Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Προς διαγραφή μουσουλμάνος περιφερειακός σύμβουλος λόγω «Γκρίζων Λύκων»

Ξάνθη         
Με το ερώτημα της διαγραφής παραπέμπεται ο περιφερειακός σύμβουλος Αν. Μακεδονίας - Θράκης, Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστά, στην επιτροπή δεοντολογίας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης,
μετά από φωτογραφία που αναρτήθηκε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και τον παρουσιάζει να σχηματίζει το σήμα των Γκρίζων Λύκων.

Μάλιστα, με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, αναφέρει ότι το «το σήμα των Γκρίζων Λύκων και η προκλητική του επίδειξη δε συνάδει με τις αρχές, τις ιδέες και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ».

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Ανέστης Αντωνιάδης, τόνισε ότι ο περιφερειακός σύμβουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, υποστήριξε ότι η εν λόγω φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από επτά χρόνια στη Γερμανία, στο πλαίσιο μιας κοινωνικής συνάθροισης, και το σήμα των Γκρίζων Λύκων έγινε για να εκφράσει με ειρωνικό τρόπο τα λεγόμενα αυτού που τράβηξε τη φωτογραφία.

Ο περιφερειακός σύμβουλος, που αυτή την περίοδο απουσιάζει στη Γερμανία, αναμένεται εντός της ημέρας να αποστείλει και εγγράφως την απολογία του προκειμένου να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στην Ξάνθη.

Πάντως, ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι αν ισχύουν τα όσα υποστήριξε προφορικά ο περιφερειακός σύμβουλος, τότε απέχουν πολύ από τα όσα θέλουν να του προσάψουν ορισμένοι κύκλοι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι εξηγήσεις του θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης όπου και θα ληφθεί η σχετική απόφαση.