Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Πυροδοτούν οι Η.Π.Α τον πόλεμο στην Ουκρανία...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παρέδωσαν σήμερα στην Ουκρανία τα πρώτα δέκα θωρακισμένα οχήματα ‘Hummer’ στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής βοήθειας για την «καταπολέμηση των αυτονομιστικών δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της χώρας που υποστηρίζεται από τη Ρωσία», όπως σημειώνει το πρακτορείο Tanjug με πηγή το ουκρανικό Ukrinform.
Την αποστολή  υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, προσερχόμενος στο αεροδρόμιο «Μπορίσπολι».
Τα θωρακισμένα οχήματα είναι εξοπλισμένα για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στον τομέα των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων, όπως αναφέρεται.
«Θέλω να ευχαριστήσω τους εταίρους μας- τις Ηνωμένες Πολιτείες, για την υποστήριξή τους στην Ουκρανία και αυτή είναι  μια πραγματική και αληθινή επιβεβαίωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των χωρών μας», δήλωσε ο Ποροσένκο και πρόσθεσε ότι χάρη της Ουάσιγκτον θα επιλυθεί  η κρίση στη λεκάνη του Ντονέτσκ (Ντον-μπας).
Μετά τη δοκιμή ενός οχήματος στο διάδρομο του αεροδρομίου, ο Ποροσένκο ανακοίνωσε ότι στις επόμενες 45 ημέρες, θα ληφθεί και  η υπόλοιπη στρατιωτική βοήθεια, «Hummer» και o στρατιωτικός εξοπλισμός.