Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ενεργοποιήθηκαν οι S-400 στη Συρία με εντολή από Κρεμλίνο:Στα 5 δευτερόλεπτα το κατέβασαν οι Ρώσοι απο 17'' των Τούρκων

ΨΥΧΡΑΙΜΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ
"Κλειδώστε και καταρρίψτε κάθε τουρκικό μαχητικό που απειλεί ρωσική απόστολή" 
Εντολή ενεργοποίησης των αντιαεροπορικών-αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 Triumph που έχουν μεταφερθεί στη Συρία και “κλειδώματος” κάθε τουρκικού αεροσκάφους που απογειώνεται με κατεύθυνση τα σύνορα προς τη Συρία, έδωσε η Μόσχα.
Ρωσικές πηγές αναφέρουν μάλιστα πώς υπάρχει ρητή εντολή πώς αν παραβιασθεί ο εναέριος χώρος της Συρίας για περισσότερα από 5-10 δευτερόλεπτα ή αξιολογηθεί πως τίθενται σε κίνδυνο ρωσικά αεροσκάφη που εκτελούν αποστολή εντός της Συρίας τότε τα τουρκικά αεροσκάφη θα καταρρίπτονται χωρίς δεύτερη κουβέντα. Σημειώνεται πώς οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει S-400 στη Συρία (κάτι που ανέδειξε το pronews.gr) και όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να αναλάβουν δράση σε απόλυτη συνεργασία και με άλλα αντιαεροπορικά συστήματα, όπως επίσης και με το καταδρομικό Moskva που προωθείται και πάλι ανοιχτά της Λαττάκειας φέροντας συστήματα S-300.
 Η Ρωσία δημιουργεί πλέον μία ασπίδα αντιαεροπορικής προστασίας του εναέριου χώρου της Συρίας και ταυτόχρονα με την απογείωση μαχητικών Su-30SM στον αέρα και με διακοπή κάθε επικοινωνίας με την Τουρκία σε στρατιωτικό επίπεδο, σχεδιάζει προσεκτικά, και ψύχραιμα την απάντησή της, περιμένοντας την Τουρκία να κάνει τη λάθος κίνηση. Και δεν μένει μόνο σε αυτά. Με τη δημοσιοποίηση του βίντεο από το υπουργείο Άμυνας ότι το Su-24 δεν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, αντιθέτως τα τουρκικά F-16 παραβίασαν τον συριακό εναέριο χώρο για να εκτοξεύσουν πύραυλο κατά του ρωσικού αεροσκάφους και με το μήνυμα προς το ΝΑΤΟ πως μπορεί η Συμμαχία να υποστηρίζει την Τουρκία, αλλά η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη να μείνει με “σταυρωμένα τα χέρια” στη σοβαρή πρόκληση της Άγκυρας, στέλνει μήνυμα άμεσης και αποφασιστικής αντίδρασης. 
 pronews.gr