Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

H Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτυσε τα λεφτά των τούρκων.

 H Ελλάδα για αυτήν της την διάκριση δεν της προσέφερε απολύτως τίποτα.  Η Βάσω Βουγιούκα, η 26χρονή Ελληνίδα αθλήτρια της ξιφασκίας ασχολείται πάνω από 14 χρόνια με το άθλημα και κατάφερε να είναι πέμπτη στο κόσμο. Η Βάσω όπως και όλοι οι νέοι στην ηλικία της δεν αμείβεται παραπάνω από 500 ευρώ για την μηνιαία εργασία της.
Την συγκεκριμένη αθλήτρια την πλησίασαν τούρκοι από το διοικητικό συμβούλιο ξιφασκίας της γείτονας και της πρότειναν να αγωνιστεί με τα εθνικά χρώματα της χώρας τους,
προσφέροντάς της 100.000 ευρώ για την μεταγραφή της συν τα μπόνους και τα πριμ από κάθε εμφάνισή της και αυτά θα ήταν μόνο η αρχή, γιατί εάν έπαιρνε κάποιο πανευρωπαϊκό μετάλλιο θα ήταν πολύ παραπάνω. Για το δεύτερο πανευρωπαϊκό μετάλλιο που έφερε για την Ελλάδα, εάν το είχε πάρει με τα χρώματα της Τουρκίας θα είχε πάρει και αμοιβή 150.000 ευρώ, από την Τουρκία ενώ η Ελλάδα για αυτήν της την διάκριση δεν της προσέφερε απολύτως τίποτα.
Προς τιμήν της η Βάσω Βουγιούκα απέρριψε την πρόταση αναφέροντας σε τηλεοπτική της συνέντευξη πως είναι πολύ σημαντικό όταν φτάνεις στο βάθρο να ακούς τον Εθνικό Ύμνο της πατρίδας σου και να ξέρεις ότι οι δικοί σου άνθρωποι, οι Έλληνες σε στηρίζουν. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης που όλες οι αξίες γύρω μας καταρρέουν ή ξεπουλιούνται οι Έλληνες αθλητές δείχνουν τον σωστό δρόμο... τον δρόμο της αρετής και της ελπίδας!
xryshaygh