Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Μεγάλο το δίκτυο σατανιστών στην Ελλάδα...αδρανοποιεί με 'άγνωστο' τρόπο τις Αρχές

Kαθηγητής Θεολογίας καταγγέλλει σατανιστικές τελετές στην περιοχή του Αγρινίου


Ο καθηγητής Θεολογίας, μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος  Λάμπρος Σκόντζος καταγγέλλει πως πρόσφατα σε μια περιοχή έξω από το Αγρίνιο άγνωστοι μπήκαν σε μια νεόκτιστη εκκλησία
 κι έκαναν ανάποδους σταυρούς, πεντάλφα, άφησαν υβριστικά μηνύματα για τον Χριστό, την Παναγία, για τους αγίους και απειλές για τους χριστιανούς. Αναλυτικά το δημοσίευμα:
sataltarΑνάποδοι σταυροί, σύμβολα της πεντάλφας, αυτοσχέδιοι βωμοί, αντιχριστιανικά μηνύματα. Οι πρόσφατες βεβηλώσεις ναών ανά την Ελλάδα, η προχθεσινή αποφυλάκιση του «αρχισατανιστή» της Παλλήνης Ασημάκη Κατσούλα και οι επερχόμενοι εορτασμοί του χειμερινού ηλιοστασίου επαναφέρουν στην επικαιρότητα το θέμα του σατανισμού. Η «Espresso» ανακάλυψε ακόμα και ελληνικά sites που στρατολογούν αθώα θύματα, αποκαλύπτοντας ότι κυκλώματα δρουν εύκολα μέσω ίντερνετ. Την ώρα που γκρουπ στο facebook υμνούν το «θηρίο» και chat rooms «ξεναγούν» τους αμύητους στις θεωρίες του σκότους και στον αποκρυφισμό, η Εκκλησία επισημαίνει ότι οι οπαδοί του Εωσφόρου βρίσκουν έδαφος σε εποχές κρίσης.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΑΡΝΕΛΗ
foto_lamproy_skontzoy_html_5a70c66eΟ καθηγητής Θεολογίας, μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και σύμβουλος επί των αιρέσεων σε τρεις ιερές μητροπόλεις Λάμπρος Σκόντζος, ο οποίος ασχολείται με το θέμα εδώ και 15 χρόνια, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Θα έλεγα ότι βρισκόμαστε σε έσχατους καιρούς χωρίς να προσδιορίζουμε πότε είναι το τέλος του κόσμου. Ο διάβολος παίζει τα ρέστα του. Βλέπουμε σε παραλίες, σπηλιές, δάση διάφορα αντικείμενα τελετών. Χώροι που βεβηλώνονται είναι κυρίως οι εκκλησίες και τα νεκροταφεία. Ο σταυρός τούς ενοχλεί, γι’ αυτό έχουν σύμβολο τον ανάποδο σταυρό. Ποδοπατούν εικόνες. Στην Αιτωλοακαρνανία και στην Κρήτη είχαμε πρόσφατα κρούσματα. Στο Ρέθυμνο ομάδες έγραψαν στους τοίχους αντιχριστιανικά μηνύματα, πέταξαν κάτω τα δισκοπότηρα και τα αντιμήνσια από την Αγία Τράπεζα.
Σε μια περιοχή έξω από το Αγρίνιο μπήκαν σε μια νεόκτιστη εκκλησία κι έκαναν ανάποδους σταυρούς, πεντάλφα, άφησαν υβριστικά μηνύματα για τον Χριστό, την Παναγία, για τους αγίους και απειλές για τους χριστιανούς. Πρόκειται για παράνομες, ημιπαράνομες ή απόκρυφες ομάδες που δρουν μεμονωμένα. Ισως κάποιες συνδέονται και με εκκλησίες του Σατανά στο εξωτερικό».
Το φαινόμενο στην Ελλάδα δεν είναι τόσο οξύ όσο στο εξωτερικό. Συνήθως, λένε όσοι γνωρίζουν, περιορίζεται σε παγανιστικές τελετές, μυήσεις νέων μελών και θυσίες ζώων υπό το φως του φεγγαριού. Σημάδια, όπως μισοσβησμένες φωτιές, λιωμένα κεριά και πεντάλφες, εντοπίζονται τις περισσότερες φορές σε φορτισμένα ενεργειακά σημεία, όπως το Σούνιο, τα βράχια της Φρεαττύδας και η παραλία της Γλυφάδας. Αλλά και στην περιφέρεια έχουν γίνει τελετές, όπως σε Πάτρα, Κοζάνη και Ξάνθη.
