Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Το 80% όσων φτάνουν είναι παράτυποι μετανάστες»!

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κατέρριψε το επιχείρημα που είχε επικαλεστεί
 και που χρησιμοποιεί τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση ότι αν δηλαδή μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα θα πέσει η συμφωνία
Όπως παραδέχθηκε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το επιχείρημα αυτό είναι ερμηνεία της συμφωνίας. «Η συμφωνία δεν το γράφει αυτό, προκύπτει από την ερμηνεία της συμφωνίας» είπε ο κ. Μουζάλας.

Σύμφωνα με τον ίδιο αν φύγουν πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά και πέσει η συμφωνία κάθε βράδυ θα έρχονται 2.000 άνθρωποι στη Χίο.

Όπως είπε το 80% όσων έρχονται πλέον στα νησιά είναι παράτυποι μετανάστες ενώ παραδέχθηκε καθυστερήσεις στο θέμα της χορήγησης ασύλου καθώς πλέον το 97% όσων φτάνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ζητούν άσυλο ενώ πριν τη συμφωνία το ποσοστό αυτό ήταν 2%.

«Ναι είναι μια πολύ δύσκολη συμφωνία που κάνει καλό στη χώρα μας καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε 100-150 χιλιάδες μετανάστες και με κλειστά σύνορα» είπε επίσης ο κ. Μουζάλας.

Δεσμεύθηκε, τέλος, ότι θα δημιουργηθούν κλειστά κέντρα στα νησιά παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι υποδαυλίζει τις καταστάσεις ώστε αυτά τα κέντρα να μην προχωρούν.