Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Τύμπανα Ψυχρού Πολέμου: Με S-400 στο Καλίνινγκραντ απαντά η Μόσχα (βίντεο)

Με αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 και συστοιχίες πυραύλων Iskander στο Καλίνινγκραντ «απαντά» η Ρωσία στην πυραυλική ασπίδα που στήνουν οι ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Ο επικεφαλής της επιτροπής Άμυνας της άνω Βουλής, Βίκτορ Οζέροφ, επιβεβαίωσε με τον τρόπο αυτό τους φόβους της Δύσης.
«Η Μόσχα θεωρεί την ανάπτυξη των πυραύλων αυτών στα δυτικά σύνορά της απάντηση στην αμερικανική πυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη», εξήγησε ο Βίκτορ Οζέροφ.
«Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές θα αναγκαστούμε να ενισχύσουμε την πυραυλική και την εναέρια άμυνά μας στον δυτικό τομέα και να αναπτύξουμε επιπλέον στοιχεία», τόνισε ο Οζέροφ σε συνέντευξή του στο RIA.
Πέραν των νέων πυραυλικών συστημάτων στην περιοχή της Βαλτικής, η Μόσχα προσανατολίζεται να αναπτύξει και πρόσθετες δυνάμεις στις δυτικές και νότιες περιοχές κοντά στα σύνορά της.
Η απόφαση για ανάπτυξη S-400 στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας σημαίνει άμεσο συναγερμό στις ΗΠΑ και την ΕΕ, δεδμένου ότι πρόκειται για προηγμένης τεχνολογίας αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων που μπορούν να προβάλλουν σε απόσταση 400 χιλιομέτρων αεροδυναμικούς στόχους και σε απόσταση 60 χιλιομέτρων – τακτικούς βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα ως 4,8 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.
Οι S-400 προορίζονται για την προσβολή όλων των σύγχρονων και μελλοντικών μέσων αεροπορικής και διαστημικής επίθεσης – ανιχνευτικών αεροσκαφών, αεροσκαφών στρατηγικής και τακτικής αεροπορίας, τακτικών, επιχειρησιακών τακτικών βαλλιστικών πυραύλων, βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς, υπερηχητικών στόχων, συστημάτων παρεμβολής παρασίτων, αεροσκαφών περιπολίας δια ραντάρ, αεροσκαφών κατεύθυνσης κλπ.
Το κάθε αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα εξασφαλίζει ταυτόχρονη βολή εναντίον 36 στόχων, κατευθύνοντας εναντίον τους 72 πυραύλους.
Δείτε το βίντεο
 

http://www.tribune.gr/world/news/article/302652/timpana-psichrou-polemou-me-s-400-sto-kaliningkrant-apanta-i-moscha.html