Στην Αμερική, όπως μας ενημερώνει ο κ. Σκόντζος, οι σατανιστές απαιτούν στα διάφορα δημαρχεία όπου γίνονται προσευχές από διάφορους θρησκευτικούς ηγέτες να κάνουν κι εκείνοι ευχή στον Σατανά: «Συνέβη στο Ντιτρόιτ. Στην Οκλαχόμα έστησαν και άγαλμα του διαβόλου σε δημόσιο χώρο, γιατί το σύνταγμα των ΗΠΑ επιτάσσει τη θρησκευτική ισότητα και ελευθερία».
Ιντριγκα και φόβος
Τα εύκολα θύματα είναι κυρίως οι νέοι. Μύθοι ή πραγματικότητα; Ολα μπερδεύονται μέσα σε ιστορίες που άλλοτε ιντριγκάρουν και άλλοτε προκαλούν φόβο. Το μυστήριο έχει τη δική του γοητεία, η οποία όμως μπορεί να είναι καταστροφική. «Τα παιδιά έχουν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση αλλά και αυτή των αξιών. Οταν κάποιος είναι απελπισμένος, δεν περιμένει τίποτα. Αρχίζει να αντιμετωπίζει μεταφυσικά το θέμα και προσδένεται σε αυτές τις ομάδες. Του λένε ότι ο χριστιανισμός μάς κατέστρεψε. Αυτή είναι η κύρια ιδέα. Οτι για όλα φταίει η Εκκλησία. Και επιδιώκουν την κατάρρευσή της. Οι νέοι προσελκύονται από τα παχιά λόγια. Νομίζουν ότι αντιδρούν στο κατεστημένο. Υπάρχουν άνθρωποι που μυούν και προσηλυτίζουν. Είναι γεγονός. Ποιο είναι το δέλεαρ; Το σεξ, η ηδονή, η δίψα για δόξα και για δύναμη. Είναι πολύ εύκολο μέσω ίντερνετ να μυηθεί κανείς και να βρει τους δασκάλους, τα σύμβολα και τα τελετουργικά» εξηγεί ο κ. Σκόντζος.
Μάλιστα διευκρινίζει ότι τα άτομα τα οποία είναι μέλη του σατανισμού ή προσελκύονται από αυτόν είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Αναλυτές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πύλη εισόδου στους αποκρυφιστικούς κύκλους είναι κατά ένα μεγάλο κομμάτι η μουσική και ειδικότερα το death metal.
Οι νέοι μπαίνουν στη διαδικασία της ερμηνείας των στίχων και της αναζήτησης κρυμμένων νοημάτων πίσω από μπερδεμένες λέξεις και νότες, ενώ το ίντερνετ τούς παρέχει την ευκολία της αναζήτησης αιρέσεων: «Δυστυχώς η βιομηχανία της μουσικής βρίσκεται εν πολλοίς στα χέρια ανθρώπων που μισούν την Εκκλησία. Πολλά μουσικά συγκροτήματα διεθνούς φήμης προωθούν τον αποκρυφισμό και κατ’ επέκταση τον σατανισμό».
Οικονομικά συμφέροντα
Πίσω από όλα αυτά υπάρχουν, όπως λέει ο καθηγητής, και τεράστια οικονομικά συμφέροντα: Επιχειρήσεις, εκδοτικοί οίκοι, δισκογραφικές, βιομηχανίες φτιάχνουν σύμβολα, ακόμη και ρούχα των ομάδων αυτών. Το κυριότερο όλων όμως είναι ότι πρόκειται για έναν ενορχηστρωμένο αντιχριστιανικό αγώνα.
Ο κ. Σκόντζος εξηγεί πώς δημιουργήθηκε η αίρεση: «Ο διάβολος, πριν εκπέσει, θέλησε να γίνει θεός, να στήσει τον θρόνο του δίπλα στον πραγματικό Θεό και να λατρευτεί αντάξια. Εξέπεσε και στην πτώση παρέσυρε τον άνθρωπο. Ετσι άρχισε να διεκδικεί λατρεία. Ο σκοτισμένος άνθρωπος, απομακρυσμένος από την πίστη του, άρχισε να λατρεύει τον Σατανά. Τι είναι οι ειδωλολατρικές θρησκείες; Του διαβόλου. Δεν το λέω εγώ αλλά η Αγία Γραφή. Πάντες οι θεοί των εθνών είναι δαιμόνια. Οπότε ο διάβολος λατρεύεται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τον 20ό αιώνα οι πρωτοπόροι του νεοσατανισμού είναι ο Αλιστερ Κρόουλι, που έγραψε “Το βιβλίο του Νόμου”, και ο Αντον Λάβεϊ, ο οποίος το 1966 ίδρυσε στην Καλιφόρνια την Εκκλησία του Σατανά, όρισε συγκεκριμένα τελετουργικά και έγραψε τη σατανιστική βίβλο. Η εκκλησία αυτή διασπάστηκε. Εχει και διαφορετικές ιδεολογικές αντιλήψεις. Υπάρχουν σατανιστές που δεν δέχονται ότι υπάρχει ο Σατανάς ως οντότητα, ότι είναι μια ιδέα, άλλοι ότι υπάρχει. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι ένα απλό σύμβολο. Το μεγαλύτερο τέχνασμα του διαβόλου, όμως, είναι να πείσει ότι δεν υπάρχει.
