Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Σε συγκοινωνούντα δοχεία πάντα οι εξελίξεις της Ελλάδας με την Ευρώπη και οι παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο

Και τουρκικό ερευνητικό σκάφος έβγαλαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο -Το Tibukat Marmara βόρεια Λέσβου
65 παραβιάσεις στο Αιγαίο μέσα σε λίγες ώρες την Πέμπτη από τουρκικα αεροσκάφη και ελικόπτερα. Πυραυλάκατος του τουρκικού ναυτικού …δένει αναοιχτά από το Αγαθονήσι και περιφέρεται ασκόπως επί τρίωρο σε ελληνικά ύδατα! Και όπως αναγνώστης του Onalert.gr μας επεσήμανε ένα από τα “ερευνητικά” σκάφη των Τούρκων το Tibukat Marmara, πλέει εδώ και μέρες στο Αιγαίο . Η τελευταία περιοχή που πλέει το τουρκικό σκάφος είναι αυτή που βλέπετε στον χάρτη του marinetraffic.com!
Όλα αυτά ανεβάζουν ξανά την “θερμοκρασία” στο Αιγαίο. Η ένταση ανεβαίνει παραδόξως (;) την ίδια ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται για μια ακόμη φορά σε εξαιρετικά άσχημη οικονομική κατάσταση με την προσοχή του πολιτικού κόσμου αλλά και της κοινής γνώμης να είναι επικεντρωμένη στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Οι οποίες γίνονται υπό την απειλή “οικονομικού στραγγαλισμού”.
Η Άγκυρα επανέρχεται στην τακτική της έντασης λίγες ημέρες μετά από την
NOTAM σκάνδαλο που εξέδωσε και με την οποία “έκοβε” το μισό Αιγαίο στην μέση από τον Μάρτιο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου. Η Τουρκία υπαναχώρησε αφού πέτυχε να “μετρήσει” τις αντιδράσεις της νέα κυβέρνησης . Η οποία εκ του αποτελέσματος ήταν αποτελεσματικές. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την αντιμετώπιση της πρωϊνή πρόκλησης με την τουρκική πυραυλάκατο προκλητικά να “δένει” στα ανοιχτά του Αγαθονησίου. Ενέργεια ξεκάθαρα επιθετική για την οποία το ΓΕΕΘΑ θα πρεπει να εξηγήσει αν έχει σχέδια αντιμετώπισής της. Αν ναι θα πρέπει να μας ενημερώσει γιατί δεν τα εφάρμοσε. Κι αν δεν είχε προβλέψει τέτοια πρόκληση αν προτίθεται να σχεδιάσει τις αντιδράσεις για την επόμενη φορά. Η οποία πιθανόν δεν θ΄ αργήσει.


http://www.onalert.gr/stories/kai-ereynitiko-skafos-evgalan-oi-tourkoi-sto-aigaio/41472