Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Τα σχίσματα έφεραν τα ρήγματα….;

 
Κι αν τα σχίσματα έφεραν τα ρήγματα; Γλώσσα λανθάνουσα λέει την αλήθεια και πολύ περισσότερο αν είναι από .. Δωδώνη. 

«Δεν υπάρχει σχίσμα, υπάρχει ρήγμα” κόμπαζε ο Δωδώνης όταν το Οικουμενικό προκάλεσε Μέγα Σχίσμα με την Ορθόδοξη Υπερδύναμη τη Ρωσία…”

 Όλα θα εξαρτηθούν από το ποιοι θα ακολουθήσουν την ρωσική Εκκλησία. Ορθώς έπραξε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και αναγνώρισε την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας, το Πατριαρχείο είναι η μητέρα μας».


Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα 4 χρόνια μετά θρυμματισμένος κόσμος η Ορθοδοξία όπου αντί θεραπείας σχίσματος προκλήθηκαν πολλαπλά και πολύ πιο σημαντικά σχίσματα στους κόλπους της Εκκλησίας. Οι τεκτονικές πλάκες της Ορθοδοξίας μετακινήθηκαν απομακρύνθηκαν και προκλήθηκαν χάσματα και διαιρέσεις. Παράλληλα Αποκαλυπτικοί σεισμοί έπληξαν την Τουρκία όπου εδρεύει το Οικουμενικό που πρωτοστάτησε στο σχηματισμό δαιδαλώδους σχίσματος που το ρήγμα του είναι μεγαλύτερο από αυτό της Ανατολίας φτάνει από τη Μόσχα ως τα Βαλκάνια και την Αλεξάνδρεια περνώντας από το Παρίσι.

Τα σχίσματα έφεραν τα ρήγματα….; Σείεται συθέμελα η Τουρκία απειλείται με επικείμενο σεισμό ως και 7,6 η Κωνσταντινούπολη η έδρα του Οικουμενικού. Οι ελληνορθόδοξες εκκλησίες σαρώθηκαν στο νότο. Συντρίμμια όπως κάποιοι έκαναν την Ορθοδοξία ερείπια επί ερειπίων.

Σχίσμα, η διοικητική διάσπαση της ενότητας της Εκκλησίας εκ του σχίζω κομματιάζω διαιρώ..

Η Εκκλησία δεν είναι προϊόν πολιτικής Τύχης κι Ανάγκης πολιτικής συγκυρίας απότοκος οπορτουνιστικής διάθεσης...θεμέλιος λίθος ακρογωνιαίος ο Χριστός δεν είναι τυχαίο που είπε στον Πέτρο κι εσύ πέτρα που σε αυτήν θα οικοδομήσω την Εκκλησία. Η αποδόμηση Εκκλησίας και η κατεδάφισή επιφέρει συνολικότερη κατάρρευση. ”Εάν μὴ Κύριος οἰκοδομήσῃ οἶκον, εἰς μάτην ἐκοπίασαν οἱ οἰκοδομοῦντες· ἐὰν μὴ Κύριος φυλάξῃ πόλιν, εἰς μάτην ἠγρύπνησεν ὁ φυλάσσων”.

dimpenews.com