Ωστόσο, δυστυχώς, ο σατανισμός έχει διαδοθεί σε όλον τον κόσμο μέσα από τις περιθωριακές ομάδες που τον υιοθέτησαν. Μπορούμε να πούμε ότι ο αντιχριστιανισμός βρήκε μια καινούργια μέθοδο αντιχριστιανικού αγώνα. Στην αρχή του 20ού αιώνα κατέρρευσαν οι κυρίαρχες θεωρίες, υπαρξισμός, μαρξισμός, μηδενισμός, και άνθρωποι που είχαν σαν θρησκεία την ιδεολογία βρέθηκαν θρησκευτικά άστεγοι. Επρεπε να γεμίσουν το κενό. Γι’ αυτό αναδύθηκε το νοσηρό θρησκευτικό κίνημα παγκοσμίως, ο αποκρυφισμός, η νέα εποχή του υδροχόου. Είναι ένα τεράστιο πλέγμα ομάδων, ιδεολογιών, απόψεων οι οποίες πλέκουν τον ιστό της νέας αυτής εποχής. Μέσα σε αυτές είναι και ο σατανισμός».
Εγκλήματα
Ενώ στο εξωτερικό έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις εγκλημάτων για «χάρη» του Σατανά, στην Ελλάδα η «λατρεία» του δεν θεωρείται διαδεδομένη. Η πιο γνωστή ιστορία είναι αυτή των σατανιστών της Παλλήνης το 1994. Παρόμοιο σκηνικό τρόμου είχε στήσει ανήμερα του Πάσχα το 2014 ο 22χρονος που δολοφόνησε τη 41χρονη άστεγη στη Γλυφάδα. «Δεν είναι οι άνθρωποι κατακριτέοι αλλά η ιδεολογία. Το 1994 η υπόθεση των σατανιστών της Παλλήνης συντάραξε όλην την Ελλάδα. Αυτά τα άμοιρα παιδιά θυσίασαν δύο γυναίκες, είναι για λύπηση. Δεν είναι αντίπαλοί μας. Επεσαν στην παγίδα και είναι δυστυχισμένα. Οι τύψεις έρχονται. Ο διάβολος δεν αγαπάει κανέναν, ούτε τους ακολούθους του. Κάποια στιγμή τους τυραννάει κι αυτούς» τονίζει ο κ. Σκόντζος και καταλήγει: «Τα άτομα αυτά είναι πλανεμένα και πρέπει να τύχουν της αγάπης μας και της στοργής μας. Γι’ αυτό η Εκκλησία μας δεν θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση μαζί τους αλλά να τα σώσει».
Τα… αντι-Χριστούγεννα από 22 Δεκεμβρίου με πάρτι οργίων, αλλά και ανθρωποθυσίες!
Τα τελετουργικά στις σατανιστικές τελετές είναι πολλά, με κυριότερα την αντιστροφή των χριστιανικών, με σκοπό τη γελοιοποίησή τους. Ειδικά τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων οι σατανιστές έχουν τις δικές τους «γιορτές». Είναι τα αντι-Χριστούγεννά τους και από τις 22 Δεκεμβρίου και μετά γίνονται πάρτι με σεξουαλικά όργια και ανθρωποθυσίες. Για μια τελετή χρειάζονται βωμός, πεντάλφα αντεστραμμένη, φιγούρες της Καμπάλα, μερικά μαύρα κεριά και ένα άσπρο, που αντιπροσωπεύουν το φως του Lucifer και τις φλόγες της αβύσσου. Η «σατανική κοινωνία» είναι η βλάσφημη απεικόνιση της θείας ευχαριστίας με τη χρήση αλκοόλ, ενώ στη «δέηση» αναφέρονται τα 77 ονόματα του Σατανά.
