Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

«Μακεδόνες» και Τούρκοι διεκδικούν κομμάτια της Ελλάδας.

Μια έκθεση της ανεξάρτητης εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ, Γκέι Μακ Ντουγκαλ, από τον Φεβρουάριο του 2009 περί «Μακεδονικής» και τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, κάνουν τώρα σημαία τους τα Σκόπια για να διασύρουν διεθνώς την Ελλάδα και να την εμφανίσουν ότι «χρωστάει» κομμάτια της σε δήθεν «Μακεδόνες» και Τούρκους.
Η ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ, Γκέι Μακ Ντουγκαλ, έρχεται στην Ελλάδα 8 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου κάνει μια μεγάλη έρευνα στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θράκη με στόχο να ανακαλύψει εάν υπάρχουν εθνικές μειονότητες στη χώρα μας και αν καταπατούνται ή όχι τα δικαιώματά τους.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2009 η κ. Μακ Ντούγκαλ καταθέτει την έκθεσή της στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, όπου τονίζονται τα εξής:
1.Υπάρχει «μακεδονική» εθνοτική μειονότητα στη κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την οποία δεν αναγνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση.
2.Υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα.
3.Ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί και να προστατεύσει τα δικαιώματα της « τουρκικής» και «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.
4.Στη σελίδα 26 της έκθεσης της που έχει τίτλο «Εθνοτική ταυτότητα στις περιοχές της Φλώρινας», η κ. Μακ Ντούγκαλ γράφει:
«…Η Αθήνα δεν αναγνωρίζει την Μακεδονική Εθνική μειονότητα που κατοικεί στη Κεντρική και Δυτική Μακεδονία όπως και την ύπαρξη της «μακεδονικής γλώσσας…»
Επίσης η κ. Μακ Ντούγκαλ κάνει αναφορά στη παρενόχληση και τις διακρίσεις που υφίσταται όσοι δηλώνουν «Μακεδόνες», ενώ καλεί για αναγνώριση όλων των οργανώσεων που χρησιμοποιούν το επίθετο «Μακεδονικός».
Την κ.Μακ Ντούγκαλ στις ελληνικές περιοχές της Βορείου Ελλάδος και Θράκης, όπου έκανε την έρευνά της, συνόδευαν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Σκοπίων (δημοσιογράφοι και τηλεοπτικές κάμερες, ενώ είχαν αποκλειστεί ‘Έλληνες δημοσιογράφοι).
Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης της κ. Μακ Ντούγκαλ, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νικολά Γκρουέφσκι, δήλωσε θριαμβολογώντας ότι έχει εντάξει το θέμα της αναγνώρισης «μειονοτικών ταυτοτήτων» και γλώσσας στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων σε Μακεδονία.