Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Επίσκεψη για την 100ή επέτειο ανεξαρτησίας

Σχόλιο ellinonea: Τι σας κάνει να παρευρίσκεστε στην Αλβανία κ. Αβραμόπουλε; Tο ότι η Αλβανία καταγράφεται 1ο παράνομο κράτος στον ευρωπαϊκό χώρο από ναρκωτικά, σωματεμπορίες με παραστρατιωτικές μαφίες; Σας κολακεύει το ότι κατέσφαξαν τον ορθόδοξο σερβικό λαό πέρνωντας του περιουσίες και τις επιχειρήσεις από το σερβικό έδαφος ή το ότι πρωταγωνίστησαν μαζί με Εβραίους και Τούρκους για παράνομο εμπόριο οργάνων από τους αιχμαλώτους πολέμου του 99’; Πως μπορείτε να επισκέπτεστε κράτος οπου ‘τρέφει’ με Αλβανούς μισθοφόρους, παραστρατιωτικές ομάδες για να εξοντώνουν και να λεηλατούν ΕλληνοΣύριους ορθοδόξους; H επίσκεψη σας πραγματικά εμπεριέχει σκοπιμότητα για το μέλλον της Ελλάδος καθώς και η συγκεκριμένη φράση σας οπου χρησιμοποιείται σήμερα για την συνύπαρξη Αλβανών και Σέρβων στο Κόσσοβο!!!  "Πάντα πίστευα σε αρμονική συνύπαρξη μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών''.

O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισκέπτεται την Αλβανία για να παραστεί στον εορτασμό της 100ης επετείου από την ανεξαρτησία της Αλβανίας .
 Σε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα «panorama», ο κ. Αβραμόπουλος δίνει μήνυμα υποστήριξης, απαντώντας παράλληλα σε ερωτήσεις σχετικά με καυτά θέματα μεταξύ των δύο χωρών, όπως τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα μεταξύ της Αλβανίας και Ελλάδος αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο balkanweb.lajmet.com.
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «ορισμένες εξτρεμιστικές ομάδες, χωρίς να διευκρινίζει την προέλευση τους , τείνουν να χειραγωγήσουν την ημερήσια διάταξη των διμερών σχέσεων».
«Δεν έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε την εσωτερική συνταγματική τάξη στην Αλβανία, καθώς και η Αλβανία δεν μπορεί να κάνει το ίδιο πράγμα με εμάς. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό ότι οι διεθνείς σχέσεις και η διπλωματία δίνουν την δυνατότητα να βρεθούν κοινά σημεία προσέγγισης . Η Συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα δεν ευοδώθηκε αλλά νομίζω ότι θα βρεθεί η καλύτερη λύση και για τις δύο χώρες το συντομότερο δυνατό . Θεωρώ ότι το νομικό πλαίσιο, και οι συνθήκες του διεθνούς δικαίου που ισχύουν, θα μας βοηθήσουν να αρχίσουμε συζητήσεις προκειμένου να επιτευχθεί τάχιστα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα στείλει παράλληλα μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο, για το πώς μπορούν να συνεννοηθούν 2 γειτονικές χώρες» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ δηλώνει ότι ορισμένες εξτρεμιστικές ομάδες, χωρίς να διευκρινίζει από πού προέρχονται προσπαθούν να χειραγωγήσουν την ημερήσια διάταξη των διμερών σχέσεων μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας.
"Πάντα πίστευα σε αρμονική συνύπαρξη μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών. Το μέλλον είναι στα χέρια μας, αρκεί να προσδιορίζουμε τις αποφάσεις μας και τις ενέργειές μας, και να σχεδιάζουμε με θετική προοπτική , αποφεύγοντας παράλληλα οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις μας. Ο κανόνας αυτός δεν ισχύει για κάποιες εξτρεμιστικές ομάδες, οι οποίες κοιτούν μόνο τα συμφέροντά τους αποτελούν εξαίρεση του κανόνα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που πιστεύει στις αξίες της ειρήνης και της φιλίας και καλής γειτονίας. Είμαι αποφασισμένος να εργαστώ εναντίον των περιθωριοποιημένων νοοτροπιών και συμπεριφορών που τείνουν να μας γυρίσουν στον στο δέκατο ένατο αιώνα, «ο Έλληνας υπουργός δήλωσε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr