σε συζύγους και εραστές τους, όλοι μολυσμένοι με τη νόσο.

«Η σύφιλη δεν κοιμάται για κανέναν», ανέφερε ο Πόρτια Κινγκ, βετεράνος επιθεωρητής σε ζητήματα υγείας στην πολιτεία της Οκλαχόμα. «Εχουμε 200 ανοιχτές υποθέσεις ερωτικών συντρόφων και τους αναζητούμε. Και η ασθένεια μεταναστεύεις εκτός της πόλης μας».
Πήρε μήνες στους επιθεωρητές να συνειδητοποιήσουν πως επικρατούσε ένα ξέσπασμα της σύφιλης στην πόλη της Οκλαχόμα, σημειώνει η Γιαν Χόφμαν της «ΝΥΤ».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Εθνικός Κήρυξ", το περασμένο φθινόπωρο, το κέντρο κράτησης ανηλίκων ανέφερε τρεις περιπτώσεις – ένα αγόρι και δύο κορίτσια, το νεότερο 14 ετών. Το κέντρο δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ περίπτωση σύφιλης σε επτά χρόνια δοκιμών για τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Το περιστατικό προκάλεσε εντύπωση στους επιθεωρητές. Οι έφηβοι δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, ούτε ζούσαν στην ίδια γειτονιά, ούτε και πήγαιναν στο ίδιο σχολείο.

Κατόπιν, τον Φεβρουάριο, ένας κρατούμενος βρέθηκε θετικός. Κατά την ανάκρισή του, απαρίθμησε 24 ερωτικές συντρόφους – κάποιες μόνιμες, άλλες γνωστές και ως «περιστασιακές» από τις συμμορίες, οι οποίες συνήθως ανταλλάσσουν το σεξ για ηρωίνη ή μεθαμφεταμίνη.

Οι πληροφορίες που έδωσε ο «Υπεύθυνος Διασκέδασης», όπως ο κρατούμενος αποκαλεί τον εαυτό του, έδειξε στις Αρχές το δρόμο για να εντοπίσουν το που οφείλεται το ξέσπασμα της σύφιλης, ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα.

Παρόλο που η σύφιλη εξακολουθεί να πλήττει κυρίως ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι οποίοι είναι Αφροαμερικανοί ή Ισπανόφωνοι, στην Οκλαχόμα και ανά τη χώρα, αυξάνονται τα ποσοστά ανάμεσα στις γυναίκες και τα παιδιά τους.

Περίπου πέντε μωρά περισσότερα στις ΗΠΑ γεννιούνται πάσχοντας από σύφιλη παρά από H.I.V.

Σχεδόν 24.000 περιπτώσεις σύφιλης σε πρώιμο στάδιο, όταν η ασθένεια είναι πιο μεταδοτική, αναφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2015, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα. Αυτό σηματοδότησε αύξηση 19% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το σύνολο για το 2015, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ασθένεια σε μεταγενέστερο στάδιο, ήταν περίπου 75.000, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.