Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Γερμανοί εξέφρασαν με ποδοσφαιρικό αγώνα στο Δίστομο τη στήριξη τους στο αίτημα των αποζημιώσεων.

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας διαφορετικός από όλους τους άλλους διεξήχθη στο μαρτυρικό Δίστομο. Αντίπαλοι Έλληνες και Γερμανοί, με κοινό όμως στόχο...
Στο Δίστομο, όπου το καλοκαίρι του 1944 οι ναζί δολοφόνησαν 218 κατοίκους, διεξήχθη ένας ποδοσφαιρικός αγώνας διαφορετικός από όλους τους άλλους.
Η τοπική ομάδα "Αμβρυσσέας" αντιμετώπισε τη γερμανική SJC Hovelriege, η οποία αποτελείται από μέλη και φίλους της πρωτοβουλίας Γερμανών νομικών "ΑΚ Δίστομο-Αμβούργο", που στηρίζει τους κατοίκους του μαρτυρικού χωριού στην προσπάθεια που κάνουν για δικαίωση των εκτελεσθέντων.

Περίπου 50 Γερμανοί ήρθαν στη χώρα μας με 20 τροχόσπιτα και, μεταξύ άλλων, απέτισαν φόρο τιμής στο Μαυσωλείο των Καλαβρύτων και στο Μαυσωλείο των Σφαγιασθέντων Διστομιτών ενώ πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν την αντίθεση τους στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η κυβέρνηση τους την Ελλάδα.
Για την ιστορία, ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1, με τα μέλη της γερμανικής ομάδας να φορούν στο ημίχρονο το μετάλλιο της Πόλης του Διστόμου για τη Σφαγή.
news247.gr