Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Το τελεσίγραφο της Νέας Τάξης, δια χειρός Ζελένσκι εκπνέει σήμερα


Ο Καθηγούμενος της Λαύρας Σβιατογκόρσκαγια: Σήμερα είναι η ώρα της ομολογίας και για ορισμένους η ώρα του μαρτυρίου

Ο Μητροπολίτης Σβιατογκόρσκ κ.Αρσένιος, στο κήρυγμά του μετά την ιερή ακολουθία την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, μίλησε για τον αγώνα που κάνει τώρα όλη η αδελφότητα της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου με επικεφαλής τον Καθηγούμενό της.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καθηγούμενος της Λαύρας Σβιατογκόρσκαγια: «Σήμερα δεν είναι εύκολοι οι καιροί, είναι η ώρα της ομολογίας, για ορισμένους, όμως, θα είναι και η ώρα του μαρτυρίου».

«Όταν ακούμε αλαζονικά λόγια ονειδισμού, συκοφαντιών και κατηγοριών, έχουμε την αίσθηση ότι μόνο η αδελφότητα της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου φταίει για αυτά που γίνονται στην πατρίδα μας. Μήπως αυτοί οι διώκτες να κοίταζαν καλύτερα μέσα στην ψυχή τους; Μήπως αυτοί που υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στην Εκκλησία να πήγαιναν καλύτερα για εξομολόγηση; Μήπως να αφηγούνταν τις ιστορίες τους για το πώς έγιναν τόσο μεγάλοι «ζηλωτές της ευσεβείας» και από πού αντλούν τόση κακία και μίσος;» – αναρωτιέται ο Σεβασμιώτατος Αρσένιος.

Ο Μητροπολίτης Σβιατογκόρσκ τόνισε ότι το χώμα, πάνω στο οποίο είναι κτισμένες η Λαύρα του Κιέβου, η Λαύρα του Ποτσάεβ και η Σβιατογκόρσκαγια Λαύρα, είναι αγιασμένο με τον ιδρώτα και το αίμα των κτητόρων τους.

Μετάφραση για την πύλη gr.pravoslavie.ru: Αναστασία Νταβίντοβα


3/27/2023