Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Πολλοί Γέροντες προφήτεψαν για τη Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου ότι πριν την Αποκάλυψη, τα ιερά της θα βεβηλωθούν.

 

Το Φλεβάρη το Καθεστώς αποφασίζει για να πάρει και την Κάτω Λαύρα!!!

Μητροπολίτης Κλήμης: Πριν την Αποκάλυψη θα γίνει βεβήλωση της Λαύρας.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών και Εκπαίδευσης του UOC εκπλήσσεται που οι άνθρωποι στην εξουσία δηλώνουν ότι θα αποφασίσουν για την τύχη της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ.


Ο Επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Kliment (Vecherya), δήλωσε ότι εξεπλάγη από τα λόγια των ανθρώπων που βρίσκονται στην εξουσία, ότι μπορούν να αποφασίσουν την τύχη της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ. Το είπε σε σχόλιο στο δημοσίευμα Strana.


«Με εκπλήσσει πώς οι άνθρωποι της εξουσίας δηλώνουν ευθαρσώς ότι θα αποφασίσουν για την τύχη της Λαύρας. Άλλωστε, ούτε ένας άνθρωπος στη γη δεν γνωρίζει την προσωπική του μοίρα, ακόμη και τι θα μας συμβεί αύριο. Πολλοί γέροντες προφήτεψαν για τη Λαύρα ότι πριν από το τέλος του κόσμου και την Αποκάλυψη, τα ιερά της θα βεβηλωθούν. Αυτές οι προφητείες των αγίων είναι γνωστές στους πιστούς ανθρώπους», είπε ο Επίσκοπος Κλήμεντος.


Ο Μητροπολίτης Klyment σχολίασε τη δήλωση του Nikita Poturaev, επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπιστικής Πολιτικής του Συμβουλίου, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας μπορεί να αφαιρέσει εντελώς τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ.


Όπως ανέφερε το SPJ, νωρίτερα ο υπουργός Πολιτισμού και Πολιτικής Ενημέρωσης, Oleksandr Tkachenko, δήλωσε ότι η απόφαση της Διατμηματικής Επιτροπής σχετικά με την Κάτω Λαύρα θα ληφθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.


Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας περνά τώρα δύσκολες στιγμές διώξεων, συκοφαντίας και πιέσεων από τις αρχές. Το κράτος αρνήθηκε να ανανεώσει τη συμφωνία με την UOC για τη μίσθωση των ναών της Άνω Λαύρας. Και στις 7 Ιανουαρίου, ο Επιφάνιος Ντουμένκο ”λειτούργησε” ήδη στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως. Το Κοινοβούλιο Verkhovna Rada δηλώνει ότι η μοίρα του Uspensky Άνω Λαύρας περιμένει ολόκληρη τη Λαύρα. Φαίνεται αδιανόητο και αδύνατο. Εν τω μεταξύ, τα τείχη των καθεδρικών ναών της Λαύρας το έχουν ήδη δει – η ιστορία του περασμένου αιώνα επαναλαμβάνεται ξανά.Ο επικεφαλής της Κρατικής Εθνοπολιτικής, Βίκτορ Γιελένσκι, είπε ότι μόνο ένα Ορθόδοξο δόγμα πρέπει να παραμείνει στη χώρα. Τα υπόλοιπα δεν πρέπει να υπάρχουν. Και όλοι καταλαβαίνουμε για ποια ”εκκλησία” μιλάει ο Yelensky. Δια της βίας..


Από το Κίεβο αναφέρουν:

«Η Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς από την Εκκλησία”


Η Κάτω Λαύρα, η οποία είναι τώρα σε μόνιμη μίσθωση με το UOC, «θα έχει τη μοίρα του Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου», τη χρήση του οποίου στερήθηκε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας την 1η Ιανουαρίου.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής Rada για την ανθρωπιστική πολιτική, βουλευτής Nikita Poturaev.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κρατική Υπηρεσία για την Εθνοπολιτική και την Ελευθερία της Συνείδησης του Βίκτορ Γελένσκι «θα εργαστεί προς την κατάλληλη κατεύθυνση», πρόσθεσε ο Ποτουράγιεφ.

Υπενθυμίζουμε ότι τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (άνω Λαύρα), ο επικεφαλής της OCU, Επιφάνιος, «έκανε» τη λειτουργία. Το φρουρούσαν περίπου τρεις χιλιάδες υπάλληλοι ασφαλείας.

Στην ομιλία του με αφορμή τη λειτουργία των Χριστουγέννων, ο Επιφάνιος κατέστησε σαφές ότι η OCU σκόπευε να πάρει τον έλεγχο ολόκληρης της Λαύρας. Κάλεσε τους αδελφούς του μοναστηριού της Λαύρας να «ελευθερωθούν επιτέλους» από «την κυριαρχία πάνω τους από τη Μόσχα και τους υπηρέτες της, ακολουθήστε τον Τόμο» (δηλαδή, πηγαίνετε στο OCU). (Εγώ νόμιζα ότι έπρεπε να ακολουθήσουν το Χριστό.” Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι”)


Ο Επιφάνιος κάλεσε μοναχούς Λαύρας Κιέβου ν΄ακολουθήσουν τον Τόμο!! Τομιστές! Αντικατέστησαν τον Χριστό με Τόμο! Επιφάνιος:” Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω Ρωσία και ακολουθείτω μοι!” Μητροπολίτης Πάβελ ηγούμενος της Λαύρας: o Επιφάνιος είναι «Αυτοάγιος» και «πραγματικός δαίμονας»!!!!


dimpenews.com