Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Προχωρούν σε προπαγάνδα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους

Οργή Πούτιν για απόφαση του ευρωκοινοβουλιου σχετικά με ρωσικά ΜΜΕ
Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη απόφαση, χθες,
 του Ευρωκοινοβουλίου σύμφωνα με την οποία τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης,
 συμπεριλαμβανομένου του RT και του SPUTNIK, προχωρούν σε προπαγάνδα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους. Το Ευρωκοινοβούλιο κάλεσε μάλιστα τα κράτη- μέλη να χρηματοδοτήσουν προγράμματα "αντι-προπαγάνδας".

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις. «Εάν λήφθηκε τέτοια απόφαση, τότε γινόμαστε μάρτυρες ενός οφθαλμοφανούς ξεπεσμού, με την πολιτική έννοια του όρου, για το πως προσεγγίζουν τη Δημοκρατία στη δυτική κοινωνία, συγκεκριμένα στο επίπεδο του Ευρωκοινοβουλίου», δήλωσε ο Πούτιν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «τελικά θα πρυτανεύσει η λογική και δεν θα δούμε για το θέμα αυτό περιορισμούς».

Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο εγκρίθηκε μετά από πρόταση της ευρωβουλευτού από την Πολωνία και πρώην ΥΠΕΞ της χώρας αυτής, Άννας Φοτίγκα, συγκρίνει την απειλή από τη Ρωσία με την απειλή από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό κράτος.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση αυτή έκανε λόγο για «έγκλημα κατά της ενημέρωσης». «Όταν υπάρχει πραγματική απειλή από τους πραγματικούς τρομοκράτες, δεν είναι δυνατόν η διεθνής κοινή γνώμη να προσπαθεί να στραφεί προς άλλη κατεύθυνση», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Εξάλλου, το ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε οτι κανείς ανταποκριτής από την Ευρώπη που είναι διαπιστευμένος στη Ρωσία δεν έχει πρόβλημα για το πώς και με τί θα ενημερώνει την χώρα του. Προειδοποίησε όμως, ότι εάν υπάρξουν περιοριστικά μέτρα για τους ρώσους ανταποκριτές και τα ρωσικά ΜΜΕ, τότε η Μόσχα θα πράξει τα δέοντα.

Την πρόταση της ευρωβουλευτού από την Πολωνία υπερψήφισαν 304 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την καταψήφισαν 179 και 208 έριξαν λευκή ψήφο.
Μετά την απόφαση αυτή, ο SPUTNIK προσέφυγε στους διεθνείς οργανισμούς, τον ΟΗΕ, την ΟΥΝΕΣΚΟ, τον ΟΑΣΕ , τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα , ώστε να λάβουν μέτρα για να σταματήσει η προσπάθεια αποκλεισμού των ρωσικών ΜΜΕ στην Ευρώπη .