Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Καταργούνται οι υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης της ΕΛ.ΑΣ!!!

Την ώρα που το προσφυγικό αναδεικνύεται σε μείζον θέμα όχι μόνο για τη χώρα αλλά και όλη την Ευρώπη, η ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο αναδιάταξης των αστυνομικών υπηρεσιών της, ανακοινώνει καταργήσεις των υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης και δίωξης παράνομης μετανάστευσης σε όλη τη χώρα.
Οι προτάσεις επιφέρουν αλλαγές σε υπηρεσίες περιοχών δεύτερης και τρίτης ζώνης, όπως αναφέρονται, καθώς έχουν ήδη ανακοινωθεί καταργήσεις με Σχέδιο Νόμου των Τμημάτων Συνοριακής Φύλακης σε Σέρρες και Κιλκίς και των Υπηρισιών Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης σε Χαλκιδική, Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα.
 
Στην πρόταση του σχεδίου αναδιάταξης των Αστυνομικών Υπηρεσιων της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνης Αστυνομίας Θεσσαλίας, όπως την παρουσίασε (19/11) ο Ταξίαρχος Νίκος Γιαννέλος, περιλαμβάνεται η κατάργηση όλων των Υπηρεσιών Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα).
 
O Παναγιώτης Χαρέλας, πρόεδρος Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. με δήλωσή του στο CNN υπογραμμίζει: “Με την ελπίδα και την απαίτηση των καιρών, περιμέναμε να ακούσουμε στο πλαίσιο της ανασύνταξης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. την σύσταση υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης και δίωξης παράνομης μετανάστευσης εκεί όπου δεν είχαν συσταθεί, στα νησιά αλλά και στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Αντ’ αυτού, δεχθήκαμε το «χαστούκι» από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και με την υποστήριξη της Πολιτικής Ηγεσίας – ή το αντίθετο - , της κατάργησης Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης στα σύνορα και Υπηρεσιών Παράνομης Μετανάστευσης στην ενδοχώρα.
 
Εμείς φωνάζουμε για προσλήψεις συνοριακών φυλάκων και κάποιοι σχεδιάζουν την κατάργηση των δομών φύλαξης των συνόρων και αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης. Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων στο άμεσο μέλλον θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για συναντήσεις με την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία προκειμένου να μας δοθούν πειστικές απαντήσεις για αυτό το σχεδιασμό. Η αντίδραση της Ομοσπονδίας μας στις σκέψεις για καταργήσεις των Υπηρεσιών αυτών, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη".