Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Σενάρια με άρωμα προβοκάτσιας από το Ισραήλ. Οι αιμοσταγείς δολοφόνοι θέλουν ξανά πόλεμο!

Ισραήλ: Ρίχνει λάδι στη φωτιά της Συρίας!
Η κατάσταση, η προστασία και η διαχείριση του μη συμβατικού οπλοστασίου της Συρίας συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχίες. Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ δήλωσε ότι το συριακό χημικό οπλοστάσιο είναι «απολύτως ασφαλές», καθώς η Μόσχα έχει λάβει σχετικές «σαφείς διαβεβαιώσεις από τη Δαμασκό».
 Οι χώρες της Δύσης, όμως, όπως και το Ισραήλ, ανησυχούν για το ενδεχόμενο μεταβίβασης του οπλοστασίου στη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ.

 «Αν ανακαλύψουμε ότι μεταφέρονται συριακά χημικά όπλα στη Χεζμπολάχ, θα απαντήσουμε με τον πιο σκληρό τρόπο» τόνισε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος σχολίασε ότι παρόμοια κίνηση θα ήταν «αιτία πολέμου, μία κόκκινη γραμμή, την οποία δεν πρέπει να την περάσει κανείς. Είναι ένα μήνυμα που έχουμε στείλει προς τους Ευρωπαίους, τους Αμερικανούς, τον ΟΗΕ και τη Ρωσία». Την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Ενωση απέρριψε αίτημα του Ισραήλ, με το οποίο ζητούσε να συμπεριληφθεί η Χεζμπολάχ στον κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων.
«Υπάρχει μια μυρωδιά χημικών στον αέρα, η αίσθηση ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει ένας πόλεμος» σχολίασε η 65 χρονών Ισραηλινή Μάγια Νόμπλερ, η οποία συγκέντρωνε αντιασφυξιογόνες μάσκες για εκείνη και την κόρη της σε ένα εμπορικό κέντρο της Μεβασερέτ Σιόν, μία πόλη κοντά στα Ιεροσόλυμα. Η ταχυδρομική εταιρία του Ισραήλ, η οποία διανέμει τις αντιασφυξιογόνες μάσκες για τον στρατό, σχολίασε ότι τη Δευτέρα διανεμήθηκαν 3.700 μάσκες, όταν ο μέσος όρος είναι 2.200.
«Η αύξηση συνδέεται αναμφίβολα με τη Συρία» σχολίασε η εκπρόσωπος της εταιρίας. Στο Ισραήλ, η προμήθεια αντιασφυξιογόνων μασκών επιδοτείται από το κράτος, όμως ο Αμος Γιαντλίν, ο οποίος είναι πρώην διοικητής της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας και επικεφαλής του Ινστιτούτου Σπουδών Εθνικής Ασφαλείας στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, τονίζει: «Νομίζω ότι ο πανικός που διασπείρεται στο κοινό σχετικά με τα συριακά χημικά όπλα είναι επιφανειακώς και το καλύτερο θα ήταν να μειωθεί η ένταση».
Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον εκτίμησε ότι η κρίση στη Συρία «κλιμακώνεται» και η αντιπολίτευση χρειάζεται να ετοιμάζεται για τη μετά Ασαντ εποχή της χώρας.
Συγχρόνως όμως το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζει ότι 120 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη στη χώρα, στο πλαίσιο κλιμάκωσης των συγκρούσεων του καθεστώτος με τους αντάρτες. Το Χαλέπι, όπου σκοτώθηκαν 21 άτομα, φαίνεται να παραμένει στο επίκεντρο των συγκρούσεων, καθώς, όπως σχολίασε το CNN, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, η συριακή κυβέρνηση μετακίνησε στην πόλη σχεδόν 2.000 στρατιώτες με άρματα μάχης και πυροβολικό.

 Αλέξανδρος Μόρντουντακ
dimokratianews.gr