Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Νεκροί εμβολιασμένοι απο τις μεταλλάξεις!!!


 

Βρετανία: 60% πιο μεταδοτική και πιο ανθεκτική στα εμβόλια η ινδική μετάλλαξη Δέλτα

  Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Η ινδική μετάλλαξη «Δέλτα» του κορωνοϊού είναι αρκετά πιο μεταδοτική και πιο ανθεκτική στα εμβόλια από τη βρετανική μετάλλαξη του Κεντ «Άλφα».

Νεότερα στοιχεία από τον οργανισμό Δημόσια Υγεία Αγγλίας (PHE) επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για αυξημένη κατά 60% μεταδοτικότητα.

Προκύπτει επίσης ότι η πρώτη δόση των εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca είναι κατά 17% λιγότερο αποτελεσματική έναντι της μετάλλαξης Δέλτα σε σύγκριση με την αποτελεσματικότητα έναντι της μετάλλαξης Άλφα (33,2% έναντι 50,2% αντιστοίχως).

Η διαφορά στην αποτελεσματικότητα είναι πολύ μικρότερη, ωστόσο, μετά από τη δεύτερη δόση (80,8% έναντι 88,4% αντιστοίχως). «Αυτό υποστηρίζει τη μεγιστοποίηση της χορήγησης δύο δόσεων των εμβολίων στις πιο ευάλωτες ομάδες», επισήμαναν οι ερευνητές του PHE.

Τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν από 12.341 σε 42.323 σε μία βδομάδα, μια αύξηση της τάξης του 243%. Πλέον εννέα στα δέκα νέα κρούσματα είναι της μετάλλαξης Δέλτα.

Από τους 383 φορείς της μετάλλαξης αυτής που χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομείο στην Αγγλία έστω για μια νύχτα, οι 251 (66%) δεν είχαν εμβολιαστεί, οι 66 (17%) είχαν κάνει την πρώτη δόση περισσότερο από 21 ημέρες νωρίτερα και οι 42 (11%) είχαν κάνει τη δεύτερη δόση τουλάχιστον 14 ημέρες νωρίτερα.

Έως τις 7 Ιουνίου είχαν επιβεβαιωθεί 42 θάνατοι φορέων της μετάλλαξης Δέλτα στην Αγγλία. Εξ αυτών οι 23 δεν είχαν κάνει καμία δόση εμβολίου, οι επτά είχαν κάνει μόνο την πρώτη δόση τουλάχιστον 21 ημέρες νωρίτερα και 12 είχαν κάνει και τις δύο δόσεις.

Με βάση, εξάλλου, τους νεότερους εβδομαδιαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους για λογαριασμό του Γραφείου Εθνική Στατιστικής (ONS), υπολογίζεται ότι την εβδομάδα έως τις 5 Ιουνίου υπήρχε ένας φορέας κορωνοϊού ανά 560 κατοίκους στην κοινότητα στην Αγγλία. Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχε ένας φορέας ανά 640 κατοίκους.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: https://www.skai.gr/news/ygeia/vretania-60-pio-metadotiki-kai-pio-anthektiki-sta-emvolia-i-indiki-metallaksi-delta

Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram