Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Στο Ακριτοχώρι Σερρών, συναντήθηκαν ο διεθνισμός με την οικουμενικότητα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αλέξης Τσίπρας τα είπαν σε "καλό κλίμα"
Με λίγα λόγια, τα δύο ιδεολογικά "ξαδερφάκια", ο διεθνισμός και η οικουμενικότητα, τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα. Και γιατί να μην τα πουν; Ίδιοι προβληματισμοί, ίδια πλατφόρμα, ίδια αντίληψη των διεθνών πραγμάτων και «κοινές» ανησυχίες «για το περιβάλλον». Ο Αλέξης Τσίπρας (ε, να μην αρπάξει και αυτός καμιά χριστιανική ψήφο;) , όπως γράφει ο Τύπος, «εξήρε τις παρεμβάσεις του κ. Βαρθολομαίου, μέσα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για τη φιλία, τη συνεργασία, την ειρήνη, την αδελφοσύνη και τον διαθρησκευτικό διάλογο,
λέγοντας ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτες και είναι συμπαραστάτης στο έργο του». Αθεϊστική συμπαράσταση λοιπόν στο Φανάρι. Αλίμονο. «Η οικουμενικότητα δεν είναι μόνο στον τίτλο, έχει ουσιαστικό περιεχόμενο», είπε ο κ. Βαρθολομαίος.
Φυσικά, μην το αναλύσετε όμως αυτό που είπε εσείς οι εθνικιστές, γιατί δεν θα σας αρέσουν τα ευρήματα. Σύμφωνα πάντα με τον Τύπο, ο προκαθήμενος της ορθοδοξίας «επισήμανε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης είναι πρωτοπόρο στα θέματα του διαθρησκευτικού διαλόγου και της οικολογίας».
 Αμέ τι, σε τι άλλο θα θέλατε εσείς πρωτοπόρο το Φανάρι, εκτός από την οικολογία και τον διαθρησκευτικό διάλογο; Διαβάστε τι λέει το ρεπορτάζ («Πρώτο Θέμα»): «Ειδικότερα για τον διαθρησκευτικό διάλογο επισήμανε (σ.σ. ο Πατριάρχης) ότι είναι μια από τις προτεραιότητες του και πριν από 25 χρόνια άρχισε διάλογο με τις άλλες μη χριστιανικές μονοθεϊστικές θρησκείες, το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό.
Μάλιστα, στις 26 Νοεμβρίου ο κ. Βαρθολομαίος θα ταξιδέψει στη Βιέννη για να παραστεί στην εναρκτήρια τελετή του πρώτου Διαθρησκευτικού Κέντρου, που ίδρυσε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας». Φτάνει, δεν παραθέτουμε άλλα, για να μη σας θυμώσουμε...
elkosmos.gr