Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Κραυγή αγωνίας Ουκρανών στρατιωτών: Μας στέλνουν σε βέβαιο θάνατο!


Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ουκρανών στρατιωτών στην βρετανική Daily Mail, καθώς δίνουν μία τελείως διαφορετική εικόνα για το πεδίο της μάχης, από αυτή που συνήθως προβάλλεται στα δυτικά ΜΜΕ.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες περιγράφουν με τα πλέον μελανά χρώματα την λυσσαλέα μάχη για την υπεράσπιση του Μπαχμούτ, της μικρής πόλης που έχει γίνει πεδίο της πιο αιματηρής μάχης πεζικού της Ευρώπης από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Όταν μας οδηγούν στο Μπαχμούτ, ξέρω ότι μας στέλνουν στο θάνατο», είπε ένας στρατιώτης ονόματι Volodymyr στη βρετανική εφημερίδα.

Το συγκλονιστικό δημοσίευμα της daily mail

Μιλώντας σε ένα διάλειμμα της μάχης ευρισκόμενος στο Kramatorsk, μια πόλη 25 μίλια δυτικά της πρώτης γραμμής, είπε ότι προσπαθούσε ακόμα και να φάει για μήνες, ήταν πεπεισμένος ότι θα πέθαινε, έπειτα από τον βαρύ τραυματισμό του στο μέτωπο του Μπαχμούτ.

Ο στρατιώτης της 93ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας είπε ότι το ρωσικό πυροβολικό καθήλωσε αυτόν και τη μονάδα του καθώς πολεμούσαν για να υπερασπιστούν την πόλη από την Ρωσική επίθεση.

«(Οι Ρώσοι) συνεχίζουν να μας πυροβολούν, αλλά εμείς δεν έχουμε πυροβολικό – επομένως δεν έχουμε με τίποτα να τους επιτεθούμε», είπε ο Βολοντίμιρ στο ουκρανικό έντυπο Kiyv Independent. «Δεν ξέρω αν θα επιστρέψω ή όχι. Απλώς σκοτωνόμαστε ».


Ο Maksym, 33, πεζικάριος από την 5η ταξιαρχία εφόδου, είπε ότι η μονάδα του είχε απωθηθεί περίπου ένα μίλι από τις επιθέσεις των Ρώσων.

Χρησιμοποιώντας drones, οι Ρώσοι στρατιώτες εντοπίζουν τις ουκρανικές θέσεις. Στη συνέχεια εκτοξεύουν πολλαπλά βλήματα όλμου και πυροβολικού, ακολουθούμενα από χερσαίες επιθέσεις.

Ο ουκρανός στρατιώτης αποκάλυψε ότι ενώ η Ρωσία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί πυροβόλα της σοβιετικής εποχής στις επιθέσεις της, και ενώ είναι λιγότερο αποτελεσματικό από τον σύγχρονο εξοπλισμό εναντίον στόχων, παραμένουν ένα «πολύ αποτελεσματικά» όταν χρησιμοποιούνται σε τεράστιες ποσότητες.

Παρά τις τεράστιες απώλειες και τις βάναυσες μάχες, ο Ζελένσκι επανέλαβε τη δέσμευσή του να συνεχίσει να υπερασπίζεται τον Μπαχμούτ. Ένας Ουκρανός στρατιώτης, ο Βλάντισλαβ, είπε ότι οι ομάδες επίθεσης της Ρωσίας συνήθως αποτελούνταν από πέντε στρατιώτες, αλλά ότι φαινόταν «φοβισμένοι» να επιτεθούν από κοντινή απόσταση.


Αντίθετα, θα χρησιμοποιούσαν μαζικά πυρά για να καταστρέψουν αμυντικές θέσεις, όπως σπίτια, έτσι ώστε οι Ουκρανοί στρατιώτες να μην είχαν πού να κρυφτούν, αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν τη θέση τους.

Οι στρατιώτες της Ουκρανίας είπαν ότι φαίνεται ότι η Ρωσία έχει «άπειρα» αποθέματα πυρομαχικών και ανθρώπινου δυναμικού, ενάντια στα πολυβόλα και τα τουφέκια της Ουκρανίας.

Ο Volodymyr είπε ότι τον στοιχειώνουν οι θάνατοι των συντρόφων του. Σε μια περίπτωση, όπως δήλωσε στην εφημερίδα Kyiv Independent, βρήκε έναν 29χρονο στρατιώτη να κείτεται νεκρός με τραύματα από σκάγια στο κεφάλι. Παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι ο νεαρός άνδρας ήταν νεκρός, είπε ότι «συνέχιζε να τυλίγει το κεφάλι του (με επίδεσμους)» σε μια μάταιη προσπάθεια να τον σώσει.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες παραδέχονται μιλώντας στα ΜΜΕ ότι η Ρωσία μπορεί ήδη να «γευτεί τη νίκη»