Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Οι πολιτικοί της χώρας μας δημιούργησαν ενα στρατό απο 7.000 ναρκομανείς. Εισέρχονται καθημερινά στα στρατιωτικά νοσοκομεία στρατιές ναρκομανών.

«Συζητάμε τη δημιουργία Ειδικού Κέντρου Καταπολέμησης Ναρκωτικών στις Ένοπλες Δυνάμεις». Αυτό είχε πει ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στους αποστράτους πριν από τρεις μήνες.
Η πρόταση αυτή έτυχε της ευνοϊκής αποδοχής τόσο των εν ενεργεία όσο και των εν αποστρατεία στελεχών, με την έννοια της δημιουργίας ενός διακλαδικού κέντρου για την καταπολέμηση της σύγχρονης μάστιγας στο επίπεδο των ΕΔ.
 Δυστυχώς, απ' ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση δεν κατάλαβε την ουσία της συγκεκριμένης πρότασης και προχώρησε -με επικοινωνιακούς όρους- στην ανακοίνωση μιας πολιτικής που ήδη έχει ξεσηκώσει σωρεία αντιδράσεων.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Υγείας Αντρέας Λοβέρδος και Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης ανακοίνωσαν την παραχώρηση στρατιωτικών νοσοκομείων για τη δημιουργία μονάδων για την υποκατάσταση των εξαρτημένων πολιτών (όχι ενστόλων) από τα ναρκωτικά.
 Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπεγλίτης, στην περιοχή της Αθήνας «συμμετέχουμε με δύο στρατιωτικά νοσοκομεία, το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Πεντέλης που διαθέτει τις υποδομές και το στρατόπεδο Βαρίτη που είναι στην περιοχή Γουδί, σε άμεση συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, ενώ για την περιοχή της Θεσσαλονίκης συμμετέχουμε με τη δημιουργία μονάδας στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Επίσης, διαθέτουμε στο υπουργείο Υγείας το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας…». Ο κ. Μπεγλίτης αποκάλυψε ότι θα ακολουθήσει και «δεύτερος κύκλος συμμετοχής στρατιωτικών νοσοκομείων». Όπως διευκρινίστηκε από την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη, οι δημιουργούμενες μονάδες δίνονται αποκλειστικά -άκουσον άκουσον- «για να απορροφήσουμε τη λίστα (των 7000 ναρκομανών) που περιμένουν να μπουν στα προγράμματα χορήγησης υποκαταστάτων».

Η εξέλιξη αυτή αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό και αρνητική διάθεση από τα στελέχη και τους αποστράτους που διαφωνούν με το να εισέρχονται καθημερινά στα στρατιωτικά νοσοκομεία στρατιές ναρκομανών.
Στρατιωτικές πηγές έκαναν λόγο για νέα «αφαίμαξη νοσηλευτικού προσωπικού» από τις πτέρυγες των στρατιωτικών νοσοκομείων προς τις νέες μονάδες χορήγησης υποκαταστάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων. Αρνητική είναι και η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται τις επόμενες ημέρες πολλές αντιδράσεις και από τις ενώσεις αποστράτων, αφού η υλοποίηση του μέτρου ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου από το 424 της Θεσσαλονίκης και ακολουθεί στις 16 Σεπτεμβρίου η Αθήνα…

paron.gr



ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