Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Αυτό και αν είναι ανήκουστο! Στην Τουρκία το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο , στην Ελλάδα το σήριαλ διαπρέπει!!

Σφοδρή επίθεση Ερντογάν κατά του ''Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς''
Οργισμένος εμφανίστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός με την τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται και στη χώρα μας. Θεωρεί το σήριαλ προσβλητικό. Το Τούρκικο ΕΣΡ έχει ήδη επιβάλλει βαρύ πρόστιμο.
Όπως καταλάβαμε από τις δηλώσεις, ούτε στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν αρέσει το τηλεοπτικό σήριαλ, το οποίο στη γείτονα χώρα προβάλλεται υπό τον τίτλο: ''Ο Μεγαλοπρεπής Αιώνας''. Την άποψή του συμμερίζονται και άλλοι πολιτικοί της χώρας που με τη σειρά τους το καταδίκασαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της ''δημοκρατίας''.
Σε ομιλία του στα εγκαίνια περιφερειακού αεροδρομίου στην Κιουτάχεια, ο Ερντογάν άσκησε σκληρή κριτική στο σίριαλ λέγοντας: ''Ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής πέρασε όλη του την ζωή πάνω στο άλογο. Δεν είναι ο χαρακτήρας που απεικονίζεται στην τηλεοπτική σειρά'', δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ενοχλημένος προφανώς από το γεγονός ότι το σίριαλ ασχολείται με τις ίντριγκες στο χαρέμι του σουλτάνου.
''Αυτά δεν θα άρεσαν στους προγόνους μας'' απεφάνθη ο Ερντογάν και πρόσθεσε: ''Καταδικάζω τον παραγωγό της σειράς και τον ιδιοκτήτη του καναλιού''.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι ''έχουν ειδοποιηθεί οι αρχές και αναμένεται η Δικαιοσύνη να λάβει τη σωστή απόφαση''.
Το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTUK) έχει ήδη επιβάλει πρόστιμο στην τηλεοπτική σειρά, επειδή ''δεν έδειξε τον πρέποντα σεβασμό στην ιδιωτική ζωή μιας ιστορικής προσωπικότητας'', ενώ την πρακτική αυτή του τουρκικού ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου επικρίνει η τελευταία Έκθεση Προόδου της ΕΕ για τη γειτονική χώρα.
news247.gr