Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! H αμερικανική πρεσβεία παρακολουθούσε τον Καραμανλή και τον διοικητή της ΕΥΠ!



Στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας σκοντάφτει η εισαγγελική έρευνα σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", ο εισαγγελέας εφετών Δ. Δασούλας, δείχνει την πρεσβεία ως αυτουργό των παρακολουθήσεων του τέως πρωθυπουργού και άλλων αξιωματούχων της τότε κυβέρνησης, κατά την περίοδο 2004-2005, μέσω του δικτύου της Vodafone.
Πάντως ακόμα και αν ασκηθούν διώξεις, δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς οι εργαζόμενοι της πρεσβείας (και κάθε πρεσβείας), καλύπτονται από διπλωματική ασυλία.
Ωστόσο η ελληνική Δικαιοσύνη αναζητά τυχόν συνεργούς στην Ελλάδα, οι οποίοι αν εντοπιστούν θα λογοδοτήσουν.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εισαγγελία με τη συνδρομή τεχνικών της Αρχής Διασφάλισης των Τηλεπικοινωνιών, εντόπισε την πορεία των 14 τηλεφώνων-σκιών που είχαν χρησιμοποιηθεί για τις παρακολουθήσεις.
Η πορεία των τεσσάρων...
Τέσσερα από τα τηλέφωνα, αγοράστηκαν από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην ακτή Μιαούλη στον Πειραιά, ωστόσο τα στοιχεία που δόθηκαν, ανήκαν σε ανύπαρκτο πρόσωπο!

Το κρίσιμο σημείο της συγκεκριμένης έρευνας είναι ότι η εισαγγελέας Εφετών εστίασε στην πορεία των συγκεκριμένων κινητών, αναθέτοντας στους τεχνικούς να ακολουθήσουν τον μοναδικό αριθμό που αναγράφεται κάτω από την μπαταρία.
Διαπιστώθηκε ότι ένα από τους κατόχους, αφαίρεσε τη σύνδεση και τοποθέτησε άλλη, που είχε αγορασθεί στο όνομα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", η σύνδεση αυτή χρησιμοποιόταν από το 2005 και για κλήσεις από και προς τους ίδιους αριθμούς.

Οι κλήσεις που οδήγησαν στην πρεσβεία
Η ΕΥΠ από το 2005 ανέφερε στο πόρισμά της, ότι είχε εντοπίσει δυο κλήσεις από καρτοκινητό-σκιά προς τηλεφωνική σύνδεση της TΙΜ (σήμερα Wind).
Όταν ζητήθηκε άρση απορρήτου, η εταιρεία απάντησε ότι η σύνδεση είχε λειτουργήσει για ένα μήνα (έως τον Ιούλιο του 2004), χωρίς να πραγματοποιηθεί κάποια κλήση.

Η έρευνα της ΑΔΑΕ, αποκάλυψε ότι η σύνδεση αυτή είχε επικοινωνήσει, με τα καρτοκινητά που χρησιμοποιήθηκαν στις παρακολουθήσεις, με μια δεύτερη σύνδεση της TIM, αλλά και με συνδέσεις στις ΗΠΑ.
Ο εισαγγελέας Εφετών ανακάλυψε ότι το κινητό, που ανήκει στο προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ, εισάγει χρόνο ομιλίας από τη σύνδεση της TIM.
Το συμπέρασμα είναι ότι αυτός που χρησιμοποιούσε τη συσκευή της Vodafone και αυτός που επικοινωνούσε μέσω της κάρτας TIM ήταν το ίδιο πρόσωπο ή συμμετείχαν στην ίδια ομάδα παρακολούθησης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση γνωρίζει για τα αποτελέσματα της έρευνας από τις αρχές του καλοκαιριού και φέρεται αποφασισμένη να την προχωρήσει, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ.


news247.gr