Ο καθηγητής Θεολογίας και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Λάμπρος Σκόντζος τονίζει ότι χρειάζεται μεγάλος αγώνας αρχικά από τους γονείς: «Δυστυχώς, σήμερα λόγω της κρίσης και των επαγγελματικών υποχρεώσεων, οι γονείς δεν ασχολούνται με τα παιδιά τους. Πρέπει να υπάρξει από το σπίτι μια κατήχηση, να τους πουν ποιο είναι το καλό και το κακό. Να τους μιλήσουν για την πίστη μας, την Ορθοδοξία μας, τον Χριστό μας. Να δουν τα σημάδια. Το φέρσιμο, την ψυχολογία τους, τι μουσική ακούν, τι αφίσες κολλούν στο δωμάτιο, τι παρακολουθούν στο ίντερνετ. Οχι να γίνουν χωροφύλακες, αλλά διακριτικά, γιατί οι παγίδες είναι σε κάθε βήμα. Αλλά και στο σχολείο οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι κατηχητές, να μην αρκούνται σε ηθικολογίες αλλά να μπουν στην ουσία του προβλήματος».
Οπως τονίζει, οι ιερείς κατανόησαν τον κίνδυνο των αιρέσεων και ίδρυσαν σχετικά γραφεία στις περισσότερες μητροπόλεις: «Προσωπικό ενημερώνεται σε αυτά τα θέματα, γίνονται διαλέξεις και οι σχολές γονέων κάνουν καλή δουλειά στις ενορίες. Ο κόσμος μπορεί να προστατευτεί, φτάνει να το θέλει. Δεν υπάρχουν πολλοί σωτήρες. Μόνο ένας, ο Χριστός. Συμβουλή μας είναι κάποιος να μην μπει σε αυτές τις ομάδες, γιατί μετά είναι δύσκολο να βγει. Είναι αδύνατον να αποκολληθεί από τη δαιμονική ενέργεια. Και δεν θα τον αφήσει η ομάδα, για να μη μιλήσει».
Το ημερολόγιο της ανατριχίλας
22 Δεκεμβρίου: Χειμερινό ηλιοστάσιο. Σεξουαλικά όργια και παρωδία της θείας κοινωνίας.
24 Δεκεμβρίου: Βεβηλώνεται η γέννηση του Θεανθρώπου με ανθρωποθυσία. Το θύμα, κορίτσι 16 ετών, παριστάνει την Παρθένο Μαρία και διαπράττει σεξουαλικά όργια. Γιορτή προς τιμή των μεγάλων δαιμόνων.
7 Ιανουαρίου: Σημαντική μέρα, γι’ αυτό προβλέπεται ανθρωποθυσία. Το θύμα πρέπει να είναι αγόρι 12-13 ετών.
17 Ιανουαρίου: Η νύχτα είναι αφιερωμένη στις σαρκικές  απολαύσεις. Κυρίαρχα στοιχεία η  ομαδική συνουσία και οι βιασμοί.
25 Φεβρουαρίου: Το τελετουργικό προβλέπει παρωδία της θείας κοινωνίας, με αίμα ζώου.
1η Μαρτίου: Η νύχτα είναι αφιερωμένη στους δαίμονες, με παρωδία της θείας κοινωνίας.
20 Μαρτίου: Τη νύχτα γίνονται σεξουαλικά όργια προς τιμήν της εαρινής ισημερίας.
20-26 Απριλίου: Οριστικοποιείται ανάλογα με το πότε έχει πανσέληνο η ημέρα για απαγγελία, ανάποδα,διάφορων προσευχών.
26 Απριλίου – 1η Μαΐου: Γιορτή της «μεγάλης κλιμάκωσης» με όργια. Το θύμα πρέπει να είναι έως 25 ετών, θηλυκού γένους.
21 Ιουνίου: Θερινό ηλιοστάσιο Σεξουαλικά όργια.
1η Ιουλίου: Γλέντι προς τιμήν των δαιμόνων με σπέρμα και αίμα.
3 Αυγούστου: Η νύχτα είναι αφιερωμένη στον Σατανά. Τοτελετουργικό προβλέπει σεξουαλικά όργια και ζωοθυσίες έως το ξημέρωμα.
7 Σεπτεμβρίου: Τη νύχτα οι «νεοφώτιστοι» (που πίνουν αίμα) υπογράφουν το συμβόλαιο με τον  Σατανά.
20 Σεπτεμβρίου: Γιορτή προς τιμήν του Μεσονύκτιου Τάγματος.
22 Σεπτεμβρίου: Φθινοπωρινή ισημερία. Ομαδικά όργια.
29 Οκτωβρίου: Η νύχτα είναι αφιερωμένη σε σεξουαλικά όργια, με βεβήλωση ιερών αντικειμένων, που έχουν κλαπεί από ορθόδοξη εκκλησία.
1η Νοεμβρίου: Επίκληση δαιμόνων.
4 Νοεμβρίου: Σεξουαλικό γλέντι προς τιμήν του αρχαίου δαίμονα.
http://www.espressonews.gr/
http://www.agrinionews.gr/kathigitis-theologias-katangelli-satanistikes-teletes-stin-periochi-tou-agriniou/