Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Μια ανθελληνική αφήγηση Αλβανού στην εφημερίδα Shqiop.

Η εφημερίδα Shqiop κάνει λόγο για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ελλάδα και αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, που από ότι διαπιστώνουμε το μόνο που θέλει είναι να δυσφημίσει την Ελλάδα.
Ο ρεπόρτερ της εν λόγω εφημερίδας έκανε συνέντευξη στον Αλβανό πολίτη Miklovan Shehu που όπως είπε «λόγω των εγγράφων αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομά του». Και δεν σταμάτησε εδώ…
Ο εν λόγω Αλβανός που διαμένει στη Ρόδο, καταγγέλλει πως του απαγορεύθηκε από το Ελληνικό κράτος να δώσει το μουσουλμανικό όνομα στην κόρη του, Φατμέ!
Τονίζει πως δεν ήθελε να βαφτιστεί η κόρη του με χριστιανικό όνομα αλλά αναγκάστηκε… .
Η αλήθεια είναι ότι το παιδί πράγματι δεν μπορεί να βαφτιστεί ορθόδοξο με το όνομα Φατμέ από την Ελληνορθόδοξη εκκλησία, στα ληξιαρχεία όμως μπορεί να γραφτεί κανονικότατα με την βεβαίωση του μαιευτηρίου με ότι όνομα επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος.
Κλείνοντας το ρεπορτάζ λέει ότι ο Miklovan πως έλυσε το πρόβλημά του δίνοντας (εξαναγκασμένος) το όνομα Μπέμπης (Bebi) στο παιδί του. Λες και το όνομα Μπέμπης (Μωρό δηλαδή) είναι κάποιου είδους ελληνορθόδοξο όνομα και ως δια μαγείας έλυσε το πρόβλημα….
Θα μας τρελάνουν;

newsbomb.gr/prionokordela